De Wiebengasilo is onderdeel van een voormalig industrieel complex genaamd de Noordkade. Het is de vinden in Veghel en heeft sinds een aantal jaar een herbestemming gekregen voor cultuur en kunst. In het complex waar vroeger de CHV zat die handelden in diervoerder, zijn tegenwoordig een theater, een supermarkt en vele winkels en restaurants te vinden. De silo is gebouwd in bouwstijl Het Nieuwe Bouwen, wat in deze blog goed te zien is. Bijzonder aan deze silo was dat hij de eerste graansilo van beton was. De maker Jan Wiebenga ontwierp ook Société Céramique in Maastricht en de betonnen koepel van de Cenakelkerk in de Heilig Landstichting. In 1915 ontwierp hij de silo, inmiddels een rijksmonument, die voor jaren in gebruik is geweest maar samen met meerdere complexen op de Noordkade een herinnering vormt waar ik me op een regenachtige dag vermaakte. Fotoserie: Dwalen in de Wiebengasilo.
Nicky says
Ahh, mooi! Het heeft altijd wel iets, dat soort foto’s.
Rietepietz says
De mooiste is die van die trap aan het wind van die doorgang.
Wieb says
Mooi. Je hebt mij op een idee gebracht.
Mrs. T. says
Je kunt er uren dwalen en ziet steeds nieuwe dingen. Ik voel me er heel goed thuis. Jammer dat je Joe niet gevonden hebt.
Louise says
Wat een toffe foto’s zijn het geworden!
Aukje says
Je weet ze wel te vinden de plaatsen waar je mooie foto’s kunt maken.
Top.
willy says
een mooie herbestemming Liesbeth
knappe fotoreportage !
groeten
Lilian says
Mooie fotoreportage. Ik merk als ‘beginnend’ fotograaf dat ik het moeilijk vind om onderwerpen te zoeken (ik heb er (nog) niet echt ‘oog’ voor), maar die soort reportages zijn erg inspirerend, dank je!
Leo says
Grappig is dat je deze oefeningen elders in het land ook ziet. Oude complexen uit de industriele tijden niet meer zo maar slopen maar waar het kan omvormen tot leuke woon/of beleefunits. Bij Amsterdam heeft men dit gedaan in de CSM-Suikerfabriek die je vindt in Halfweg. ‘s-Avonds heel erg opvallend verlicht ook. Vrijplaats voor creatieve mensen. In Zuid-Holland werd de oude Koni-fabriek niet gesloopt maar omgebouwd tot appartementen. Je ziet kerken met een nieuwe bestemming, en kantoorgebouwen waarin men ook allerlei leuke zaken weet te maken. Alles beter dan al dat gesloop en die troosteloze of fantasieloze nieuwbouw. Ook in het Duitse Ruhrgebied doet men dit en met verve. Steden als Essen en Oberhausen zijn er goede voorbeelden van….
Edward McDunn says
Een mooie serie, van een bijzonder onderwerp Liesbeth.
Ilona Wielinga says
Wat een ontzettend toffe foto’s heb je er gemaakt! Lijkt me ook echt een heerlijke plek om lekker rond te dwalen.
AnneMarie says
Mooie foto’s. Een bijzonder gebouw om in rond te dwalen en fotograferen.
Harme van Kamp says
Goed dat ons industrieel erfgoed op die manier bewaard blijft.
Mooie foto reportage.
Sjoerd says
Lijkt me leuk om daar eens rond te lopen…
Hans says
Een locatie om mooie industriële foto’s te maken. Hans
Bertie says
Goed dat er een bestemming gevonden is, zou zonde zijn als het leeg stond.
Karel says
Blij te lezen dat er een goede bestemming gevonden is voor dit mooie stukje geschiedenis
Naomi says
Mooi karakteristiek gebouw!
Marylou says
Interessante fotoreportage en altijd fijn als een n ieuwe bestemming gevonden wotden voor gebouwen die geen dienst meer deden