Shoppen in Duitsland

Shoppen in Duitsland

Shoppen in Duitsland

Zo eens in de zoveel tijd rijden Frans en ik door de prachtige heuvels van Groesbeek. En dan meteen door naar Duitsland waar we een deel van onze favoriete producten halen. Echt shoppen ben ik niet van maar in Kranenburg maken ze het me wel makkelijk. Ik ging shoppen in Duitsland en nam dit mee.

Tedi
Het is een rommelige winkel met behalve kleding ook veel zooi voor in huis. Maar de winkel heeft grote maten dameskleding en de spijkerbroeken zitten me als gegoten. Ik kocht ook wat probs voor op mijn flatlays en was vlot klaar met al die zooi.

Takko
Toen ik laatst een lange vest kocht in Den Bosch had ik niet kunnen weten dat het een favoriet kledingstuk van me zou worden. Daarom heb ik nu een lang lichtgrijs vest gekocht en een donkerblauw shirt waar een wel heel kanterig randje aan zit, maar die knip ik er vanaf. Helaas heb ik de enige keer dat het qua temperatuur lekker was geen foto van het vest gemaakt en gaat het waarschijnlijk voor een paar maanden de kast in.

Das Futterhaus
Eigenlijk was ik niet van plan naar de dierenwinkel te gaan maar ja het gaat allemaal hard zat met 4 mormels, een prins en aanloopkater en dus ging ik toch maar. Was ik ook wel heel blij want Doezels favo stickies waren in de aanbieding en die zijn er normaal al heel wat goedkoper. Ik kocht er een hele stapel en in verhouding tot Nederland had ik ze voor de helft van de prijs. Overigens is het kattenvoer er ook voordeliger maar ik koop dat nog voordeliger dan dat online in grootverpakkingen.

Aldi Süd
De eerste keer dat ik bij Aldi Süd kwam is alweer een aantal jaar geleden, ik koop er sinds die tijd flessen Ombia waslotion die een euro per fles goedkoper dan in Nederland is. Ik kocht er de vorige keer een hele doos en had ze nu nog niet nodig want een fles gaat heerlijk lang mee en is niet aanstootgevend voor mijn huid. Overigens zijn de tissues er ook goedkoper en beter van kwaliteit. Ook kattenvoer kopen we hier, we hebben alle blikken in Nederland wel gehad en kwamen erachter dat deze van Aldi Süd (niet de Nederlandse die eten ze niet) zeer in de smaak vielen. Met 80 blikken, een wel heel grote pretzel en nog wat los spul verlieten we de winkel.

DM
Gezien de volle mandjes en de hoeveelheid Nederlandse vrouwen zal ik wel weer een uitzondering zijn maar ik koop zelden iets bij DM. Ze hebben er namelijk niet de producten die ik gebruik. En hetgeen ze wel hebben is qua prijs niks goedkoper dan in Nederland. Of het ligt aan de vestiging in Kranenbroek, dat kan ook. We halen er wel kattenvoer voor Job en weten dat we niet de enige zijn want het vak met blikken is meestal zo goed als leeg.

En toen hadden ik het ook wel weer gehad met dat shoppen in Duitsland. Qua prijzen is Duitsland niet veel goedkoper maar aan alle producten is te merken dat de kwaliteit beter is en dat maakt dat shoppen in Duitsland leuker is.

 

 

30 thoughts on “Shoppen in Duitsland

 1. Ik ben door de Duitse schoenenwinkels een Rieker-adept geworden. Heerlijk schoeisel dat lang meegaat en altijd direct comfortabel zit…

 2. Wij rijden veelal net een stukje verder. Kleve en Bocholt. Emmerich al het even past. En als we dan zijn uitgekocht is de auto vol geladen. Want je hebt zoveel meer dan alleen die ketenwinkels. De Woolworth is een aardige, Galleria Kaufhoff, de Thalia boekenwinkel (of Mayerische in Bocholt), de Netto, Aldi inderdaad, de Kik, etcetc. Binnenkort gaan we weer even. Voor alles wat daar toch goedkoper is (wijn scheelt soms 2-3 euro de fles) en soms beter. En vor die dingen die hier echt niet te krijgen zijn. En o ja, de benzine scheelt me 20 cent de liter. Zo verdien ik de rit al snel terug…

 3. Kom ook regelmatig in Kranenburg, en ga inderdaad naar de Aldi. En voor eens in de zoveel tijd een kratje speciaalbier naar het tegenovergelegen Rewe. Voor de vaccinaties van mijn hondje ga ik naar een dierenarts daar in de buurt.

 4. Die had de laatste keer niet mijn grote maten en dezelfde kleding is in Duitsland goedkoper en ze hebben daar überhaupt een grotere collectie. Wel goede kleding trouwens de kwaliteit is prima.

 5. Ach ja oma hier groeide op in Vlaardingen daar waren de winkels ook nog gewoon dicht. Later ging ik naar Rotterdam.

 6. Vroeger (let op, Oma vertelt over de vorige eeuw) woonde ik in Breda. Dan reden we op zondag soms naar Baarle Nassau in België omdat daar de winkels op zondag open waren. Dat was toen nog niet in Nederland. Maar in Duitsland heb ik nooit geshopt. En nu shop ik alleen nog maar in Nederland. Best saai eigenlijk.

 7. Ik woon ook lekker dicht bij de Duitse grens en kom dan vooral bij de Real, Schuhcenter/Schuhtreff (wandelschoenen!) en idd Das Futterhaus.

 8. Soms shop ik er wel eens als we bij mijn broertje op bezoek gaan. Die woont in Emmerich.
  En soms ook als we bij vrienden op bezoek gaan die in Herkenbosch wonen.
  Kaufland en DM, maar niet echt groots inslaan hoor, gewoon wat uitkomt en wat we nodig hebben.

 9. Ik vind het echt grappig hoe vaak ik lees dat mensen even bij de oosterburen gaan shoppen. Krijg er altijd spontaan dan ook zin in, maar voor mij is ’t toch een beetje te ver…

 10. Inderdaad een heel ander aanbod in Duitsland.
  Ik had ooit een buurman die een keer per maand vanuit Amersfoort naar de ALDI in Duitsland reed om zijn drank te halen. Hans

 11. Ja die gluten deren mij niet maar die wattenstaafjes haal ik bij Aldi in Duitsland

 12. De wattenstaafjes met papieren schacht van de DM zijn hier favoriet. Verder is in Duitsland het assortiment glutenvrije en lactose vrije producten een stuk groter. En de benzine is er goedkoper. Ideaal. Ook voor klleine hoeveelheden.
  Maar goed, ik woon slechts een km of 3 van de Duitse grens af.

 13. toen ik van Kleef en ook van Kranenburg met de bus terug naar Nijmegen reisde , zat die vol met mensen die tassen vol boodschappen bij zich hadden
  dus er zal wel iets goed en of goedkoper zijn
  voor mij is het ook te ver

 14. Kik was gewoon een bende maar de spijkerbroeken zijn fantastisch. Aldi Sud heeft veel meer het is me ook opgevallen.

 15. Ik ga graag shoppen in Duitsland, voor ons niet zo ver om naar Goch, Kleve of Emmerich te rijden.
  Niet alles is goedkoper maar er is wel veel meer keus.
  Een Duitse Aldi bijvoorbeeld is niet te vergelijken met die in ons dorp.
  Schoenen, drogisterijartikelen, zelfs de Kik is er leuker dan die in Nederland. In mijn ervaring dan, niet iedereen denkt hetzelfde.

 16. Makkelijkste voorbeeld kattenvoer in blik van Nwdwrlandse Aldi is duurder en zelfs de aanloopkater eet het niet. Goedkoopste van Duitse Aldi eten ze wel smullen ze van.

 17. In wel buitenland dan ook shoppen is voor mij geen optie, maar het is natuurlijk wel handig als je dicht bij de grens woont en van twee landen het beste/goedkoopste kan kiezen,

 18. Wist niet dat de kwaliteit beter is in Duitsland.
  Het kattenvoer koop ik ook altijd bij Zooplus.
  Broden kopen we in België en vriezen we in. Al de rest wordt hier gekocht.

 19. Wij eten brood uit België halen 10 tot 15 broden ineens. Duitsland is ook even weg maar combineren we. Halen dan wel dozen van alles.

 20. Zo gaan veel Belgen die dicht bij Nederland daar shoppen omdat daar meer keuze is en ook goedkoper .Ik doe mijn boodschappen hier want zou meer dan een uur moeten rijden om boodsschappen te doen.Dat is wel veel tijdverlies.

Comments are closed.

Back To Top