Bloggen Boeken en films

De Boekentik-tag

Het is al een tijd bekend en ik schaam me er niet voor maar hierbij beken ik heb een boekentik en daarom vond ik het tijd om een nieuwe tag te schrijven. Zie hier de boekentik-tag vol leuke vragen over boeken en lezen.

Hoeveel boeken wil je dit jaar lezen? Heb je daar een planning uitdaging voor?
Ik heb geen planning, ik lees voor mijn plezier en een planning ontneemt me dat eerder dan dat ik er blij van word. Qua aantal had ik ‘meer dan vorig jaar’, in mijn hoofd.

Welk boek zou je graag weer voor het eerst lezen?
Mijn favo boek van vorig jaar ‘In de schaduw van de Waarheid’ van Sonn Franken.

Welk boek vind jij super maar veel anderen niet?
Kluun is blijkbaar iets teveel voor mensen. Geloof niet dat je zijn boeken als waargebeurd moet lezen. Ik vind het allemaal lekkere tussendoortjes en ‘help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’ nog de leukste.

Kan je leven zonder bibliotheek?
Als kind zeker weten niet! De bibliotheek was aan het einde van de straat en ik was er elke woensdagmiddag te vinden. Maar zodra ik de deur uit was heb ik dik een jaar op e-reader gelezen en heb nu mijn eigen boekencollectie, dus ja ik kan zonder de bibliotheek.

Welke boekverfilming is beter dan het boek?
Zadelpijn en ander damesleed, het boek vond ik irritant door alle hoofdpersonen, daar ben je met de film meteen vanaf.

Wat is het gekste wat je ooit in een boek bent tegengekomen?
Een rekening van Hotel New York van hoppa bijna 800 euro voor één dag. Meteen geen schuldgevoel meer over de prachtige gratis boeken. En hier vind je nog wat meer bijzondere dingen die ik tegenkwam in boeken.

Welk boek (of boeken) wilde je heeel graag hebben maar staat alsnog ongelezen in je kast?
NUTS! Was zo’n boek. Zo blij als ik met het boek was, heb ik het twee jaar in mijn kast laten staan. Tot van de week, toen heb ik het verslonden. De helaasheid der dingen kreeg ik in de bibliotheek niet te pakken, had ik een paar keer en kon ik steeds verkopen. Ik lees het nu eerst voor ik het weer verpats.

Dit boek of deze boeken hadden geen vervolg moeten krijgen:
50 tinten

Favo boekwinkel en waarom?
Kringloop Een Aarde in Asten omdat het personeel vriendelijk is en de prijzen aangenaam. Uiteraard vind ik de Dominicanen ook geweldig maar eerlijk gezegd word ik niet wild van nieuwe boeken.

Je hebt nog 100 ongelezen boeken in de kast staan, hoe bepaal je welke je gaat lezen?
Haha 100 ongelezen boeken hahaha. Paste het maar in mijn kast haha!
Ik lees graag oorlogsboeken en waargebeurde verhalen, ik probeer dat af te wisselen. Ook de onderwerpen en diktes qua boek doen ertoe. En sinds ik de boeken fotografeer kijk ik ook naar de cover, het boek met het leukste foto idee wint.

Welk boek van je boekenlijst voor school herinner je?
Marga Minco Het Bittere Kruid maar ik las nog 39 andere en toen de leraar vroeg waarom zoveel zei ik dat ik op zoek was naar een goed boek op die lijst.

Heb je nog boeken uit je jeugd?
Ik heb er twee. Eén boek kreeg ik als cadeautje toen ik de bibliotheek in de wijk heropende, de ander is een kinderboek die mijn oma had en waar ze me uit voorgelezen heeft.

Wat doet je afknappen op een boek?
Teveel karakters en verspringen in de tijd zonder dat dat duidelijk is door bijvoorbeeld een nieuw hoofdstuk.

Is er een boek dat je leven veranderd heeft?
Het Achterhuis in combinatie met het boek van Miep Gies.

Leen je je boeken uit en zo niet hoe vertel je dat?
Nee en ik zeg heel eerlijk tegen mensen dat ik het niet wil. Maar zodra een boek uit is kan het bijna altijd gaan. Ik herlees heel zelden. Ik heb een heel klein rijtje met boeken die ik niet weg wil doen, de rest mag op reis als ik uitgelezen ben. In de meeste gevallen is het dus een kwestie van geduld.

Wat is het meest opvallende boek/titel in je boekenkast?
Het boek wat het meeste opvalt in mijn kast is het oude boekje van Aletta Hoog. Een opvallende titel is allicht Lolita en Lekker laten lullen.

Bonus: Foto van je boekenkast.

De vragenlijst in een bestandje: De boekentik-tag

Bloggers die mijn boekenvragenlijstje op hun zette:
Matroos Beek
Mrs. T.
Fieke
Tiny
Iris
Nikita
Dorothé
Irene
Saturn9