De Boekentik-tag

De boekentik-tag

De Boekentik-tag

Het is al een tijd bekend en ik schaam me er niet voor maar hierbij beken ik heb een boekentik en daarom vond ik het tijd om een nieuwe tag te schrijven. Zie hier de boekentik-tag vol leuke vragen over boeken en lezen.

Hoeveel boeken wil je dit jaar lezen? Heb je daar een planning uitdaging voor?
Ik heb geen planning, ik lees voor mijn plezier en een planning ontneemt me dat eerder dan dat ik er blij van word. Qua aantal had ik ‘meer dan vorig jaar’, in mijn hoofd.

Welk boek zou je graag weer voor het eerst lezen?
Mijn favo boek van vorig jaar ‘In de schaduw van de Waarheid’ van Sonn Franken.

Welk boek vind jij super maar veel anderen niet?
Kluun is blijkbaar iets teveel voor mensen. Geloof niet dat je zijn boeken als waargebeurd moet lezen. Ik vind het allemaal lekkere tussendoortjes en ‘help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’ nog de leukste.

Kan je leven zonder bibliotheek?
Als kind zeker weten niet! De bibliotheek was aan het einde van de straat en ik was er elke woensdagmiddag te vinden. Maar zodra ik de deur uit was heb ik dik een jaar op e-reader gelezen en heb nu mijn eigen boekencollectie, dus ja ik kan zonder de bibliotheek.

Welke boekverfilming is beter dan het boek?
Zadelpijn en ander damesleed, het boek vond ik irritant door alle hoofdpersonen, daar ben je met de film meteen vanaf.

Wat is het gekste wat je ooit in een boek bent tegengekomen?
Een rekening van Hotel New York van hoppa bijna 800 euro voor één dag. Meteen geen schuldgevoel meer over de prachtige gratis boeken. En hier vind je nog wat meer bijzondere dingen die ik tegenkwam in boeken.

Welk boek (of boeken) wilde je heeel graag hebben maar staat alsnog ongelezen in je kast?
NUTS! Was zo’n boek. Zo blij als ik met het boek was, heb ik het twee jaar in mijn kast laten staan. Tot van de week, toen heb ik het verslonden. De helaasheid der dingen kreeg ik in de bibliotheek niet te pakken, had ik een paar keer en kon ik steeds verkopen. Ik lees het nu eerst voor ik het weer verpats.

Dit boek of deze boeken hadden geen vervolg moeten krijgen:
50 tinten

Favo boekwinkel en waarom?
Kringloop Een Aarde in Asten omdat het personeel vriendelijk is en de prijzen aangenaam. Uiteraard vind ik de Dominicanen ook geweldig maar eerlijk gezegd word ik niet wild van nieuwe boeken.

Je hebt nog 100 ongelezen boeken in de kast staan, hoe bepaal je welke je gaat lezen?
Haha 100 ongelezen boeken hahaha. Paste het maar in mijn kast haha!
Ik lees graag oorlogsboeken en waargebeurde verhalen, ik probeer dat af te wisselen. Ook de onderwerpen en diktes qua boek doen ertoe. En sinds ik de boeken fotografeer kijk ik ook naar de cover, het boek met het leukste foto idee wint.

Welk boek van je boekenlijst voor school herinner je?
Marga Minco Het Bittere Kruid maar ik las nog 39 andere en toen de leraar vroeg waarom zoveel zei ik dat ik op zoek was naar een goed boek op die lijst.

Heb je nog boeken uit je jeugd?
Ik heb er twee. Eén boek kreeg ik als cadeautje toen ik de bibliotheek in de wijk heropende, de ander is een kinderboek die mijn oma had en waar ze me uit voorgelezen heeft.

Wat doet je afknappen op een boek?
Teveel karakters en verspringen in de tijd zonder dat dat duidelijk is door bijvoorbeeld een nieuw hoofdstuk.

Is er een boek dat je leven veranderd heeft?
Het Achterhuis in combinatie met het boek van Miep Gies.

Leen je je boeken uit en zo niet hoe vertel je dat?
Nee en ik zeg heel eerlijk tegen mensen dat ik het niet wil. Maar zodra een boek uit is kan het bijna altijd gaan. Ik herlees heel zelden. Ik heb een heel klein rijtje met boeken die ik niet weg wil doen, de rest mag op reis als ik uitgelezen ben. In de meeste gevallen is het dus een kwestie van geduld.

Wat is het meest opvallende boek/titel in je boekenkast?
Het boek wat het meeste opvalt in mijn kast is het oude boekje van Aletta Hoog. Een opvallende titel is allicht Lolita en Lekker laten lullen.

Bonus: Foto van je boekenkast.

De vragenlijst in een bestandje: De boekentik-tag

Bloggers die mijn boekenvragenlijstje op hun zette:
Matroos Beek
Mrs. T.
Fieke
Tiny
Iris
Nikita
Dorothé
Irene
Saturn9

25 thoughts on “De Boekentik-tag

 1. Ik heb dit boekenlijstje van jou met plezier gelezen.
  Soms geef ik wel eens boeken weg of ik leen ze uit, maar niet alles (ezelsoren)

  Ik heb heel veel boeken, gekocht nieuw en tweedehands, gekregen ook.
  De bieb wil ik niet missen.
  Net als het boek: “Alleen op de wereld”

  Laatst had ik een bijzonder gesprek over boeken met een vriendin.
  Kwamen Goud Elsje en de serie geschreven door Sanne van Havelte weer even terug.
  Stijfkopje, je kent ze wel…

  Anna Karenina van Tolstoj vind ik ook een mooi boek. En zoveel meer.

  Geniet van het lezen Liesbeth en dat doe je wel.

 2. Wat leuk om te lezen! Die opmerking over je boekenlijst! Geweldig! Ik lees ook heel erg graag en heel erg veel. Op mijn e-reader maar ook ‘echte’ boeken. Ik zou echt niet zonder kunnen.

 3. Een hele bieb leeg gelezen in mijn jeugd. Daarna minder. Plan nooit hoeveel ik er ga lezen. Lees ze ook maar als ze mij heel erg aanspreken, de inhoud, lees op E-reader. Heb nog graag boeken in de hand, voelen, opsnuiven. Mijn hele bieb weggedaan 3 jaar terug wegens verhuis. Enkele gehouden. Wat niet weg gaat is ‘zout op mijn huid’ van Benoîte Groult. Ik koester het. Nu aan het lezen: Frida Kahlo en de kleuren van het leven. Aan het verslinden.

 4. Ik moet dat echt opschrijven ja. Ik ben begonnen met diegene met de boeken op de foto te zetten. Hoe lelijker ze kijken hoe eerder het boek terug moet!

 5. Ik leen boeken wel uit, vind het stiekem ook leuk om een bibliotheek op mezelf te zijn. Maar dan duurt het zolang voor ik ze terugkrijg en zet ik het ergens in mijn notities zodat ik het zeker niet vergeet. Misschien moet ik met boetes beginnen werken hahaha.

 6. Ik plan nooit een aantal boeken om te lezen, en vind het altijd heel bijzonder dat sommige mensen dat doen. Wat is de motivatie daarachter eigenlijk?

  De bibliotheek zou ik niet graag missen, hoewel ik door de lockdown noodgedwongen wel de eReader hebt omarmd en ben gaan waarderen.

 7. Wij zijn nog echte boekenlezers. Mijn bieb is omvangrijk, die van vrouwlief ook maar zij leest heel andere boeken. Maar een beetje bibliotheek zou zich niet hoeven schamen voor wat wij aan leeswerk beschikbaar hebben. Ik houd alles bij over mijn liefhebberijen, geschiedenis, oorlog, politiek, soms cultuur, Amsterdam, en heb dan ook nog een tik voor bepaalde stripboeken. Ik kocht of koop overal en nergens. Van kringlopers (echt door het hele land is van alles en nog wat betaalbaar te vinden) tot echte boekwinkels met de nieuwste titels. Ik weet echter ook dat ik veel van wat ik recent aanschafte en niet meteen ter hand nam wellicht nooit meer lees. De hoop blijft, en als je echt drie boeken door elkaar leest kom je wel in enig tempo door de verhalen heen. Opvallend vind ik wel dat bepaalde ooit zo populaire titels nu bij veel kringlopers te kust en te keur worden aangeboden. Zoals 50 tinten, wat ik zelf niet las, maar waarvan ik indertijd de indruk kreeg dat het de lezeressen totaal zou omvormen tot liefdevolle en gewillige slavinnen. Nou mooi niks, voor 1 euro mag je ze meenemen soms…:)

 8. Leuk, deze bewaar ik voor later! :-)
  Kluun vond ik fijn voor 1 boek. Daarna was de lol er af. Zadelpijn en damesleed, moet ik eens opzoeken.
  En ja, het achterhuis, hè… beklijvend.

 9. Eigenlijk lees ik sinds kort pas weer af en toe maar niet meer zoals vroeger. Veel vragen heb ik eigenlijk geen antwoord op. Kluun komt er hier niet in door zijn boek “komt een vrouw bij de dokter”.
  Hij heeft andere opvattingen dan ik over hoe je met een zieke partner om gaat en dat dan te gelde maakt met het schrijven van een boek. Aan mij zal hij nooit een cent verdienen.

 10. Leuke tag met leuke antwoorden. Maar ik ben nu vooral heel nieuwsgierig wat de leraar antwoordde op jouw briljante opmerking dat je op zoek was naar een goed boek op de lijst…

 11. Jij, een boeken-tic? ;) Haha, dat was geen nieuws natuurlijk. Leuke tag, dit! Ik leen boeken die ik nieuw heb gekocht alleen uit aan mensen die met net zoveel liefde omgaan met hun boeken als ik. En toevallig – of ja, geen idee hoe toevallig dat is… – vallen mijn twee beste vriendinnen in die categorie.

 12. Ik heb echt boeken versleten maar tegenwoordig doe ik het rustig aan. Het boek waar ik in bezig ben doe ik paar bladzijden per keer.

 13. Wat een leuk lijstje!

  Vooral die tweede vraag. Ik heb jouw boek meteen genoteerd.

  Denk dat ik het lijstje ook maar ‘ns ga plaatsen.

 14. Wat jammer dat mijn boekenkast leeg is, wegens de nakende verhuis!
  Niet geklaagd, ik zal de tag later beantwoorden want die vind ik echt leuk.
  Ik lees altijd een boek. Dat ligt naast mijn bed (e-reader). Lezen is mijn slaapmiddel. Ook als ik ‘s nachts wakker lig, ga ik lezen, en dan val ik weer in slaap. Sedert dit jaar mag ik ook ‘lezen’ als vak geven aan anderstaligen. Een heuse uitdaging, maar wel heel leuk. Meer mag ik niet schrijven, ik bewaar het voor de tag. Beetje geduld is wel nodig, maar het komt er heus.

 15. Boeken, ik heb ze zoveel versleten… geweldig toch. Tegenwoordig niet meer hoor. Maar de kinderen gelukkig wel.

  Love As always
  Dimario

 16. Leuke tag; de boekentik-tag :)
  Jij leest dus ook op een e reader, liefst niet, weet ik.
  En leuk die fototoestellen ook in je boekenkast.

 17. Ik mis het regelmatig, maar lezen is helaas niet meer echt voor me weggelegd. Het blijft tegenwoordig bij korte, liefst leuk geïllustreerde teksten op internet.

 18. hier zijn zo goed als alle boeken verdwenen , heb veel gelezen in mijn jeugd , ook een bieb abo
  tot zeg begin 2000 las ik nog wel wat boeken in een jaar , vooral trillers tijdens de skivakanties

Comments are closed.

Back To Top