Boeken en films

Dingen die ik tegen kwam in boeken

Eén van de leukste dingen aan tweedehands boeken is dat je dingen tegen kan komen in boeken. Ik ben al hele dure rekeningen tegengekomen van eveneens dure hotels maar toen ik laatst een we heel luguber krantenknipsel uit een stapel boeken zag dwarrelen wist ik dat ik de bijzondere dingen maar eens moest gaan bewaren.

De lugubere boekenlegger
Ik sjouwde net op een redelijk onhandige manier een stapel boeken naar de kast toen dat uiteraard niet goed ging en ik eindigde met een stapel boeken op bed en een enkeling op de grond. Geen gewonden gevallen maar vrijwel meteen viel mijn oog op een beetje mottig krantenknipseltje. Uit een klein onderzoek blijkt dit krantenknipsel uit 1983 en is een verdachte opgepakt. Over berechting heb ik niets kunnen vinden.

Dewey
Boeken over katten vind ik de beste tussendoortjes die er bestaan maar pas toen ik dit boek bijna in een minibieb zette zag ik pas hoe leuk dit boek echt is. Hoewel ik voorgaande boek over Dewey verslonden heb, weet ik dus niet of daar ook zo’n verrassing instond.
https://youtu.be/5Uft7qkwkE0

Katten
En om even bij katten te blijven ik keek alweer een kattenboek in en zag het stickervel met hello kitty stickers. Dit soort stickers zou je verwachten in een kinderboek want hoewel de meeste kattenboeken luchtig geschreven zijn, is dit boek toch echt meer literatuur dan dat je het voor zou lezen aan een kind.

Persoonlijke bericht
Meer dan eens tref ik voorin in boeken een persoonlijk bericht aan. Soms amper leesbaar en soms zo persoonlijk dat ik me afvraag of het boek wel in een kringloop terecht had moeten komen. Vaak nog zijn de simpele berichten nog het liefste maar ooit zag ik een bijna nieuw boek met zo’n bericht en wist ik ah deze liefde was over. Dat was vast niet aan de hand bij dit bericht en ook niet bij dat gedicht wat van Piet kwam.

Anne in een boek
Hoewel ik er wel even aan gedacht heb, ben ik nu niet opeens in de kringloop alle boeken aan het doorbladeren. Het was dan ook puur toeval dat ik het boek over de Bielski’s zag en de kaart van Anne Frank aantrof. Ik hou van dat soort toeval en het boek zou sowieso meegaan maar toen ik die kaart aantrof wist ik dat ik nog wel meer bijzondere dingen tegen wil komen in boeken.