Als bloggen even pfffff is

Als bloggen even pfffff is

Als bloggen even pfffff is

Geef mij maar een lockdown meer dan genoeg om over te bloggen maar deze zomer mensen dingen gaan niet door, regen verzuipt het plan of ik moet nog eens dingen doen die echt moeten. Als bloggen even pfffff is:

Heb al meer dan eens deze laatste maanden een hele fanatieke fietstocht af moeten breken of in de kiem moeten smoren door het weer. Was het niet de regen dan wel die wind.

Nou ben ik niet het type voor enorme feesten en headbangen tot ik een hernia heb, maar er wordt ook gewoon geen fluit georganiseerd. En als het georganiseerd wordt dan is het wachten tot het afgezegd wordt.

En natuurlijk zijn er buitenmusea, maar die zijn nu zo smerig druk dat ik op mijn beurt moet wachten om een bord te lezen.

Ik ben zo beu van corona als onderwerp. Ik ben toch al niet zo van druktes of mensen en hoewel ik het best zou kunnen ga ik echt niet elke week een blog vol zeiken over al dat irritante volk.

Dat ik al mijn zooi voor flatlay en blogfoto’s en het begint te regenen. En dat ik de volgende dag een tweede kans krijg, alles weer opruim en dan een foto vergeten ben.

Dat je heel blij ziet dat één van je favo bands een nieuw nummer heeft en je na 30 seconde al weet dat het helemaal de verkeerde kant op gaat. Zo krijg ik mijn blogpost met muziek niet vol hè.

En als het dan eindelijk lekker weer is, als in joh het lijkt wel zomer, dat er dan elke avond een week op rij geen gouden uur is door die tring wolken.

Of dat je denkt ergens te kunnen gaan wandelen maar de parkeerplaats vol staat ik kom hier voor mijn rust hoor.

En ik heb ook geen zin om naar het buitenland te gaan als ik me daarvoor op moet voorbereiden. Sterf dan maar met je goedkopere benzine en melkbroodjes en kalkoenfilet en reuzenpretzel en mattentaartjes en pfffff de leuke uitjes die ik had bedacht.

Op zich zou een challenge wel iets op kunnen leveren ware het niet dat ik het onderwerp vergeet en meestal gewoon te laat ben.

Dat je kattenbeest (serieus om het even welke) heel leuk doet maar je net geen camera of telefoon bij je hebt.

Pfff ik ben het weer even kwijt, herkennen jullie het?

29 thoughts on “Als bloggen even pfffff is

 1. Ik heb nog mazzel dat ik nog wat uiteenlopende interesses heb. Maar mocht je tips willen ik kan je wel op weg helpen? Voor andere lukt dat altijd zoveel makkelijker dan voor mezelf.

 2. Ik vind het al zo knap dat jij er veel artikelen uit weet te persen!

  Maar ja… ik herken het helemaal haha! Vooral het idee van niks te melden hebben, omdat er voor mijn gevoel helemaal niks gebeurd.

 3. Hahaha! Ja, het is best herkenbaar. Maar ik heb vaak een blog al bijna klaar als ik ineens een beter idee krijg (of tóch iets mee maak). Dus voor in geval van nood heb ik nog wel wat van die half afgemaakte verhaaltjes achter de hand. Maar dat heb ik eigenlijk niet nodig. Ik blog ook bewust maar één keer week. Zo spannend is mijn leven nou ook weer niet.

 4. Heel herkenbaar hoor! Ik probeer in zo’n situatie gewoon een oude blog nieuw leven in te blazen en dat werkt meestal wel goed bij mij. We zijn zelf net terug van 10 dagen Frankrijk, was totaal niet de bedoeling, maar bleek uiteindelijk de juiste keuze te zijn geweest. Heerlijk 10 dagen niksen en genieten van de rust in de Morvan en ja, ook weer volop inspiratie voor nieuwe blogs!

 5. Hahaha, heerlijk, deze toon! Even lekker klagen! Ik vind het vooral heel irritant dat als ik lekker wil gaan bloggen ik dat plan de laatste tijd veel vaker moet uitstellen omdat rust nemen een beter plan is. Pffff.

 6. Ik barst van de inspiratie. Juist nu. En dus schrijf ik veel vooruit, doe onderzoek, zoek foto’s bij het onderwerp en kom zo dat ik tot en men november vooralsnog geen lege data in de blogagenda ken. Intussen maak ik tijd vrij voor lange wandelingen, hier, daar en overal, ben diverse malen bij de oosterburen geweest waar de regels voor dat virus weer totaal anders zijn en de winkels aantrekkelijk, en heb alweer de nodige vrienden en familie gesproken. Elke ontmoeting heeft vaak weer gevolgen voor een nieuw blog. Over bekende en nog meer, onbekende zaken. In de hoop dat het achteraf ook leuk lezen is….Zal toch wel? En bij jou krijg ik niet de indruk van saaiheid of veel gegaap hoor….

 7. Soms is loggen echt pfff, maar dan stap ik op de fiets en denk aan de reacties. LOL Hans

 8. Maar die eerste flatlay is toch maar een pláátje geworden. Verder lees ik weinig herkenbare problemen.
  Hoogstens de stress van een gecrashte laptop maar dat geeft juist stof tot bloggen maar geeft ook tijdgebrek.

 9. Ik snap dat wel ongeveer. Bij mij heeft mijn fotografie een enorme dip opgelopen aangezien er niets word georganiseerd. Een natuurfotograaf zal daar weinig van merken maar hoewel ik natuur mooi vindt kan ik me niet echt uitleven in het fotograferen ervan

 10. Ja, zo af en toe… Is dit wel herkenbaar.
  Sterkte en hopelijk ben je snel over je Pppfffff moment heen.

 11. Oei, een blogdip? Ik hoop dat je snel weer bruist van inspiratie.
  En of ik het herken? Ik heb ‘last’ van het omgekeerde. Een heus luxeprobleem. Ik zou wel tien blogs per week kunnen schrijven.

 12. Gelukkig is je logje wel een prima uitlaatklep, even lekker van je afschrijven.
  Dat geeft ook ruimte in het hoofd. Hans

 13. Een pretje was het niet maar probeer me aan te passen aan situaties en zoek oplossingen

 14. ja het is zeker niet leuk de afgelopen tijd
  maar ik persoonlijk had er op enkele punten na weinig last van
  wel kapje op in het OV , maar dan kan ik heerlijk aan de wandel
  het enige – . was het af moeten zeggen van 2 hotelletjes , 1 in Renesse en 1 op Ameland , waar ik zou wandelen enkele dagen , houd ik nog te goed
  en ja “het weer ” , neem ik zo het komt
  als ik zou redeneren als jij hier boven doet , had ik mezelf al dood gehyperventileerd :(

 15. Het is bij mij echt bagger het laatste jaar. Ik wacht rustig af tot het weer komt.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top