Ombia Med

Biocura waslotion van de Aldi

Ombia Med

Zoals menig trouw lezer hier wel begrijpt is mevrouw Liesbethblogt nou niet bepaald een beautyproduct reviewer. In mijn badkamerkast geen mandjes vol halfafgekloven lipsticks, gebroken poederdoosjes of uitgedroogde achterlijk dure mascara’s die stiekem toch niet doen wat er werd beloofd. Nee bij mij in mijn kastje vind je naast het reguliere voorraadje krullenshampoo, bekschrobmiddel en allerlei dingen die jullie werkelijk niks aan gaan, een opmerkelijk grote voorraad witte flessen. En nee het is geen citronella alhoewel dat ook lekker ruikt, nope het is Ombia Med. Een middel wat al regelmatig van naam is veranderd waardoor ik het nog wel eens Biocura wil noemen.

Ombia med van Aldi is met 5.5 zeer PH neutraal en daarmee vergelijkbaar met SebaMed. Behalve de prijs hè, Ombia is goedkoper en vergelijkbaar. 

Fijne waslotion
Opgroeiend in een huis vol mannen heb je als enige meid niet zoveel in te brengen, wat er in huis was daar deed je het maar mee. Ik was dan ook enorm blij dat het eeuwige stuk zeep niet meer gebruikt werd. Ik heb namelijk een lichtontvlambare neus en dito huidje. Biocura is laag in PH-waarde en sinds ik dat gebruik heb ik nog maar zelden een droge bakkes of rode ogen van het niezen. Het ruikt wel maar zeker niet hinderlijk. Het Duitse merk verandert af en toe van naam en verpakking maar niet van inhoud. Dus of je het nou kent onder Biocura, Ombia (Med) of Ombra het is allemaal dezelfde waslotion en met dezelfde inhoud en weet je die schuimt goddelijk en is geschikt voor iedereen.

Inmiddels zijn er meerdere soorten van Ombia Med, de versie met donkerblauwe dop is de goede versie. De lichtblauwe is dunner.

Grote verzorgingslijn
Tegenwoordig staat er Biocura op en hebben ze een versie met donkerblauwe en lichtblauwe dop. Ik heb ze beide geprobeerd. De lichtblauwe variant is zo mogelijk nog PH neutraler maar is dunner. De versie met donkerblauwe dop ik degene die ik al jaren gebruik. Woon je in (de buurt van) Duitsland? Haal de Biocura waslotion dan bij Aldi Sud. Daar is de fles een euro goedkoper dan in Nederland. En daarbij omvat Biocura een hele lijn aan verzorgingsproducten die in Nederland niet te krijgen zijn.

In de Duitse Aldi koop je Ombi Med een stuk goedkoper dan in de Nederlandse Aldi!

Aldi Nederland
Wat wel hinderlijk is, is de winkel waar het verkocht wordt. Laatst zag ik dat mijn voorraad ernstig begon te slinken, zuchtend en mopperend sleurde ik mijzelf naar die toko. Ik zoefde de zaak door, ging bijna op mijn bek in een gangpad, maar liet me niet afremmen greep een doos van dit wondermiddel keek om en BAM iedereen stond voor me aan de kassa. De kassière was traag, de winkel heet en toen ik eindelijk binnen haar gehoorsafstand was spoorde ik haar aan d’r werk eens te gaan doen. Ze kon me schieten maar had haar prijs-tang gelukkig niet bij de hand. Uiteraard griepte ze me nog een beetje meer door elke fles apart te scannen, bewust naast de doos terug te zetten en extra traag het bedrag op te lezen. Ik mikte de flessen in m’n tas, pinde het bedrag, liet de doos staan en zei tegelijk, ‘mooi bedrag hè, meer dan je dagloon’ en maakte dat ik wegkwam.

Mocht je deze heerlijk schuimende waslotion eens uit willen proberen sla dan Al.di Eindhoven maar even over daar zit een met prijstang bewapende kassière d’r werk niet te doen en heb ik inmiddels de voorraad geplunderd.

16 thoughts on “Ombia Med

 1. Hoe groter de stad, hoe chagrijniger het personeel. Althans, dat heb ik voor mezelf zo vastgesteld. Chapeau voor je heel gevatte opmerking (-:
  Lieve groet

 2. Je laatste weggaan-opmerking was loeischerp, maar zou ze de scherpte snappen ????
  Ik heb eens op Biocura gegoogled en ik kwam bij de Lidl uit….klopt dat ?

 3. Ik grijp vaker mis in die winkel maar gelukkig nooit bij mn geliefde witte fles.

 4. Het personeel van de meeste Aldi’s loopt niet over van de vriendelijkheid. ik ken maar één uitzondering . Een splinternieuwe Aldi in een nieuw winkelcentrum in Zoetermeer.

 5. hahaha bekwasmiddel en weet ik niet wat , je verteld het weer zo duidelijk en veelzeggend , niks geen poeha , gewoon recht voor z’n raap , bevalt me prima
  net als ik ook de pest heb aan die winkels waar te veel van alles door elkaar ligt te meuren , en ja zo’n kassa juffrouw vraagt om een verbale uitbrander , jou wel toe vertrouwd hihi
  kan je dat spul niet voor weinig per zeg 10 flessen bij de fabriek online bestellen , scheelt je vandaag of morgen een prijstang tegen je krullen :)

 6. Er is meer van Biocura dat de moeite waard is hoor!
  Kom maar hier winkelen, want de mijne is een superschoneopgeruimdealtijdallesaanvullendealdiwinkel.. én ook nog eens met aardig personeel… ;-)

 7. Al hier zijn het lieftallige jongedames.
  Jammer genoeg is de bevoorrading niet altijd even plezierig.
  Maar de klantvriendelijkheid staat voorop.

  Vriendelijke groet,

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top