Het jaar 2021 voor mijn blog
Actueel

Het jaar 2021 voor mijn blog

Zo 2021 is voorbij, de eerste blogs zijn alweer gepost en de eerste rare zoekterm heb ik ook alweer binnen. Het is tijd om terug te kijken om mijn blogjaar 2021.

Was 2021 een slecht blogjaar?
In veel opzichten was 2021 een uitdaging en werd er echt wel eens een aanslag op mijn creativiteit gedaan. Aanslag ja, waar ik normaal dagjes weg ga en daar zeker 2 blogposts aan overhoud, had ik nu amper dagjes weg. Dat merkte ik ook aan de bloggers om mij heen dus slecht is het jaar niet, lastig wel.

Best gelezen artikel van 2021?
Ik ben erdoor verguisd maar het best gelezen artikel van dit jaar is, is het vaccinatiebewijs de nieuwe Jodenster. Een snoeiharde blog met bijbehorende titel omdat ik het afschuwelijk vind wat er in andere landen gebeurd. Hoe durven die landen in te voeren dat je zonder vaccinatie nergens meer mag komen?! Zeker nu onze lockdown en de oplopende cijfers ook in omringende landen maar weer eens bewijzen dat daar het probleem niet ligt. Soms zijn alleen harde woorden genoeg om duidelijk te maken waarvoor je staat en gezien de cijfers en de nog steeds dagelijkse bezoeken heb ik wel wat mensen wakker geschut.

Dat de blog waarom corona niet te vergelijken is met de Tweede Wereldoorlog kort volgt qua best gelezen artikelen is dan wel weer ironisch. Let wel ik lees dagelijks over WO2 laat vooral de mensen met echte stemmen in dit land hun waffel houden en opstaan voor gerechtigheid in plaats van onzin te verkondigen.

Ook de leukste feiten over Pasen en het kortgeleden geplaatste kerst sarcasme doen het goed.

Slechtst gelezen?
Mijn boekentag werd wel gelezen maar niet zo lekker ingevuld. De link staat in het menu onder mijn logo en de vragen bekijk je hier om meteen in te vullen: De vragen van de boekentiktag.

Achterlijke zoektermen:
kinderarbeid inktpatronen ->echt geen idee
recht om niet bereikbaar te zijn-> duurde even maar ik schreef er een blog over in 2019
knabbelig -> ik word vaak op knabbelig gevonden staat bij een foto van een schaap die zachtjes in mijn broek beet.
prijs verlaagd na aankoop bolcom -> prijsfluctuaties oftewel de prijzen verhogen om je te naaien kudbedrijf.
Is corona flauwekul -> het woord flauwekul komt niet op mijn blog voor. Maar als je bij mij terecht komt voor dat soort info dan gaat er echt iets mis.
sheschanginglanes -> heel vreemd dit
willys jeep opknapper – fijn verder zoeken
levenskenmerken kat – als het zeikt om eten doet ‘ie het nog

Favoriete blogposts:
Met rellen krijg je Nederland niet verslagen, over de naweeën van de rellen in Den Bosch.
We zullen rijden over de Bevrijdingsdag en defilé van Eindhoven die wederom niet door ging.
We reden een rit in de avond en genoten van het licht en de natuur.

Meeste unieke reacties op 1 blogposts:
43 zonder (mijn) weder reacties.

Drukstbezochte dag:
11 april, geen idee waarom maar het was druk.

Mijn drie grootste stalkers:
Rietepietz, Nicky en Karel.

Nieuw dit jaar:
-Een door mij geschreven blogpost over de kat die naar de dierentuin ging werd gepubliceerd in een blad.
-Ik veranderde van best wel bordje en begon dat gekke ding mee te sjouwen onder andere mee naar het strand en de overstromingen in Limburg.
-Ik begon aan een tweede insta speciaal voor boeken en die doekte ik ook weer op. Mede dankzij de energieslurpende insta app en diezelfde insta die mijn account blokkeerde omdat ik het via een andere app probeerde. Tot daar zo erg niet ik krijg geen hypo van een dag geen insta, ware het niet dat het een week duurde dikke doei dan. Deel nu mijn boeken weer gewoon en hou het bij mijn oude insta om af en toe een foto te delen.

En hoe was jullie blogjaar?

28 reacties

 • minoesjka2

  Tja, ook mijn blogjaar is buiten boeken die ik gelezen heb niet veel meer.
  Maar dankzij jouw boekentik-tag had ik toch weer een ander blogje er tussen. :-)

 • Ilona Wielinga

  Leuk om te lezen. Het was inderdaad een bijzonder jaar. Mijn jaar liep wat gek doordat ik er een hele tijd uit heb gelegen, maar het is leuk om te zien hoeveel mensen toch zijn blijven hangen. En heb het nu weer helemaal te pakken dus daar ben ik blij om. Ga vol goede moed het nieuwe jaar tegemoet.

 • Nicky

  Hahaha! Dank je wel voor de eervolle vermelding. Als jij blijft schrijven, blijf ik stalken.
  Blogtechnisch ging hier alles gewoon door afgelopen jaar. Wel lekker omdat de rest nogal rommelig was. Die zoektermen zijn bijzonder, trouwens. Bij mij komt er eigenlijk nooit iets leuks uit. Eigen schuld natuurlijk, moet ik maar een beetje beter mijn best doen. Wat ik dus niet ga doen.

 • meninggever

  Ik volg het niet meer zo nauwgezet als in de eerste jaren van mijn blogcarriere die ergens een jaar of 17 geleden begon. In afgelopen jaar waren politieke statements die ik niet schuw de verhalen met de meeste reacties. Een open discussie op inhoud is voor mij nooit vervelend. Andere meningen moeten kunnen. Over het al dan niet laten vaccineren zal ik mij niet zo uitlaten. Net zo min als over te veel drinken of roken. Men moet het zelf weten en als men bepaalde keuzes maakt niet zeuren over de evt. gevolgen. IK onderschrijf het idee dat wanneer de uitjes kunt maken de inspiratie simpeler voorbij komt dan wanneer je opgehokt thuis zit. Maar ik kan door de brede interesses al snel zaken uitwerken die interessant genoeg zijn om ze te plaatsen. Ben wel blij dat ik ooit besloot om niet vijf verschillende blogs bij te houden, maar nu een, en die dan ook niet meer 7 dagen per week maar 3. Dat scheelt echt veel. De rest doe ik wel via Facebook, Twitter of Insta.

 • Mrs. T.

  Leuk om te lezen.
  Sheischanginglanes is nu toch koffie digitalix?

  Jetpack is bij mij verdwenen en ik krijg het op de een of andere manier niet meer aan de gang helaas.

 • Koffie Digitalix

  Een jaar als alle andere. Hoewel ik vaker dacht, ‘vandaag heb ik geen zin’ en dan ook geen blog schreef.

 • fotografiemijnlangleven

  Cijfers houd ik niet bij (mijn WP blogje is een niet betalend, dus kan ik geen enkele plugin installeren).
  Zolang ik bezoekers blijf houden, ben ik best tevreden :-)
  Jouw blog vind ik vooral leuk omdat je soms zo vol heerlijk sarcasme over dingen kan vertellen !

 • Marthy

  Ik wordt goed gelezen maar ben daar niet zo mee bezig. Ik heb maar een gewone huis, tuin en keukenblog en vind het nog steeds heel leuk, ook de contacten die je krijgt door het bloggen.

 • Marylou

  Ik kom hier graag omdat er altijd wel iets zinnigs te lezen is en voor de verhalen van “Willy” en de katten.
  Ik blog nog altijd graag en mag niet klagen van bezoekers.

 • Hans

  Je hebt het goed gedaan in het afgelopen jaar.
  Veel variatie in onderwerpen en ook informatief interessant om te lezen.
  Zoeken op bepaalde termen, zijn wel leuk om te doen. Hans

 • Ferrara

  Ik vind het knap zoals jij je blog vult. Vaste items en toch afwisselend.

  Tot mijn verbazing heb ik dit jaar meer lezers gekregen, maar dat wil niet zeggen dat ook de reacties een flinke stijging laten zien.

 • Bertie

  Daar heb ik niet op gelet, ik denk vergelijkbaar met andere jaren.
  Alleen het noemen van de leeftijd op mijn verjaardag was afwijkend.

 • rietepietz

  Mijn blogjaar was was niet héél veel anders dan andere jaren al heb ik toch wat meer moeite met grappige verhalen schrijven, er gebeurt natuurlijk veel minder grappigs om me heen nu ik alleen woon, geen “aangever” meer, weet je wel! Toch heeft ook dit jaar het bloggen geholpen me “op de been” te houden.

 • Karel

  ik een stalker hihihi , echt niet :)
  mijn blogjaar had een slecht einde en het nieuwe jaar een slecht begin
  maar het bracht me wel veel blogs

  we zullen maar zien wat het jaar verder in petto heeft

 • Sabine Verburg

  Mijn blogjaar (het 2de jaar dat ik blogde) was heel fijn
  Veel blogs geschreven prachtige mensen ontmoet veel nieuwe ideeën opgedaan en genoten van mooie foto’s
  En nu met mijn 2de blog begonnen

 • Hans Titulaer

  Mijn blogjaar (2021) was wel naar eigen tevredenheid.
  Zoals je waarschijnlijk wel opgemerkt hebt, is het nèt geen ‘slapend’ blog.
  Iedere dag…. pfff, moet er niet aan denken. Een paar maal per jaar verschijnt er wat nieuws. Een gedicht of korte tekst schud ik niet zomaar uit mijn mouw; het dient iets inhoudelijks te brengen voor een serieus, welwillend bezoek(st)er! ….. en daar neem ik de tijd voor die me gegund is. No hurry!

 • Liesbethblogt

  Nee niet altijd, ik neem die mee als als je een dagje weggaan of naar iets bijzonders gaan.

 • Naomi

  Knabbelig? Ik ben dan zo benieuwd wat ervoor zorgt dat mensen zo’n zoekterm intoetsen. Ik bedoel: je zit dus ergens over te praten of aan te denken en bedenkt dan om op die term te zoeken. Of zoiets. Ik vind dat toch vrij fascinerend.

  Het ‘best wel’ bordje is me opgevallen. En ik vroeg me dus al af of je dat altijd bij je hebt, maar in ieder geval regelmatig dus.