Het eerste kringlooprondje van 2022
Actueel,  Winkel

Het eerste kringlooprondje van 2022

Toen ik van de week hoorde dat winkelen op afspraak geherintroduceerd werd was ik blij en teleurgesteld tegelijk. Want uiteraard kan ik afspraken maken maar dat is toch anders dan een echt kringlooprondje. En dus genoot ik zaterdag des temeer van het eerste kringlooprondje van 2022.

Een bak en één hele boeken
Ik liep dan ook, redelijk vroeg voor mijn doen, op een drafje naar de boekenafdeling van de kringloop in Nuenen. Greep in het voorbijgaan nog een stevige (en ouderwetse!) Curverbak en was die zwaar van plan ouderwets vol te gaan laden, ware het niet dat de keus wat beperkt was. Ik vond één hele boeken en net toen het me te druk begon te worden verliet ik via de kassa de winkel en reden we door naar Geldrop.

Een kopje in mijn formaat
Normaal is het Goed Geldrop zeker mijn favoriet niet. Ik vind er zelden iets, maar deze keer viel mijn oog op iets groots roods met witte stippen. Want daar achter wat spul weggestopt stond mijn formaat koffiekop. Voor de prijs van drie euro ook bepaald niet iets waarover ik ga twijfelen maar ja ik moest die winkel nog door. Het was zelfs zo erg dat ik mijn mandje dumpte en met mijn armen om de kop afstevende op de boeken. Zelfs een vrouw die gigantisch in de weg stond en het erom stond te doen, kon mijn geduld niet opgebruiken daarbij had ze toch geen smaak.
Ik pakte na een eeuwigheid mijn geduld bewaren het boek wat ik gezien had rekende het geheel af en bracht de kop veilig naar de auto. Kopje ging in mijn vest (dan maar kou lijen) in de bak en we reden naar het volgende filiaal.

De filialen in Best en Eindhoven waren redelijk teleurstellende en dus reden we naar het Goed Schijndel waar het te druk was en daarna meteen door naar Uden waar het zeker te druk was. Gelukkig komen we op de terugweg weer langs Schijndel en was de drukte opgelost. Een inmiddels bekend personeelslid vertelde dat er voor 9 uur al dertig mensen voor de deur stonden. Ook ik was op tijd opgestaan maar zo fanatiek ben ik nou ook weer niet, was ik wel op de boekenafdeling trouwens. En daarmee is het eerste kringlooprondje van 2022 een feit en welgeslaagd te noemen.

28 reacties