Het eerste kringlooprondje van 2022

Het eerste kringlooprondje van 2022

Het eerste kringlooprondje van 2022

Toen ik van de week hoorde dat winkelen op afspraak geherintroduceerd werd was ik blij en teleurgesteld tegelijk. Want uiteraard kan ik afspraken maken maar dat is toch anders dan een echt kringlooprondje. En dus genoot ik zaterdag des temeer van het eerste kringlooprondje van 2022.

Een bak en één hele boeken
Ik liep dan ook, redelijk vroeg voor mijn doen, op een drafje naar de boekenafdeling van de kringloop in Nuenen. Greep in het voorbijgaan nog een stevige (en ouderwetse!) Curverbak en was die zwaar van plan ouderwets vol te gaan laden, ware het niet dat de keus wat beperkt was. Ik vond één hele boeken en net toen het me te druk begon te worden verliet ik via de kassa de winkel en reden we door naar Geldrop.

Een kopje in mijn formaat
Normaal is het Goed Geldrop zeker mijn favoriet niet. Ik vind er zelden iets, maar deze keer viel mijn oog op iets groots roods met witte stippen. Want daar achter wat spul weggestopt stond mijn formaat koffiekop. Voor de prijs van drie euro ook bepaald niet iets waarover ik ga twijfelen maar ja ik moest die winkel nog door. Het was zelfs zo erg dat ik mijn mandje dumpte en met mijn armen om de kop afstevende op de boeken. Zelfs een vrouw die gigantisch in de weg stond en het erom stond te doen, kon mijn geduld niet opgebruiken daarbij had ze toch geen smaak.
Ik pakte na een eeuwigheid mijn geduld bewaren het boek wat ik gezien had rekende het geheel af en bracht de kop veilig naar de auto. Kopje ging in mijn vest (dan maar kou lijen) in de bak en we reden naar het volgende filiaal.

De filialen in Best en Eindhoven waren redelijk teleurstellende en dus reden we naar het Goed Schijndel waar het te druk was en daarna meteen door naar Uden waar het zeker te druk was. Gelukkig komen we op de terugweg weer langs Schijndel en was de drukte opgelost. Een inmiddels bekend personeelslid vertelde dat er voor 9 uur al dertig mensen voor de deur stonden. Ook ik was op tijd opgestaan maar zo fanatiek ben ik nou ook weer niet, was ik wel op de boekenafdeling trouwens. En daarmee is het eerste kringlooprondje van 2022 een feit en welgeslaagd te noemen.

28 thoughts on “Het eerste kringlooprondje van 2022

 1. Moedig hoor om gelijk de eerste winkeldag te gaan :-)
  Tot op heden heb ik het nog beperkt tot de supermarkt, in winkelen heb ik totaal nog geen zin merk ik.

 2. Da’s wel een hele grote kop. Als ik ergens iets roods zie met witte stippen, moet ik altijd aan jou denken.
  Ik ga komend weekend ook weer eens kijken bij de kringloop.

 3. Een afspraak maken bij de kringloopwinkel is zeker niet hetzelfde als gewoon lekker binnenlopen. Ik ben ook heel blij dat het niet nodig is, en wil snel weer naar de kringloop! Zeker na het lezen van jouw post : )

 4. Geweldig die MOK, en alles past er nog in ook!
  Nu krijg ik ook zin in een Kringlooprondje…

 5. Oh heerlijk, echt wat voor jou inderdaad. Heel fijn ook dat de kringloop (en de andere winkels) weer open is, weer lekker rondsnuffelen. Vind dat op afspraak ook niet heel erg, is het tenminste rustig.

 6. Alle dingen die we kunnen doen, ook al is het met beperkingen geven toch een gevoel van vrijheid. Hans

 7. Van mij mag iedereen even voorgaan wat winkelen betreft, ik heb geen haast. Want natuurlijk was het zaterdag overal druk nu iedereen weer los mocht.

 8. Je toer gemaakt, boeken gekocht en een tas die speciaal op U stond te wachten. Plezant die kringloopwinkels hé

 9. Ik ben ook veilig thuis gebleven en heb al die drukte aan me voorbij laten gaan. Ik vind het wel leuk dat je uiteindelijk toch geslaagd bent.

 10. Ik ben expres zaterdag in geen 1 winkel geweest. Ik vond het overal toch wel te druk. Mooi dat er weer wat boeken naar je toe zijn gekomen en een mooie kop voor de ochtendkoffie.

  Love As always
  Dimario

 11. Nooit gedaan zo’n kringlooprondje. Vooral dat ‘rondje’ lijkt me niet gek om eens hier in de buurt te doen. Je hebt me op een idee gebracht. Leuke vangst trouwens en veel leesplezier!

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top