Terugblik tag 2022
Persoonlijk

Terugblik tag 2022

Elk blogjaar sluit ik af met mijn terugblik tag waarbij ik aan de hand van een aantal vragen terugkijk op het jaar en me elk jaar afvraag waar de fck die dagen gebleven zijn en wat ik nou helemaal gedaan heb. De tijd gaat te snel of ik besteed er teveel aan het aanwezig moeten zijn van de baas. Moeten ze eens wat op bedenken, speciaal voor de mensen die zich prima zelf kunnen vermaken zoals ik. Dat gezegd hebbende blik ik terug met Terugblik tag 2022 en rest mij jullie allemaal een gezond en fantastisch 2023 te wensen met vele prachtige blogs en dito reacties.

Beste album/cd/singel die je gekocht hebt?
Ik heb dit jaar geen enkel album gekocht. Uiteraard wilde ik met alle liefde naar een platenbeurs maar ik was steeds aan het werk of vergat het.

Meest gedraaide nummer?
Christopher Tin – Sogno di Volare
Diep intens fantastisch nummer om te janken zo mooi, gaat me helemaal nooit vervelen en ga ik de rest van mijn leven luisteren ook!

Beste aankoop?
Ik kocht eindelijk een jeugdserie boeken die ik al een hele tijd weer wilde lezen.
Pasgeleden kocht ik een fleecedeken van 2 bij 2,2 meter bij Kik, fenomenaal formaat!
En mijn enorme rood met witte stippen kop vind ik nog steeds een geweldig leuke aanwinst.

Grootste miskoop?
Een peel off masker wat absoluut niet off wilde peelen charmant detail Vriendjelief heeft het met een mes van m’n gezicht af moeten schrapen.

Welk nieuwsitem staat je nog bij?
Het moment dat Putin die tanks langs de grens met Oekraïne zette. Ik herinner me ook de volkomen verslagenheid die ik voelde dat een oorlog als deze uit kon breken en hoe fragiel daarmee onze eigen vrijheid is.

Nog iets van de bucketlist gedaan?
Ik voer eindelijk over de Dieze en dat met Rietepietz!
Museumpark Orientalis die mijn foto exposeert er kan nog gestemd worden!
Odapark Venray
Doorgezaagde bunker
Ik heb eindelijk een luiaard (mijn spirit animal) van dichtbij gezien

Favo blogpost van 2022?
Mudak! – De Willys jeep over de oorlog in Oekraine.
Meesjes zonder huisarrest – De familie Meesjes vloog uit
Een foto van mij haalde de cover
Ik mocht Rietepietz ontmoeten en Den Bosch laten zien

Welke 3, 4, 5, 6 foto’s vertellen over jouw 2022?

Wat deed je dit jaar voor het eerst in je leven?
Een zwerfpoes mee naar huis nemen
Uitzieken van corona
Groentetuinieren
Oekraïense woorden gebruiken

Wat heb je te weinig gedaan?
De bizarre benzineprijzen hebben er voor gezorgd dat we heel wat minder trippies gereden hebben.
En het zoveelste jaar op rij, ik fiets haast niet meer.

Wat wil je volgend jaar anders doen?
Ik wil zekerweten meer ritten met de Willys jeep maar minder georganiseerde ritten. Het in de stank van andere wagens rijden bezorgd me knallende koppijn en daarnaast wil ik mijn eigen weg kunnen gaan zonder me verplicht te voelen mensen te vermaken of vervoeren. Geen vrijwilligerswerk meer, ik werk iets te hard om ergens anders gratis op te moeten komen dagen en dan ook nog eens niet gewaardeerd te worden. Vrijwilligerswerk zou een toevoeging aan het leven moeten zijn geen last die me mijn nachtrust en spaarzame vrije tijd kost.
Ik wil meer musea bezoeken, liefst musea die ik nog niet eerder bezocht of een aantal jaar niet bezocht heb.

Welke plaatsen, evenementen en musea heb je bezocht? Wat viel tegen?
Zaltbommel, Oirschot, Heusden, Kasteel Geijsteren, Zooparc, Museumpark Orientalis, Hoek van Holland, Ravenstein, geniemuseum, Oorlogsmuseum Overloon, Kasteel Geijsteren.
Hoewel ik echt dol op Museumpark Òrientalis ben vond ik de aankleding en invulling tijdens de winteropenstelling zeer tegenvallen. Ook het geniemuseum viel tegen.

Heb je leuke vooruitzichten voor 2023?
Ik plan meestal niet ver vooruit maar wil sowieso meer dingen doen die op mijn bucketlist staan.

22 reacties