Verhaal: Mudak!

Mudak!

Verhaal: Mudak!

Ahum tuut tuut. Wat een fatsoenlijke manier om mijn aandacht te trekken, ze heeft zeker gehoord dat ik ziek ben en begint me als fragiel te behandelen.
Ik brom naar de Willys dat ik haar gehoord heb en eraan komt. Niks ervan roept ze terug, je blijft achter dat raam je luistert maar wat beter dan normaal. Of zitten die oren van je ook verstopt?

Ah zo ken ik je weer, moet je Willys? En terwijl ik het zeg weet ik het al. Poet In natuurlijk. Maar tot mijn verbazing begint ze over mijn positieve test. Hoe voel je je? Voorlopig minder brak dan gister. Ik ben ’s morgens niet meer zo moe en heb ontbeten.
Al terwijl ik het zeg zie ik haar koplampen wegdraaien, daarnaast zie ik een draaikop draaien en weet ik dat Willys ondertussen radio luistert. Ik mopper verder en maak een fout grapje over de Vier Russen waar ik last van heb en 1 van haar koplampen wordt tot een venijnig spleetje samengeknepen.
Oe fout onderwerp maar het is al te laat. Ik laat me ondertussen terugzakken op mijn kussen terwijl ik een stortvloed aan lelijke woorden hoor en namen die ik vaag herinner van half gevolgde geschiedenislessen. Ik luister ook nu maar half tot ze opeens -te wapen- schreeuwt en in stilte vervalt als de radio iets in een voor mij onbekende taal schalt.

Zo ben je klaar grauw ik terwijl ik recht op ga zitten. Mijn hoofd bonkt inmiddels van dat Poet In gezeik dus knijp die uitlaat dicht en hou die motorkap van je eens gesloten. Ik heb helemaal geen zin in al dat geouwehoer Willys. Ik vind het verschrikkelijk en onwerkelijk maar luister ook eens een andere zender, de wereld vervloekt die man en die hebben helaas iets meer macht en ook de touwtjes in handen.

Flink gemopper ontsnapt de motorkap ik versta er niks van maar ‘Mudak’ dat ken ik wel en stiekem glimlach ik, bijna tachtig jaar oud en klaar om te vechten. Opeens kijken twee koplampen me aan, leggen jij iedereen moet van die Vier Russen af en jij voorop want zo heb ik niks aan je.

17 thoughts on “Verhaal: Mudak!

 1. Ik moest even googelen maar Willys heeft gelijk. Fijn dat je een beetje opknapt!

 2. Kreeg teveel spam heb de boel even dichtgeknepen. Binnenkort even wat andere plugins installeren. Die besmettingen is zo gek niet, de meeste willen geen booster meer, de regering gooit alles open en het is vakantie. Twee jaar geleden was dit de periode dat de pleuris uitbrak en nu nog moet zorgpersoneel gewoon komen werken ondanks besmettingen.

 3. Hmmm, wilde op een ander log reageren maar de reacties waren dicht?? Echt, zulke verse logs.. Balen dat je corona hebt gekregen. Ik hoor en zie het ook meer om me heen gebeuren. Dit hier was de gemeente in Zeeland met de meeste besmettingen. Beterschap.

 4. Prachtige manier van aandacht besteden aan het wereldgebeuren op je blog! Echt mooi gedaan.

 5. Was het niet die oer-Jeep die de Russen leerde terreinwagens te bouwen wiens kleinzoons nu in Oekraine aan de slag zijn? Jawel. Willys weet dat wel. Ik lees tussen de bedrijven wel dat je nog niet echt lekker in het vel zit. Vervelend hoor. Ziek maar uit…..neem je tijd en laat die Willys maar op eigen kracht zijn gevechten en gesprekken voeren…

 6. Heb weer een scheldwoord er bij geleerd, makkelijk als je de Rusjes tegen komt, voor je het weet staan ze onverwachts voor de deur. Hans

 7. suc6 met die Russen
  en ik hoop dat Willy 100 wordt , en jullie samen mooie ritjes in vrijheid maken

 8. Laat die Rus maar snel ophouden. En die vier russen helemaal.
  Mooi verteld!

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top