Op stap met de Blogqueen

Op stap met de Blogqueen

Op stap met de Blogqueen

Ze had al eens laten vallen dat ze wilde ontmoeten maar zodra ik stopte met bloggen begon ze er echt werk van te maken. Of er bij mij in de buurt een station was? Och tjee dacht ik, maar wie ben ik om een bezoek af te slaan, de blogqueen die je wil bezoeken wat een eer! Maar daar hielden we wel het probleem dat Eindhoven het station ‘in de buurt’ is maar ik niks met Eindhoven heb. Gelukkig kwam de o zo wijze Rietepietz zelf met Den Bosch, was ze nog nooit geweest!

Ik begon naarstig de adressen van alle moet-je-echt-gezien-hebben plaatsen in Den Bosch op te zoeken en streepte er weer genoeg weg toen Rietepietz me erop wees niet meer te fietsen. Een paar lelijke woorden mompelend wist ik ook wel dat ze gelijk had, Den Bosch is een prachtige stad die je echt wel lopend moet doen om niets te missen. Maar jeetje met mijn chronische kakhiel ging dat nog wat worden. Gelukkig ben ik nog jong en vitaal…ahum.
Ik ving Rietepietz op bovenaan de trappen op het station, niet letterlijk trouwens. Ze viel wel lekker op met haar okergele vest en ik bedacht me meteen als het nou een een draak van een mens blijkt (het blijft internet hè) dat kan ze net buiten het station met haar gouden evenbeeld op de foto en zo weer terug naar huis.

Niets bleek minder waar, het ene na het andere onderwerp volgde elkaar op en ondertussen dat bloggen ophemelen ’t is al te erg voor woorden dat de blogqueen zo’n eind komt reizen om mij weer aan het bloggen te krijgen. Maar ja het moet gezegd, het werkt wel ze is niet voor niets blogqueen en ziet werkelijk overal blogonderwerpen in.
Onderwijl liepen we door de stad waar ik haar tactisch op wat dingen wees, beetje Heronimus Bosch, beetje bijzondere pandjes. Uiteraard is een stad als Den Bosch daarvoor uitermate geschikt, staat vol statige panden die een blogqueen wel zouden passen. Ik wees haar nog even op een bellende engel en eenmaal in de Sint Jan staat ze vooral gleuven te fotograferen, is dat mijn invloed? Allicht een slechte want ik kon een grijns niet onderdrukken toen een man met hoogwerker bijna een ruit uit de kerk kinkelde. Die bestel je ook niet even bij de plaatselijke bouwmarkt lijkt me.

Via een redelijk onbekend hofje en een park begonnen we aan de wandeling naar een rondvaart die al zeker 7 jaar op mijn ooit-nog-eens-doen lijstje staat. De Binnendieze zie je zeker voorbij komen op zo’n stevige wandeling door de stad, maar door de rondvaart krijg je een heel andere, unieke en bizarre kant van de stad te zien. Dat het stadhuis en een gigantisch winkelpand over de Dieze gebouwd is bijvoorbeeld, maar ook de stilte die je ervaart terwijl boven je de drukste straat van de stad zich bevind.

Met een laatste ommetje door de stad om haar de stadswallen en het uitzicht over het natuurgebied te laten zien, zwaaide ik Rietepietz, onze blogqueen, uit toen ze de trein naar huis nam. Is ze geen plaatje? Daar kan je zelfs met haar kleine prutcameraatje mooie foto’s van maken.

Rietepietz

35 thoughts on “Op stap met de Blogqueen

 1. Wat een heerlijk mens is “onze” blogqueen hé?
  Als ik haar zo op die laatste foto zie, moet je gewoon gaan glimlachen.
  Nou, ja, ook jij hebt het mogen ervaren wat een mooi mens het is in deze leuke ontmoeting.

 2. Wat leuk dat jullie elkaar ontmoet hebben en je door haar weer bent gaan bloggen. Nou moet ik zeggen dat je niet-bloggen in mijn vakantie viel, dus ik heb het niet zo mee gekregen, maar fijn te zien nu dat je wel weer blogt.

 3. Ontzettend leuk en gezellig zo’n ontmoeting! Den Bosch is een leuke stad. Het varen over de Binnendieze heb ik al een aantal keer gedaan, maar het blijft fantastisch.

 4. Ook voor ons staat nog steeds een principe-afspraak met haar op de rol. Maar helaas steeds in de vertraging door allerlei omstandigheden. Gelukkig hebben we haar al eens ontmoet en meegemaakt tijdens een Blogmeeting in Delft. Geweldige meid en altijd vol leuke verhalen. Dan weet je toch een beetje welk vlees er in de kuip zit… Den Bosch kennen we van diverse tripjes, leuke stad en tijdens de markt is het er echt kei-gezellig…

 5. Wat leuk dat jullie elkaar ‘in het echt’ ontmoet hebben! Het blijft altijd weer bijzonder vind ik als bloggers elkaar in real life ontmoeten. Ik heb ook nog nooit gehoord dat het tegenviel.

 6. Echt zo leuk.
  Ik las het al bij Riet natuurlijk.
  Het is een schat van een mens.
  En leuk te lezen dat jullie allebei genoten hebben.
  Enne, fijn je weer te lezen ook!

 7. haha heerlijk blog en leuk dat jullie elkaar ontmoet hebben.
  De Binnendieze staat ook nog op mijn lijstje. Tijdens corona, toen er geen rondvaart was werd er veel gesupt.

 8. Whaaaa! Wat leuk dat jullie een meet and greet hadden! Mooie foto’s! Zeker die van onze Rietepietz.

 9. een leuk verslag van je bezoek aan Den Bosch..Liesbeth

  een je portretteerde Riet bij zonder knap

  groeten

 10. Ze is zeker een plaatje! Heel leuk dat jullie samen Den Bosch hebben doorkruist. En natuurlijk ook dat de BlogQueen je weer een blog laat maken.

 11. Fijn dat jullie er een fijne dag van maakte en je zelf iets kon afstrepen van je “nog te doen lijstje.”

 12. Samen een gezellige dag gehad in een mooie stad.
  Den Bosch een mooie stad met bollen. Hans

 13. Den Bosch over het water heen is geweldig. Ik heb dat ook een keer gedaan en dat vond ik echt geweldig.

  Love As always
  Dimario

 14. Natuurlijk kom ik nog even meelezen bij de reacties en ik was nog iets vergeten. Als jij zó’n glamour foto van “een queen”maakt mag je jezelf natuurlijk vanaf heden “hof fotograaf ” noemen.Mijn nageslacht was zéér lovend over die foto ! ( zij weten hoe ik er uit zie als ik ’s morgens uit bed stap dus hoe groot de prestatie is)

 15. Wat gezellig, ook nog in een leuke stad. Aan Riets gezicht te zien was het een geslaagde dag!

 16. Kan natuurlijk niemand anders zijn dan Rietepietz! En nee dat valt zeker niet tegen. Wij hebben elkaar inmiddels 2 x ontmoet en een 2e keer zit eraan te komen, want ze komt ook naar Beverwijk, heeft ze beloofd! Wat een leuke tijd hebben jullie gehad. En zelfs nog een boottochtje af kunnen strepen van je eigen lijstje! Super! Kunnen jullie weer leuk op terugkijken hè… Wat een geweldige foto!

 17. Ik las de titel en wist meteen, die is met Riet op pad geweest en hoe. ’t Is zo’n leuk mens om mee rond te slierten. Jullie verslag van een dagje Den Bosch is heerlijk om te lezen. Alle bekende plekken kwamen voorbij tot varen aan toe. Kon dat zonder te boeken? Ik was tijdens onze vakantie niet 100% aangesloten, maar heb wel gelezen dat je overwoog met bloggen te stoppen. Pauzeren om nieuwe inspiratie op te doen kan geen kwaad, maar helemaal stoppen lijkt me niet makkelijk.

 18. Spreek uit eigen ervaring dat een bezoekje van onze blogqueen er een is met een gouden randje. Fijn dat het haar ook gelukt is jou weer aan de blog te krijgen. Er valt namelijk altijd iets te zwammen.

 19. Wat een leuk Blog Liesbeth! Met de Blogqueen op stap in het mooie Den Bosch. Dat vaartochtje is echt leuk weet ik uit ervaring. Een mooie dag is het geweest. Nu ga ik de ervaringen van Riet lezen.

 20. Lang geleden woonde ik in Den Bosch.
  De rondvaart onder de huizen door heeft grote indruk op mij gemaakt.

  Leuk zoal jij beschrijft hoe je weer aan het bloggen bent geraakt.
  Fijn om te lezen dat jullie samen een onvergetelijke dag hebben beleefd.

  Zonnige groet,

 21. Heerlijk toch om met Riet op trektocht door Den Bosch te gaan. Ik vind het ook een heerlijke stad en kom er graag.

 22. Ja klikte natuurlijk op je naam bij Riet
  En wat een vrolijk blog van jullie gezamelijk uitje.
  En als kers op de taart het foto(koninklijk)model
  Zo te lezen hadden jullie een mooie dag
  Groetjes

 23. heel mooi Liesbeth , dat je onze blogkoningin wilde rondleiden in de mooie stad Den Bosch

 24. Wat enig!
  En het prachtig portret als uitsmijter maakt het helemaal af. De blogqueen is tevens een echt fotomodel!

 25. Het is maar dat ze het weten hé, als bloggers die niet gemist kunnen worden er met de pet naar gooien kom ik ze hoogstpersoonlijk tot de orde roepen.
  ( en gij geleuft dat) ;-) Maar mens wat een heerlijke dag en lief dat je daar een paar pijnlijke voeten voor over had. De mijne waren trouwens nog net niet afgestorven maar het was zó de moeite waard. Heerlijk logje waarin je duidelijk je homr en blogzin weer teruggevonden hebt. ( niet verder vertellen, ik stopte een zak vol in een onbewaakt ogenblik in die megazware rugtas die je de hele dag mee sjouwde, van daar mijn kleine “onbeschaafd woord”cameraatje)

 26. Altijd leuk wanneer bloggers er samen op uit trekken. Zo heeft Riet je terug aan het bloggen gezet.

Comments are closed.

Back To Top