De koe blogger

De koe blogger

De koe blogger

We reden een nogal warm maar heilzaam avondritje met Willys en ik genoot volop van het aankomende mooie licht en stiekem ook wel van het vooruitzicht er helemaal niets over te hoeven bloggen. Lekker rustig en hoewel een plezierige hobby ook een tijdslurpende, tijd die ik nu eens even lekker ging verbrassen.

We reden op een rustige doorgaande weg toen ik wat verstopt koeien zag en een doorgang. De schaduw zag er aantrekkelijk uit en dus keerde we en staken het paadje in. Wat ik al gezien had werd bevestigd, nieuwsgierige jonge onmisbare stikstoffabriekjes in een mooie omgeving. Ik was zo de jeep uit zou ik willen schrijven maar waar is het niet. Volgens mij zijn die koetjes leniger dan ik.

Tegen de tijd dat ik aan het hek stond waren alle dames al gearriveerd en stonden ze op hun gemak te kijken en herkauwen, moet ook gebeuren maar zij liever dan ik. Dus ik vatte het licht, prutste wat want toch geen haast ik was even blogger af dus genoot ik vooral van de koetjes. En ja ook van het koetje dat mijn ellenboog even scrubte met haar tong.

En toen viel mijn oog op die gruwelijke lelijke oormerken en zag ik dat die zo knappe bruinbonte koe een wel heel bijzondere achternaam heeft want dat is het, het is vast geen hint ofzo.

22 thoughts on “De koe blogger

 1. In het buitengebied van onze grote stad ga ik vaak even van de fiets of het gebaande pad af om die dieren op de plaat te zetten. De bespottelijke oormerken mij een doorn in het oog. Waarom men daarvoor niet gewoon digitale voorzieningen benut is mij een raadsel….

 2. Koebeesten (zo zeggen wij in Vlaanderen) zijn super nieuwsgierige dieren, de speelse jonge kalveren kunnen er ook wat van. Je blog-bloed stroomt weer volop zie ik 😋
  Gewoon weer wat extra geniet momentjes genoten van dit logje 🤠

 3. Koeien vind ik heel mooi Liesbeth.
  Toevallig die naam in het oormerk.

  (Ik heb weer een haikoe fotogedicht gemaakt…)

 4. Tja, als je zo’n teken krijgt, moet je wel. Prachtige foto’s! Ohh, die ogen van die beesten. Zo mooi!

 5. Het is een teken dat je ons niet in de steek mag laten…

  De foto’s zijn weer prachtig!

 6. Maar natuurlijk was het wél een hint, waarom denk je dat het dier ánders speciaal naar jou toekomt.
  De volgende keer moet je niet raar kijken wanneer er een koe “Liesbeth” tussen staat.

 7. Koeien hebben zulke lieve ogen, dan moet je wel even een praatje met ze maken.

 8. Wat goed dat je het zag, ja en dan kan een blog niet uitblijven.

 9. Hangt al een whiteboard met dingen die ik niet moet vergeten…

 10. Koeien zijn zo leuk en zo lekker nieuwsgierig. En ja, dan die bloggerkoe, wat een toeval. Ik zou die foto uitvergroten, afdrukken en boven je buro hangen om je helpen te herinneren hoe leuk bloggen is, hihi.

 11. Mooi detail en zeker blogwaardig

  Ik heb weer genoten van jouw blog.

  Vrolijke groet,

 12. Wat een schitterend toeval!
  Altijd dankbaar blogmateriaal, de koetjes onderweg.

 13. pracht foto’s van deze prachtige dames Liesbeth
  en mevrouw blogger doet het net als jou lekker rustig aan

 14. Wat een prachtige dame is mw.Blogger zeg. Als je naar de ogen van een koe kijkt, vind ik er altijd zoveel zachtheid uitstralen. En zeker zoals jij ze hier in beeld brengt.

 15. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, Liesbeth. Blogger-koe kwam niet voor niets op je pad. :-) Mooie foto’s!

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top