’s Morgens

's Morgens

’s Morgens

Elke dag tenzij ik achterlijk vroeg moet werken, geniet ik van de morgen. Soms slaap ik nog, meestal half wakker en af en toe met boek in handen kijk ik naar Frans. Die kleed zich aan, knuffelt alle katten (na mij hè) en duikt de keuken in. Daar hoor ik het rauwe gemauw van Mora (die meestal buiten slaapt en dus extra aandacht krijgt) en de koelkast. Hij maakt een boterham met smeerkaas en deelt die met de meiden. De harige varianten, ik krijg mijn eigen boterham. En ja alleen de meiden want al zou hij het op een gouden schoteltje gepresenteerd krijgen, Doezel moet dat niet. Die krijgt vlees. Ondertussen pruttelt de Senseo tikt het mes tegen het bord en hoor ik zacht gepraat tegen de katten. Marion mauwt dat ze nog een stuk wil of het geluid dat ze het uitgeschraapte smeerkaasbakje leeg likt. Daarna volgt al snel het geluid van mijn koffiebeker op het nachtkastje. Maar vandaag niet want gisteravond flikkerde ik mijn beker van de tafel en nu is die beker dus kapot. Ik mis het geluid nu al.

24 thoughts on “’s Morgens

 1. Koffie op bed! Heerlijk! Ik zou er zelfs in een plastic bekertje al blij van worden.
  Maar oké. In de favoriete beker is het nog veel lekkerderder. Ik hoop dat je snel een nieuwe vindt.

 2. Leuk om zo wakker te worden ! Het zou een perfecte ochtend zijn geweest, ware het niet dat je die beker van tafel had geflikkerd. :-)

 3. (Ook)hier maken de pozen min of meer uit hoe het ritme in de ochtend verloopt. Waag het niet om je eigen boterhammetje of thee te maken voor ze allemaal zijn voorzien van hun resp. eten. Waarbij onze grootste (5+kilo)kitten meent dat slechts het vette eten van de kleintjes hem kan redden van de hongernood. Dus gescheiden eetplekken. En pas dan….echt daarna…kom ik zelf toe aan iets te eten of te drinken…

 4. Er komt wel weer een andere beker met tik. Dat doen die dingen nu eenmaal. Tikken als je ze neer zet.

 5. Wat een heerlijk ontwaken met de geluiden in huis.
  Jammer van je koffiebeker, maar is vast te vervangen, dat is niet het geval met Frans.
  Mijn kat was ook gek op smeerkaas, hing gelijk in je broek. Hans

 6. Dat klinkt erg gezellig. Ik heb zo een eigen ochtendritueel maar niemand om mee te delen. Tenminste, doordeweeks toch niet.

 7. Perfect begin van de dag! En jammer van die beker, maar wel een mooie gelegenheid om een mooie nieuwe aan te schaffen!

 8. mogge Liesbeth
  ja jij kent deze route zeer goed , en dus de stenen als wel
  ik kom ze tegen op mijn wandelingen , en stond er nu eens bij 1 stil
  ik denk dat velen onder ons niet weten wat er in die dierentuin is gebeurd
  en mede daarom was deze steen een blog waard

  geniet de dag

 9. Gezellig zo’n ochtenden… vroeger kreeg ik ook altijd koffie op bed… Nu slaapt manlief altijd langer dan mij. Pensioen.
  Eten Frans zijn katten brood? Dat heb ik nog nooit geprobeerd blij die van mij.

Comments are closed.

Back To Top