7 Nadelen aan Instagram en hoe je zonder app kan werken

7 Nadelen aan Instagram en hoe je zonder app kan werken

7 Nadelen aan Instagram en hoe je zonder app kan werken

Irritante reclame
Je zet middenin de nacht hondsberoerd een beker thee en scrolt door de app om reclame voor dekbedden te zien. #sarcasme. Niet te stoppen die reclame helaas. Zelfs tussen de stories vallen ze je al lastig.

Eentonig content
Eén van mijn grootste ergernissen deze, je ziet veelal hetzelfde. Ik ben geen fan van filmpjes maar zie er enorm veel en vooral katten. Nadat ik één schattige caviafoto van like voorzag werden het katten en cavia’s.

Overvloed aan hetzelfde
Je volgt 1 hondenfotograaf en opeens beginnen heel veel hondenfotografen je te volgen. Ben gek op honden, maar afwisseling zou best fijn zijn. Het zou Instagram dan ook sieren als ze iets in zouden bouwen waardoor je van al je zelf ingevoerde interesses dingen zou zien en niet alleen de accounts die het zo fantastisch doen met tig volgers maar ook de normale mens met talent.

Volgen en ontvolgen
Zo sneu, alsof ik dat niet in de gaten heb. Zielig dat mensen zo aan volgers moeten komen. Vooral veel bedrijven zijn er mee bezig, Instagram is een goede plek om naamsbekendheid te krijgen, maar niet op deze manier.

7 Nadelen aan Instagram en hoe je zonder app kan werkenDuizenden volgers
Vaak genoeg gezien, accounts met maar een paar foto’s en een rare accountnaam maar wel 2500 volgers. Die volgers hebben ze gekocht en omdat er voor betaald wordt zie je die redelijk vaak voorbij komen.

Scrollen, liken en meer scrollen
Er gaat stiekem best veel tijd in dat hersenloze gedrag zitten.

Fake volk en hun perfecte beelden
Het is elke gebruiker van Instagram al opgevallen, perfecte foto’s, veel selfies en allerlei manieren om te laten zien hoe perfect hun leven is. Lijkt het te mooi om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook.

Instagram zonder app
Instagram is vooral bedoeld om via de app gebruiken. Waardoor je bepaalde foto’s eerst op je telefoon moet zetten. Onhandig maar in Firefox kan je wel een extensie dowloaden die User Agent Switcher plugin heet. Er komt dan rechtsboven een icoon te staan die je browser omzet naar de mobiele website. In Chrome ga je naar instagram.com, inloggen, toets F12 in en daarna ctrl shift M. Nog even vernieuwen met F5 en je kan foto’s uploaden en liken zoveel je wilt. Werkt dit niet? Probeer Ctrl + Shift+ I en dan ctrl + f5. In het scherm wat rechts verschijnt staat in de hoek een icoontje met tablet en telefoon klik er op en doe daarna nog even ctrl + F5. Niet het scherm rechts weg klikken trouwens, dan ga je terug naar de website versie van Instagram.

Extensie voor Instagram in Chrome.
Werkt bovenstaande niet? Sluit dan je tabblad en ga weer naar instagram.com. Rechtsboven zie je als je in Chrome werkt links naast het sterretje een icoontje. Klik deze aan, je installeert een app of extensie voor Instagram. De lay-out van Instagram is net even anders, maar links onderaan staat ‘maken’ waardoor je op de gebruikelijke manier content kan delen.

21 thoughts on “7 Nadelen aan Instagram en hoe je zonder app kan werken

 1. Ik zit er ook al een tijdje op en bevalt prima. Elke dag een foto die iets zegt over de dag. Leuke volgers, en zij die commercieel zijn volg ik omgekeerd niet terug. Dat scheelt veel reclame. Dat er wel voorkeuren ‘blijven plakken’ is zeker waar. Katten zijn ook hier veel in beeld. Maar ik heb er verder geen last van, integendeel…

 2. EEn beetje haat liefde verhouding heb ik er ook mee. Was het maar minder commercieel, dan was het leuker. Maar zelfs prachtige art accounts die ik volg moeten wat mij betreft niet te veel posten, dan gaat de lol er af.

 3. Ik heb me nog nooit beziggehouden met instagram. Mis ik als fotograaf zijnde iets ?

 4. Oh. Goh. Ik heb er wel een account. Maar ik ben blij dat ik er niks mee doe als ik het zo lees.

 5. Heb ook geen Instagram account. Ik probeer wel pixelfed nu, op pixelfed.social, maar dat is maar een hele kleine gemeenschap. Wel een zonder reclame natuurlijk. Heb er al vier foto’s neergezet. :)

 6. Ik vind Instagram juist leuk. Ligt er vast aan wie en wat je volgt maar op mijn tijdlijn nauwelijks perfecte selfies. Voor mij is het onder meer een manier om met meer ME patiënten in contact te komen, die doen niet aan een perfect leven ?. En ik volg veel dierenorganisaties die honden en katten redden. Heerlijk vind ik dat. Misschien hersenloos om naar te kijken maar ze doen goed werk en ik steun ze financieel waar mogelijk. Geeft mij juist t gevoel dat we een community zijn.
  Met Facebook heb ik minder, dat ervaar ik als veel oppervlakkiger.

 7. ja Limburg is altijd genieten , ik mag er graag wandelen
  en aan die kapelletjes ontkom je niet :)
  geniet de dag

 8. Heb er een blauwe maandag opgezeten, omdat ik iemand wilde volgen.
  Maar was het snel zat, zitten veel vreemde vogels op. Hans

 9. Groot ander nadeel als je Instagram wegdoet komt je accountnaam niet meer vrij. Bedenken zorgt dus dat je ook die naam kwijt ben.

 10. Ik volg jou en Doezel alleen hier. Heb dus van alle extra’s geen last en dat bevalt me uitstekend.

 11. Ik ben er niet mee bekend.Heb ooit een account aangemaakt op vraag van iemand .Maar doe er niets mee en ga het terug wegdoen

 12. Soms is het wel eens handig om te kijken, maar ik gebruik mijn account verder echt niet…

 13. Ik krijg regelmatig dames als volger die een vijftal selfies van hen gepost hebben en het daarbij laten. Die volg ik niet terug.

 14. Bedankt voor die laatste tip. Ik vind het soms lastig om alles via de telefoon te doen.

  Wat dacht je trouwens van de volgers die je volgen in de hoop, of het zelfs vragen, dat jij hen ook gaat volgen. Zie dat op twitter ook veel.

  Verder zie ik redelijk diverse foto’s voorbij komen en lang niet allemaal professioneel. Maar veel te weinig konijnen, al heb ik dat wel als voorkeur opgegeven.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top