Marion in de kreukels

Marion in de kreukels

Marion in de kreukels

Zondagavond zag ik tot mijn verbazing dat Marion een dik oog had. Ik keek ernaar en dat mocht niet, laat staan dat ik het aanraakte en toen herinnerde Frans zich dat Marion eind van de middag een boze schreeuw had gegeven en waarschijnlijk ruzie heeft gehad. We depte geheel tegen madams zin het vuil eraf en maakten ons zorgen. Ik moest gaan werken maar toen ik gister terug kwam van mijn nachtdienst was het meteen duidelijk. Dierenarts.

Oog weghalen?!
We konden vrijwel meteen terecht en hoewel Marion er duidelijk geen zin in had was ze niet vals op me. Ik kan alles doen met haar. Ze mopperde maar een beetje naar de dierenarts die overigens meteen over niesziekte en oog weghalen begon. Ik had het oog nog gezien en ze nieste omdat de boel door de stress open was gegaan en alle rotzooi uit haar opgezwollen koppie kwam. Ik was wel gestrest maar niet achterlijk. Ze kreeg antibiotica in d’r kont gespoten en pijnstilling mee en er werden nog 2 afspraken gemaakt.

Vanmorgen
Helaas moest ik nog een nacht werken en dus liet ik Marion achter bij Frans die haar instopte en vannacht toen ze het koud had een kruik gaf. Zodra ik vanmorgen klaar was sjeesde ik naar huis en zag dat Troela Marion een heel stuk levendiger was. Ze zat zichzelf te wassen, ook met haar pootje over het oog en keek de hele tijd rond. Haar kenmerkende geluid (deken, eten, deur open) klinkt ook weer en hoewel er nog wat bloed uit is gelopen, ziet het er heel wat beter uit dan gisteren.

Maar mijn god wat kunnen die beesten je stress geven. Ik heb er rot van geslapen, hoofdpijn aan over gehouden en hoewel het nog niet voorbij is en we morgen weer naar de dierenarts gaan, heb ik goede hoop dat Marion straks weer uit de kreukels is.

Marion in de kreukels

Marion in de kreukels
De foto hierboven alleen aanklikken als je toestemming van je ouders hebt of boven de 18 bent en daarbij een sterke maag zou ook goed doen.

27 thoughts on “Marion in de kreukels

 1. En gaat het nu toch al weer een beetje beter met Marion? geen zwaar geschut als ogen eruit halen nodig geweest? Ik hoop het maar.. niks zo stresserend als je huisdieren die wat mankeren hè.

 2. Hmh ja. Stress ja, om zieke beesten. Zeker. Fijn dat het weer beter gaat! Ik klik de foto even niet aan als je het niet erg vind. Als ik dat aan zou kunnen was ik zeker zelf dierenarts geworden :-)

 3. Ach, jeetje. Wat een ellende. Veel beterschap voor Marion en sterkte voor jullie x

 4. Het zou pas erg zijn als je je helemaal niet druk had gemaakt. Toch?

  Volgens mij komt het helemaal goed met Marion.

 5. Beterschap en haar maar op het hart drukken dat ze voortaan voorzichtiger moet vechten ……

 6. Ik kan inderdaad zien dat het oog gezwollen is op de eerste foto. Op die ene foto durf ik niet te klikken ; )
  Hopelijk valt het uiteindelijk mee inderdaad.

 7. Jaa zieke dieren geven een hoop stress. Arme Marion. Heel veel beterschap voor haar en sterkte voor jou!

 8. Ze zijn zo leuk, onze huisdieren. Maar oh als ze iets hebben…. Stressssss!!! Gelukkig lijkt het mee te vallen met het oogje. Beterschap verder.

 9. Wij hebben net een zeer stressvolle week achter ons gelaten met de twee kleine aanwinsten in ons poezengezin. Allebei enorm ziek van de prikken die ze hadden gekregen volgens schema. Gewrichtsontsteking en fikse koorts het gevolg. Trauma’s. Want we zagen ons alweer afscheid nemen. Maar gelukkig kwam allles weer goed. Ik kan me dus voorstellen hoe dit incident met die lieve poes je leven even in de war bracht. Gelukkig vooralsnog geen ernstige gevolgen. Verwennen maar, zijn poezen gek op…

 10. Na katten kunnen soms erg uithalen naar elkaar.Gelukkig is het grootste leed al geleden en is ze behandeld.Hoop dat ze binen een paar dagen terug helemaal in orde is

 11. Ja de eerste foto is van vanmiddag de rest van gister. Morgen nog een keer na laten kijken en dan hoop ik dat het beter is.

 12. Uit het hele verhaal begrijp ik dat het de dame inmiddels weer beter gaat. Gelukkig! Wat kun je dan toch zorgen hebben om zo’n huisgenoot.

 13. Ik kan geen toestemming aan mijn moeder vragen maar heb de gok maar gewaagd, ach gossie, wat een ravage. Ik hoop dat het goed komt, aan jullie zal het niet liggen dat weet ik zeker.
  Maar ik snap dat je daar slecht van geslapen hebt, net als bij heel kleine kindjes ben je zo machteloos omdat ze je niets kunnen vertellen.

 14. dat ziet er zeker niet goed uit
  en er is geen oorzaak gevonden , nog ?
  hopelijk is een antibiotica kuur voldoende en knapt ze helemaal op

 15. Ach de zielepoot. Dat zag er heftig uit zeg.
  Ja die stress ken ik, getver. Blij als ze weer goed gekeurd is door de dierenarts.

 16. Het zag er echt niet goed uit(foto), geen wonder dat je schrok.
  Je kunt zo in de rats zitten over zieke dieren, ze kunnen niets zeggen maar je ziet het als het verkeerd is.
  Het gaat nu wat beter, hopelijk geneest ze volledig.

 17. Aggossie! dat is echt wel een behoorlijk dik oog!
  De dierenartsen hier beginnen tegenwoordig ook éérst met het zware geschut (ketchinggg.. kassa!), voordat ze iets minder ingrijpends voorschrijven.. wat dan heel goed werkt. Begint me een beetje de keel uit te hangen.
  Ik duim ervoor dat het toch meevalt met dat oogje.. het klínkt in ieder geval wel alsof het zo erg niet is. (heb de foto aangeklikt en het ziet er wél zo erg uit..! 8-O )

Comments are closed.

Back To Top