Pompoen

Een kar vol pompoenen

Pompoen

Bol en rond
liggen ze daar op de grond
kies maar een grote
die zijn gezond

Hoe anders wordt er gekeken
naar mensen met hetzelfde postuur
schaamteloze blikken
wat een vreselijk figuur

Een veld vol pompoenen

Onwetende kinderen worden gepest
ga bewegen in plaats van snoepen
en hoewel er dik vet wordt geroepen
beschrijf ik het als iets gezet

Bol rond en knaloranje
zoals een pompoen moet zijn
want dun en slank
is ook niet altijd fijn

Een wel heel slanke pompoen.
Geschreven voor de slanke onbekende vrouw die vond dat ik de pompoensoep wel mocht hebben, maar met de rest wat moet minderen. Op een strenge winter, want toen ze haar schattige mening deelde droeg al sjaal en handschoenen en was het 18 graden.

19 thoughts on “Pompoen

 1. Dat ik iets minder moet eten weet ik.
  Dat ik ook ietwat te zwaar ben weet ik ook.

  Maar een ander hoeft mij daar niet op te wijzen.

  Met jouw gewicht of uiterlijk zak ik mij zeker niet bemoeien ….

  Vriendelijke groet,

 2. Ieder mens in zijn waarde laten.. niemand weet achtergronden, zeker niet als je als vreemden tegenover elkaar staat. Hoe durft zo’n mens. En leven en laten leven hè. Niemand heeft zich met een ander zijn zaken te bemoeien!
  Het gedicht is wel pakkend!

 3. Voor de duidelijkheid ik ben netjes bij haar weggelopen heb niks gezegd. In een andere situatie had ik haar lik op stuk gegeven daar vroeg ze tenslotte om.

 4. In de bijbel staat het reeds lang beschreven, “oordeel niet, Mij is het oordeel”.
  Denk altijd aan deze korte zin, als iemand je negatief maar ook positief be-ver-oordeeld?

 5. Het is jammer dat mensen altijd zo oordelen, iedereen moet gewoon zijn zoals die is. Natuurlijk snap ik dat als je overgewicht hebt en het te veel wordt dat het gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid. Maar dat wil niet zeggen dat je maatje XS moet hebben. Ik vind dat je pas mooi bent als je dat ook van binnen bent. Want maatje XS maar een persoonlijkheid van niks en vol haat… maakt je juist weer ontzettend lelijk.

 6. Nou, ik zie ze al met sjaal en dikke winterjas. Ik heb het zelf altijd warm maar ben absoluut niet dik. Het zegt dus niets.

 7. Nu is het mijn beurt dank te zeggen. Ik fotografeer nog niet zo lang en om na de aanvankelijke euforie (kijk eens wat mogelijk is!) de foto’s op een hoger plan te krijgen vind ik niet gemakkelijk. Het mooie van het volgen van fotografieblogs is dat je veel verschillende stijlen, onderwerpkeuzes, technieken etc onder ogen krijgt en ervan kunt leren, eventueel ook hoe je het níet zou willen doen. Het is allemaal erg inspirerend en ik ben blij dat het bestaat en er op mijn eigen bescheiden wijze deel van kan uitmaken.

 8. De foto’s zijn mooi, pompoensoep is heerlijk en mensen die zomaar oordelen over een ander… wat ze zeggen, zegt het meest over henzelf.

 9. Whoa thanks voor je compliment het ergste is nog dat het me niet echt moeite kost. Heb er plezier in en aanleg voor. Net als jij overigens jij hebt een andere kijk dan ik die ik weer bewonder.

 10. wat zijn ze mooi hé
  die pompoenen
  of ze nu dik zijn of dun
  en zelfs daar heeft ” men ” een andere mening over
  ik noem hen zot die menen te kunnen oor of veroordelen

 11. (Heel) dunne mensen hebben het inderdaad vaak snel koud. Is ook niet verwonderlijk natuurlijk. Toen ik zelf als kind ‘mager (was) als het ochtendlicht’…. maar ik wil iets anders zeggen. Ik zit altijd met open mond van bewondering te kijken naar de foto’s bij je stukken. Wat een prachtige composities c.q. uitsneden maak jij toch. Kleur, licht, scherpte etc zijn natuurlijk so wie so in orde, dat, zou ik bijna zeggen, spreekt vanzelf. Maar hoe je de dingen in het beeld zet! Daar leer ik iedere keer weer van.

 12. Wat zou het fijn zijn als “men” zich zou onthouden van commentaar op anderen, dus niét over wel of niet dik zijn en niet over wel of niet te dik aangekleed zijn. Is toch ieders eigen “pakkie an”!

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top