Blog over apps voor op de fiets. Lees hier van route tot hoge nood app.
Fietsen

6 fijne apps voor op de fiets

Hoewel de herfst is ingetreden, is het nog steeds goed weer om te fietsen. Zoals voor zoveel zijn er ook apps voor op de fiets. Apps die de route opnemen, apps waarmee je een route uit kan stippelen, apps die je snelheid meten en apps die je fietstocht heel wat fijner maken.

Fiets!
Zowel Fiets! als Fietsnetwerk zijn fijne apps als je een route wil fietsen. Met Fiets! kan je een gevonden route in de app laden of een reeds geinstalleerde route rijden. Op routeplein.nl staan verschillende routes die ook door andere gebruikers ingediend kunnen worden. Ook staan er routes in van partners. Je kan ook je eigen route aan de hand van knooppunten uitzetten.

Fietsnetwerk
Heerlijke app, soms heb ik gewoon geen zin om zelf iets te verzinnen en dan vul ik de plaatsnaam in waar ik ben en kijk ik welke routes er zijn. Je kan de afstand aangeven maar er is ook een tabblad waar je op thema kan zoeken. Denk bijvoorbeeld aan landelijk, lekker, cultureel of historisch. De laatste is vooral leuk als je de fietsen nog op de auto of in de trein wil zetten. Op de kaart worden bijzondere kunstwerken en musea aangegeven. De route volgen is zeer eenvoudig want er wordt gebruikt gemaakt van fietsknooppunten. Nadeel is wel dat je je eigen route niet kan maken.

Collectie van apps voor op de fietsGeo tracker/Mytracks
De ene na de andere app heb ik gebruikt om mijn routes op te nemen, met de mooiste functies heb je ze. Het is een kwestie van vinden wat je zoekt. Ik ben erachter dat hoe meer een app doet, hoe groter de kans is dat app ermee stopt. Je gebruikt je telefoon immers ook voor andere zaken. Mytracks is een vergelijkbare app als Geo Tracker maar heeft de mooie functie dat de onderweg gemaakte foto’s in de route worden opgenomen en daarnaast ook zichtbaar is waar ze zijn gemaakt. Met beide apps kan je de route delen en exporteren.

Google maps
Je wil even van je route afwijken en moet wat beter de kaart bekijken, gebruik maps. Je wil geen route rijden maar wel weten waar je bent, gebruik maps. Je wil wat plaatsen die je (ooit) nog eens wil bezoeken opslaan, gebruik maps. Je wil kaarten offline gebruiken, gebruik maps. Je wil handig op de computer een route uitstippelen (zonder fietsknooppunten) en die naar je telefoon sturen, gebruik maps.

Bikecomputer
Wil je per direct van je telefoon een fietscomputer maken? Download Bikecomputer. Duidelijk scherm, makkelijk met Facebook te verbinden en eenvoudig te bedienen. Meer heb je niet nodig.

Hoge Nood
Tenzij je wel even achter een boom verdwijnt is Hoge Nood een handige app om direct naar een openbaar toilet te rijden. De toiletten worden als lijst of op de kaart aangegeven, ook staan er openingstijden bij en de eventuele kosten. Fijne app, het heeft mij al eens gered.

Zo met deze lijst van apps voor op de fiets moet het lukken. Bedenk wel dat het gebruik van telefoon tijdens het rijden meer afleid dan je denkt. Maak gebruik van een handige telefoonhouder dan kunnen deze apps voor op de fiets je alleen maar een heerlijke fietstocht bezorgen.

13 reacties