Fotoserie: Wandelen op de rand van de herfst

Fotoserie: Wandelen op de rand van de herfst

Fotoserie: Wandelen op de rand van de herfst

Hoewel de regen buiten niets anders doet vermoeden dan herfst, wandelde ik van de week nog deels in de zomer. Die zachte voorzichtige overgang in bos en natuur is één van de dingen die ik zo prachtig vind aan de herfst. Want de herfst is niet zacht en voorzichtig. De herfst is wild, ontembaar, fel en meedogenloos zeker als je weer eens verzopen door een onverwachte bui thuis komt en net voor je naar binnen loopt alweer wordt aangemoedigd door de zon. En toch zie je het in het bos. De heide bloeit nog, runderen knabbelen aan felgroene blaadjes en terwijl de eerste paddenstoelen al boven de grond komen, vliegen vlinders je nog voorbij.

28 thoughts on “Fotoserie: Wandelen op de rand van de herfst

 1. Paddenstoelen worden snel saai. Je moet een mooie foto van een mooi oderwerp maken. Niet een foto van een mooi onderwerp, heel verschil.

 2. Foto’s van paddenstoelen moeten het bij mij vooral hebben van sfeer, mooi licht en kleurtinten. Helemaal geslaagd

 3. Had geschreven dat dat niet kon. Google eens er is een mijn in België daar zijn de regels anders.

 4. Wat een prachtige sfeer heb jij hier met je foto’s vast gelegd zeg ……… schitterend.

 5. ja wij zouden altijd eens graag een mijn in gaan en hadden gedacht dat het in dat museum zou kunnen, niet dus , maar we genoten van al we zagen en ook van de techniek van vroeger jaren , en een prachtige rondleiding
  nee de stad zelf is geen topper hé , ach strepen we af van de lijst

 6. mooie titel heb je er bij bedacht Liesbeth..

  sublieme foto’s met de eerste als mijn favoriet

  groeten

 7. Mooie serie.
  Vanmorgen op een fietstochtje door het bos viel het me op dat de bomen nog zo groen zijn.

 8. Prachtige beelden. de herfst is wat kleur betreft het mooiste seizoen. En misschien ligt het aan mij, maar dan ruikt het bos het lekkerst.

 9. Alleen de titel van je blog is al prachtig!! Fijne fotoserie van een seizoen die ik het liefst ook alleen maar zo wil zien. Sfeertinten en warmte.

 10. ja, de zomer gaat naadloos over in de herfst, zo is het begin van de zomer altijd nog als voorjaar en eind winter ook.

 11. Wat bewijzen je foto’s de charme van de herfst.Hier nog minder merkbaar als in de ardennen.Wat een prachrige foto’s heb je weer geschoten Liesbeth.Heb voorkeur voor de 1 ste.

 12. De foto’s zijn weer prachtig en het verhaal klopt helemaal. Geniet ervan zolang het kan.

 13. Whauw, schitterende foto’s. Ik had helaas in het weekend andere verplichtingen, anders was ik ook buiten te vinden geweest. Nu was het een klusweekend….

 14. ja je beschrijft onze wandeling van vandaag , mooi weer en mooi weer
  al was er nog niet echt veel kleur , toch als je goed kijkt zo als jij en je camera zie je de verschillen
  pracht opnamen van een mooie wandeling

 15. Herfst, schitterend. In de bossen maar ook op het land.
  Mooi verteld , mooie opnamen.

 16. Het is herfst en je merk het hier en daar aan de natuur en toch lijkt het ook zomer. Weinig bomen hebben herfstkleuren. Misschien is het een soort herstel reactie na maanden van droogte? Het is ook nog niet echt koud dus kan het ook niet echt kwaad dat plant en dier nog niet volledig overschakelt naar de aankomende winter.
  Heel mooie foto’s.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top