Kokkerellen met courgette

Kokkerellen met courgette

Kokkerellen met courgette

Als er iets is wat ik niet met paplepels binnen heb gekregen dat is het wel fatsoenlijk koken. Ik heb vrij weinig talent als het om koken gaat en grap meestal dat opeten meer mijn ding is. Helaas ontkom ik er niet aan af en toe iets te maken wat ik tactisch omschrijf als ‘mijzelf in leven houden’. Dus toen mijn vriendelijke buurman mij een courgette kwam brengen schakelde ik na een vriendelijk bedankje mijn hulplijn in.

Potjes kruiden
Ik zal niet herhalen wat hulplijn haar eerste reactie was maar na enig aandringen vroeg zij vriendelijk welke kruiden ik in huis had. Ehm is zout een kruid want dat heb ik. Ongetwijfeld slaakte ze een diepe zucht en in plaats van haar laten vragen wat ik heb toverde ik de kast leeg om tot de conclusie te komen dat ik potjes met iets had staan uit 2014. Van het andere potje met naar ik waarschijnlijk paprikapoeder, kon ik de datum niet meer achterhalen. Ik flikkerde de potjes milieubewust weg en schoof een pizza in de oven.

Kokkerellen met courgette -nu echt-
Na een rondje Lidl was ik wat kruiden rijker. Verwacht nou niet dat ik hier zo’n mooie lade vol potjes heb en ook precies weet wat ik bij elkaar moet donderen. Ik heb echt heel veel respect voor dat soort mensen maar ik weet niet welk potje lekker is bij wat en dus neem ik wat ik ken. En dat is in mijn geval vers gemaalde zwarte peperkorrels zout en tenen knoflook. Ja tenen, knoflook is één van de weinige dingen die ik lekker vind.

Benodigdheden:
Bol knoflook
Peper mag gewoon een potjes met korrels zijn
Zout
Olie
Courgette
(Zoete) aardappels
Vlees naar keuze (iets milds)

Afhankelijk van het vlees wat je gebruikt, ik raad kip aan omdat het mild vlees is en de courgette met mijn hoeveelheid knoflook best aanwezig is. Op de kip peper en zout en bakken in de pan een klein teentje knoflook erbij is lekker. Schil en tjop de aardappels. Zoete aardappels kunnen meteen de pan in, gewone aardappels moeten nog een minuut of drie koken. Wees verstandig kies vastkokende aardappels.
Tijd voor de knoflook. Ik heb best flinke courgettes gebruikt de laatste tijd dus gebruik ook veel knoflook. Snij de knoflook in kleine stukjes en braad die alvast alleen aan in olie, niet te hard zetten. Snij ondertussen de courgette in stukjes. Courgette niet schillen en niet de klein snijden. Peper en zout erop, husselen en dan nog een beetje peper.

Mocht je last hebben van knoflooklucht aan je handen, haal deze dan door je roestvrijstalen wasbak of pak iets anders van roestvrijstaal. Haal je natte handen erover en de lucht is weg.

Ondertussen zijn je aardappels lang genoeg gekookt mik ook deze in een koekenpan met olie. Ik gebruik koolzaadolie omdat deze geurloos is. Bak je aardappels en als je courgette gesneden is bak deze dan ook. Vergeet de courgette niet even te proeven beetgaar is klaar. Eet smakelijk!

18 thoughts on “Kokkerellen met courgette

 1. Een flitscursus ‘welk potje is lekker bij wat’:
  Rozemarijn & gebakken aardappeltjes
  Kerrie & kip
  Bieslook & ei
  Basilicum & tomaat
  Dille & vis
  Tijm / oregano & Italiaans
  Koriander & Thais
  Komijn & Mexicaans
  Heb je de kruiden eenmaal in huis, dan kun je bovenstaand lijstje flink door elkaar gaan husselen en ontdek je nog veel meer lekkers!

 2. Best een leuk en eenvoudig recept met ingrediënten die je standaard wel in huis hebt.
  Je hoeft dus niet de winkel af te zoeken naar bepaalde zaken en dat vind ik steeds geweldig aan sommige recepten.
  Ik hou van courgetten dus hartelijk dank om dit te delen.
  Zeker eentje om uit te proberen.

 3. Nee dankjewel voor de uitnodiging maar ik kom niet mee eten, brr… courgette én knoflook is 2x niks voor mij. ;-)

 4. Oké. Dat moet ik eens proberen. Ik vind courgette namelijk nogal een wazig iets wat nergens naar smaakt. Maar zo dus wel, schijnbaar.

 5. Ik ben ook niet zo’n geweldige kok, en ben altijd erg onder de indruk van mensen die van een paar overgebleven restjes nonchalant iets heerlijks in elkaar flanzen.

 6. De titel van dit blogje zou zo uit de Libelle kunnen komen. Ziet er lekker uit! En niet te moeilijk, ik ben van simpel.

 7. Ik heb het ook niet van thuis meegekregen maar heb het me zelf geleerd met vallen en opstaan. Ik kan behoorlijk lekker koken dat zeggen alvast mensen die ik al eens uitnodig. Ik doe het ook heel graag en wat je met liefde doet doe je goed.. Ziet er echt wel lekker uit Liesbeth

 8. koken kan een leuke hobby zijn, maar werd niet altijd thuis over gedragen.
  Een hulplijn, kijk daar heb je wat aan en het ruimt ook op in je kruiden voorraad.
  Dit zou ik graag op komen eten. Hans

  @ Nou zeker, Yesterday is nostagie.
  Heb nu een telefoonhouder voor op het stuur en een app, waar ook diverse informatie op staat.

 9. Ik ben de kok in huis en heb daar geen probleem mee. Courgette op zich heeft weinig smaak, daar moet je dus wat van maken.

 10. Lekker experimenteren bij het koken !
  Als ik kook, weet ik nooit wat het zal worden, ik pruts maar wat met van alles en meestal smaakt mijn proefneming altijd wel lekker. Maar vraag me niet om het te herhalen, want ik weet niet meer wat ik er allemaal in draaide :-)

 11. Het ziet er overheerlijk uit. Ik ben dan ook een liefhebber van courgettes. Eergisteren heb ik courgettensoep gemaakt. Courgette, ui, knoflook en kookroom en kruiden naar wens. Heerlijk. Ook dank voor jouw recept. Dat zal ook smaken!

 12. ik heb het kokkerellen moeten leren toen mijn mem naar het bejaardenhuis ging
  ik had meerdere hulplijnen de 2 belangrijksten een nichtje en m’n jongste broer
  ben nog geen keukenprins hoor , maar red me prima
  en dat wat jij daar klaarmaakte lijkt me ook wel lekker
  smakelijke groet

 13. Gourgette soep

  Is erg simpel te maken en verrukkelijk lekker.

  2 gourgettes
  2 kleine blokjes Maggie
  eventueel kookroom

  Gourgettes kleine snijden en koken
  Daarna in de blender mikken en fijn malen
  Met 2 verkruimelde Maggie blokjes doorkoken en evt kookroom toevoegen

  Klaar en smullen maar

 14. Jeetje, nog iemand die goed en graag kookt, haha. Ik zeg ook altijd dat lekker eten meer mijn ding is :-)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top