Als er iets is wat ik niet met paplepels binnen heb gekregen dat is het wel fatsoenlijk koken. Ik heb vrij weinig talent als het om koken gaat en grap meestal dat opeten meer mijn ding is. Helaas ontkom ik er niet aan af en toe iets te maken wat ik tactisch omschrijf als ‘mijzelf in leven houden’. Dus toen mijn vriendelijke buurman mij een courgette kwam brengen schakelde ik na een vriendelijk bedankje mijn hulplijn in.

Potjes kruiden
Ik zal niet herhalen wat hulplijn haar eerste reactie was maar na enig aandringen vroeg zij vriendelijk welke kruiden ik in huis had. Ehm is zout een kruid want dat heb ik. Ongetwijfeld slaakte ze een diepe zucht en in plaats van haar laten vragen wat ik heb toverde ik de kast leeg om tot de conclusie te komen dat ik potjes met iets had staan uit 2014. Van het andere potje met naar ik waarschijnlijk paprikapoeder, kon ik de datum niet meer achterhalen. Ik flikkerde de potjes milieubewust weg en schoof een pizza in de oven.

Kokkerellen met courgette -nu echt-
Na een rondje Lidl was ik wat kruiden rijker. Verwacht nou niet dat ik hier zo’n mooie lade vol potjes heb en ook precies weet wat ik bij elkaar moet donderen. Ik heb echt heel veel respect voor dat soort mensen maar ik weet niet welk potje lekker is bij wat en dus neem ik wat ik ken. En dat is in mijn geval vers gemaalde zwarte peperkorrels zout en tenen knoflook. Ja tenen, knoflook is één van de weinige dingen die ik lekker vind.

Benodigdheden:
Bol knoflook
Peper mag gewoon een potjes met korrels zijn
Zout
Olie
Courgette
(Zoete) aardappels
Vlees naar keuze (iets milds)

Afhankelijk van het vlees wat je gebruikt, ik raad kip aan omdat het mild vlees is en de courgette met mijn hoeveelheid knoflook best aanwezig is. Op de kip peper en zout en bakken in de pan een klein teentje knoflook erbij is lekker. Schil en tjop de aardappels. Zoete aardappels kunnen meteen de pan in, gewone aardappels moeten nog een minuut of drie koken. Wees verstandig kies vastkokende aardappels.
Tijd voor de knoflook. Ik heb best flinke courgettes gebruikt de laatste tijd dus gebruik ook veel knoflook. Snij de knoflook in kleine stukjes en braad die alvast alleen aan in olie, niet te hard zetten. Snij ondertussen de courgette in stukjes. Courgette niet schillen en niet de klein snijden. Peper en zout erop, husselen en dan nog een beetje peper.

Mocht je last hebben van knoflooklucht aan je handen, haal deze dan door je roestvrijstalen wasbak of pak iets anders van roestvrijstaal. Haal je natte handen erover en de lucht is weg.

Ondertussen zijn je aardappels lang genoeg gekookt mik ook deze in een koekenpan met olie. Ik gebruik koolzaadolie omdat deze geurloos is. Bak je aardappels en als je courgette gesneden is bak deze dan ook. Vergeet de courgette niet even te proeven beetgaar is klaar. Eet smakelijk!