Fotoserie: Binnenhalen voor de bui

Fotoserie: Binnenhalen voor de bui

Fotoserie: Binnenhalen voor de bui

Het was mooi weer best een unicum deze zomer en dus combineerde we het verplichte met het aangename en dwaalden even over de heuvels bij Groesbeek. Dat me dat me nooit gaat vervelen is veelal omdat het altijd anders is en de geschiedenis me ook al nooit verveelt. Ook nu was het anders, van de vele regen en hoog water was hier niets te merken. Sterker nog de wegen waren veranderd in zandpaden en alleen de wolken in de achtergrond deden vermoeden dat er buien kwamen. Waarschijnlijk waren ze daarom zo hard aan het werk op het naastgelegen land. Lieve maar niet lichte kleine strobaaltjes werden met een flinke zwaai op een kar geladen terwijl een korte waterpauze de blikken naar de wolken trokken. Bruinverbrande gezichten verrieden wat ik ook al vermoedde, fotoserie: Binnenhalen voor de bui.

25 thoughts on “Fotoserie: Binnenhalen voor de bui

 1. Heel mooie serie Liesbeth. Je foto’s laten duidelijk zien dat het boerenleven geen makkie is.

 2. Hier zijn ze ook druk bezig geweest. Nu alweer volop aan het ploegen voor het volgende zaaigoed.

 3. Wat een prachtige foto’s.
  Ja heb binnenhalen van het hooi is heel belangrijk.
  Ooit heb ik daar nog mee geholpen.
  Toen ik nog paarden had, kochten we steeds van die grote witte balen.
  Dat was echt een fijne tijd.

 4. ik vind het ook interessant , en door wat reacties onlangs bij de groene locomotief , dook ik ff terug in de tijd
  lopen in in de Hoge Veluwe en zo’n loc treffen , en nu dus een hele geschiedenis
  ja voor jullie is het museum zeker ook interessant

 5. Dat noemen wij stadsmensen nu het echte landleven….En dat stro werd dan weer verwerkt in mooie verhalen waarin juist dat spul weer diende als plek voor avonturen met mooie dochters uit de boerderij….zoiets…:)

 6. Dat heeft mijn moeder vroeger zo vaak gedaan en dan met paard en wagen. Het waren pittige dagen zei ze altijd, maar ook heel mooie.

 7. Dit soort dingen zie je nog maar heel weinig, zo jammer. Het zal dit jaar niet meevallen om alles droog te houden.

 8. In plaats van saaie maisvelden weet jij er een mooie fotoserie en blogpost van te maken!

  Zonnige groet,

 9. Ik blijf het tof vinden hoe je altijd fotoseries weet te verzinnen over iets dat ik sowieso nietsvermoedend voorbij zou lopen, haha. Mooie serie!

 10. Schitterende beelden.
  Zoveel echter, zoveel schilderachtiger..
  Ook zoveel mooier de strobalen zonder plastic

 11. Ik zou zeggen dat is balen, maar het zijn ook echt balen. Misschien wil S nog wel wat hebben. Ze wil een knijn namelijk.

  Love as always
  Dimario

 12. Dwalen bij Groesbeek, kan niet snel vervelen.
  De foto’s zijn heel mooi geworden. Hans

 13. Ik hou van de sfeer van half augustus. Die is heel voelbaar in jouw foto’s!

 14. Hey, ik zag vandaag ook van die balen. Daar waar normaal alles in plastic zit zag ik hier nu ook die normale balen stro.

 15. Mooie serie, zo zien we de strobalen hier maar weinig meer. Ze worden tegenwoordig bijna allemaal in plastic verpakt. Jammer, want zoals jij het laat zien is het heel fotogeniek.

 16. Mooi! Voordat ik je tekst las herkende ik de omgeving van Groesbeek al. Prachtig daar. En die pakjes op de wagen, met de vork. Terug naar vroeger. Ik ruik het land, het stro, en het naderend onweer.

 17. ha ik zie wat van mijn werk uit lang vervlogen tijden :)
  altijd mooi in die streek daar hé , of ik er ooit nog eens ga te wandelen , de tijd zal het leren

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top