Doezels week met zijn nieuwe vriendje
Doezel,  Katten

Doezels week met zijn nieuwe vriendje

Eén hele fijne, aangename en gezonde (hoop ik) goedemiddag dames en heren, hoe maakt u het zo? Hier spreekt sinds lange tijd uw Prinselijke Kater uit het Brabantse weer eens tot u. Zo u vast en zeker begrepen heeft is er een nieuwe kat in ons midden. Mickey is inmiddels aardig gewend en wij aan hem. Moet hierbij dan ook eerlijk bekennen dat mijn eerdere minder vriendelijke benadering naar de kleine niet gepast was. Mickey is namelijk een lief en leuk kereltje als hij niet druk, vermoeiend en vervelend is. Zo Liesjbed al schreef mag de kleine nu naar buiten. De eerste dag ging dat nog niet helemaal goed maar inmiddels is ook Mora bij en houden we allemaal een oogje in het zeil.

In mijn geval betekent dat, dat ik met hem speel. Zowel Liesjbed als Frans waren toch weer zeer verruckt dat te mogen aanschouwen. Ik Prinselijke Kater Doezel die nog eens met de kleine zou spelen, had het die 2 een maandje geleden verteld en zeker Liesjbed had je hartelijk uitgelachen. Het komt gewoon door Mickey hoor en misschien wel door dat uitermate prettige mandje wat Liesjbed mee heeft genomen van het Chinese Hofmagazijn lang voordat die winkel sloot uiteraard. In al haar wijsheid bracht ze er ook meteen twee mee en kocht ze bij het veredelde Snoepvat ook nog 2 taupegroene dekentjes. Past goed bij de kleuren van de huiskamer en ze liggen heerlijk.

Ook de andere katten zijn inmiddels gewend aan de kleine man. Kitty houdt de wacht en Maria, die af en toe nog wel eens grauwt, speelt ook met Mickey. Het is zonder meer een alleraardigst kereltje die ik af en toe op zijn plaats zet of boos toe blaas, maar meestal gewoon uitdaag om mee te spelen. Tenzij het slecht weer is, dan ben ik gewoon een eigenwijze -volgens Liesjbed- strontvervelende mopperkater.

Liesjbed en Frans hebben zich laten foppen, was een vogel die kattengeluiden maakte en meteen gingen ze op zoek naar waar die dan wel zat. Tis ook nooit genoeg hè.

Lag een muis in de gang, cadeautje, ga Liesjbed lekker niet vertellen dat ‘ie van mij kwam.

Frans heeft van wat takken en hout een verdieping tussen de bomen gebouwd. Het is wat fris in deze tijd van het jaar maar ik verwacht er in het voorjaar wel gebruik van te maken.

Zoals u ziet is het hier des huizes aardig kersterig aangekleed. Liesjbed probeerde het ook bij mij maar daar begin ik dit jaar dus ook niet aan hè. Dat sjaaltje staat Maria stukken beter zo u ziet. Mickey werkte ook niet zo lekker mee, moet stiekum zeggen dat ik dat wel aardig vind. Echte katers zijn niet om te kopen! Maar slapen wel heel lief.

23 reacties

 • Nicky

  Fijn dat jij en je gevolg een handje helpen met de opvoeding van die kleine. Hij is in goede handen bij jullie. Stiekem toch wel gezellig, hè?

 • minoesjka2

  Nou Doezel, dat is inderdaad een tijdje geleden zeg! Goed te horen dat je dat jonge ding uiteindelijk wel een leuk ventje vindt ……… ach, ook jij bent jong geweest ;-)

 • meninggever

  Integratie bij katten gaat veelal beter dan je verwacht. Mits de nieuwkomer kleiner en jonger is dan de vaste bewoner(s). Wij zagen dat hier twee jaar geleden ook gebeuren. Ons Prinsje (toen 1,5 jaar oud) was alleen over gebleven na een zeer akelige periode waarover ik al eens berichtte, wij haalden twee kittens in huis. Main Coons. Mannetje en vrouwje, broer en zus. Zij kwamen uit de reisbench en werden opgewacht door het Prinsje. Die stond op enige afstand naar het stel te kijken. De witte zus van de twee nieuwkomers liep op hem af en gaf hem een kopje. Zo lief. Maar het was ook meteen vriendschap voor het leven. Opvallend genoeg zijn die twee nu onafscheidelijk en slapen ook vaak samen. Broer Main Coon is meer op ons ingesteld. Is nu veruit de grootste van de drie. Maar samen is het een goed stel. Integratie kan, mits het van twee kanten komt….:)

 • Liesbethblogt

  Het rood met witte stippen dekentje wordt nog steeds gebruikt in de doos van de hofleverancier waar onze hoogheid geen zin meer in heeft.

 • rietepietz

  Ha daar is eindelijk onze prinselijke hoogheid weer eens. Natuurlijk is de vrede nu getekend met Uwe onderdanen, er wordt immers gezamenlijk van het zelfde personeel gegeten en dat schept een band. Wat ik wél teleurstellend vind is dat Uwe hoogheid nu afgescheept bent met een fletskleurig dekentje waar U een patent had op rood met witte stippen, echt , als we het over flatteren hebben dan wás het dát wat Uwe hoogheid het best deed uitkomen, Hoewel ik niet wil oproepen tot prinselijke ongehoorzaamheid zou ik het niet pikken.

 • Naomi

  Nou ja zeg Doezel, wat een ontwikkelingen heeft u doorgemaakt. U wordt nog eens een zachtaardig beestje, maar dat vertellen we natuurlijk niet verder.

 • WS

  Wat goed om van u te horen uwe prinselijkheid! Fijn dat u Mickey toch stiekem wel leuk vind. Zal liesjbed vast leuk vinden om te lezen.

 • logbankje

  Ach, Mickey is wel een lieverd.
  Ze hebben even de tijd nodig om te wennen, maar komt helemaal goed. Hans

 • Karel

  zo zo Doezel , knap dat je toegeeft wat te streng voor Mickey te zijn geweest in het begin
  je moet maar zo denken , de jeugd houd de ouderen jong

 • mizzD

  Nou, Uwe Prinselijke Slaperigheid.. U ziet er zéker lief uit als u slaapt.. maar ook wel als U wakker bent hoor.. zoals op de grote foto.. héél prinsheerlijk! :-)
  Fijn dat het kroonprinsje al goed ingeburgerd raakt.. is natuurlijk véél beter voor rust in de tent.. euhmm.. Uw paleisje! Dat al helemaal sfeervol en in de stemming is voor de feestdagen. Mooi hoor.. geniet ervan met z’n allen! :-)