Doezel Katten

Doezels week met zijn nieuwe vriendje

Eén hele fijne, aangename en gezonde (hoop ik) goedemiddag dames en heren, hoe maakt u het zo? Hier spreekt sinds lange tijd uw Prinselijke Kater uit het Brabantse weer eens tot u. Zo u vast en zeker begrepen heeft is er een nieuwe kat in ons midden. Mickey is inmiddels aardig gewend en wij aan hem. Moet hierbij dan ook eerlijk bekennen dat mijn eerdere minder vriendelijke benadering naar de kleine niet gepast was. Mickey is namelijk een lief en leuk kereltje als hij niet druk, vermoeiend en vervelend is. Zo Liesjbed al schreef mag de kleine nu naar buiten. De eerste dag ging dat nog niet helemaal goed maar inmiddels is ook Mora bij en houden we allemaal een oogje in het zeil.

In mijn geval betekent dat, dat ik met hem speel. Zowel Liesjbed als Frans waren toch weer zeer verruckt dat te mogen aanschouwen. Ik Prinselijke Kater Doezel die nog eens met de kleine zou spelen, had het die 2 een maandje geleden verteld en zeker Liesjbed had je hartelijk uitgelachen. Het komt gewoon door Mickey hoor en misschien wel door dat uitermate prettige mandje wat Liesjbed mee heeft genomen van het Chinese Hofmagazijn lang voordat die winkel sloot uiteraard. In al haar wijsheid bracht ze er ook meteen twee mee en kocht ze bij het veredelde Snoepvat ook nog 2 taupegroene dekentjes. Past goed bij de kleuren van de huiskamer en ze liggen heerlijk.

Ook de andere katten zijn inmiddels gewend aan de kleine man. Kitty houdt de wacht en Maria, die af en toe nog wel eens grauwt, speelt ook met Mickey. Het is zonder meer een alleraardigst kereltje die ik af en toe op zijn plaats zet of boos toe blaas, maar meestal gewoon uitdaag om mee te spelen. Tenzij het slecht weer is, dan ben ik gewoon een eigenwijze -volgens Liesjbed- strontvervelende mopperkater.

Liesjbed en Frans hebben zich laten foppen, was een vogel die kattengeluiden maakte en meteen gingen ze op zoek naar waar die dan wel zat. Tis ook nooit genoeg hè.

Lag een muis in de gang, cadeautje, ga Liesjbed lekker niet vertellen dat ‘ie van mij kwam.

Frans heeft van wat takken en hout een verdieping tussen de bomen gebouwd. Het is wat fris in deze tijd van het jaar maar ik verwacht er in het voorjaar wel gebruik van te maken.

Zoals u ziet is het hier des huizes aardig kersterig aangekleed. Liesjbed probeerde het ook bij mij maar daar begin ik dit jaar dus ook niet aan hè. Dat sjaaltje staat Maria stukken beter zo u ziet. Mickey werkte ook niet zo lekker mee, moet stiekum zeggen dat ik dat wel aardig vind. Echte katers zijn niet om te kopen! Maar slapen wel heel lief.