Actueel Publicatie Winkel

Onze kerstboom met decoratie van de kringloop

Vorig jaar wandelde ik met Frans door een tuincentrum met zo’n geweldig walgelijke kerstshow. Overal waar ik keek schitterde het en overal zag ik rood, wit en bling. Maar steeds als ik een blik op de prijskaartjes wierp wandelde ik verder. Uiteindelijk vertrok ik met zo goed als lege handen en vulde onze kerstboom met decoratie van de kringloop.

Behalve de boom zelf is er niets nieuw aan onze kerstboom. De lampjes zijn zelfs van net na de Tweede Wereldoorlog toen maakte ze nog dingen die goed moesten blijven en ziedaar dat konden ze ook.

Nu ben ik wel iets gewend met katten en weet ik dat kerstboom elk jaar weer een zalige uitdaging is voor ze, nu dit jaar met Mickey zei ik tegen Frans alles onder één derde moet Mickey-bestendig zijn. Maar met 4 katten binnen en een kitten, zijn kerstballen sowieso tijdelijk. Bij de kringlopen van het Goed vul je een papieren tasje voor €3,50. En mocht het niet passen, ik heb gemerkt dat ze losse producten ook voor 10 tot 30 cent per stuk prijzen. En kerstcd’s voor 75 cent. Vorig jaar vond ik tot mijn grote vreugde de kerstcd van deze mannen.

Met 4 katten en een kitten in huis zijn kerstballen sowieso tijdelijk

Alsof ik nog niet genoeg had snuffelde ik door de bakken op zoek naar de ‘Mickey bestendige’-producten. En wat me toen al opviel is dat het dit jaar wat minder is. Toch vond ik een leuke serie vogelhuisjes, die ik vorig jaar voor belachelijke prijzen (en met ieuw-glitters) had gezien. Ook twee blikken hangers, 9 houten hangers en twee sterren aan lint gingen mee. Hangt niet allemaal in de kerstboom, overigens. Ik hielp de vrouw nog even met een nepboom opzetten en eenmaal bij de kassa was zij het die me de 2 hele euro’s liet betalen.

Onze kerstboom met decoratie van de kringloop hangt letterlijk vol met tweedehands kerstballen en stuiterbestendig spul. De lichtjes waren 4.50 of 3.50 per doos. De ballen kochten we ook in doos voor 1.50 en de rest kostte 50 cent per 3 of minder. Super goedkoop maar helaas zijn de winkels allemaal gesloten. Mocht je nog iets missen, op Marktplaats staat ook een hoop leuks.

->Twee foto’s uit deze blog zijn gepubliceerd op de website van Renesmurf voor zijn kerstbomenfotobos.