Onze kerstboom met decoratie van de kringloop
Actueel,  Publicatie,  Winkel

Onze kerstboom met decoratie van de kringloop

Vorig jaar wandelde ik met Frans door een tuincentrum met zo’n geweldig walgelijke kerstshow. Overal waar ik keek schitterde het en overal zag ik rood, wit en bling. Maar steeds als ik een blik op de prijskaartjes wierp wandelde ik verder. Uiteindelijk vertrok ik met zo goed als lege handen en vulde onze kerstboom met decoratie van de kringloop.

Behalve de boom zelf is er niets nieuw aan onze kerstboom. De lampjes zijn zelfs van net na de Tweede Wereldoorlog toen maakte ze nog dingen die goed moesten blijven en ziedaar dat konden ze ook.

Nu ben ik wel iets gewend met katten en weet ik dat kerstboom elk jaar weer een zalige uitdaging is voor ze, nu dit jaar met Mickey zei ik tegen Frans alles onder één derde moet Mickey-bestendig zijn. Maar met 4 katten binnen en een kitten, zijn kerstballen sowieso tijdelijk. Bij de kringlopen van het Goed vul je een papieren tasje voor €3,50. En mocht het niet passen, ik heb gemerkt dat ze losse producten ook voor 10 tot 30 cent per stuk prijzen. En kerstcd’s voor 75 cent. Vorig jaar vond ik tot mijn grote vreugde de kerstcd van deze mannen.

Met 4 katten en een kitten in huis zijn kerstballen sowieso tijdelijk

Alsof ik nog niet genoeg had snuffelde ik door de bakken op zoek naar de ‘Mickey bestendige’-producten. En wat me toen al opviel is dat het dit jaar wat minder is. Toch vond ik een leuke serie vogelhuisjes, die ik vorig jaar voor belachelijke prijzen (en met ieuw-glitters) had gezien. Ook twee blikken hangers, 9 houten hangers en twee sterren aan lint gingen mee. Hangt niet allemaal in de kerstboom, overigens. Ik hielp de vrouw nog even met een nepboom opzetten en eenmaal bij de kassa was zij het die me de 2 hele euro’s liet betalen.

Onze kerstboom met decoratie van de kringloop hangt letterlijk vol met tweedehands kerstballen en stuiterbestendig spul. De lichtjes waren 4.50 of 3.50 per doos. De ballen kochten we ook in doos voor 1.50 en de rest kostte 50 cent per 3 of minder. Super goedkoop maar helaas zijn de winkels allemaal gesloten. Mocht je nog iets missen, op Marktplaats staat ook een hoop leuks.

->Twee foto’s uit deze blog zijn gepubliceerd op de website van Renesmurf voor zijn kerstbomenfotobos.

37 reacties

 • Liesbethblogt

  Ik mis de winkel nu nog niet maar dat komt omdat het zo smerig druk was. Niet gek dat de boel dicht moet hoor. We zijn meer dan eens weer weggereden en uiteindelijk op een druilerige maandag gegaan. Het is wel een winkel om te missen.

 • Kakel

  Sinds we geen huiskonijn meer hebben (tweede kerst) kunnen we de boom in z’n geheel versieren. Ziet er heel ongewoon uit als je dat niet gewend bent.
  Wat me opvalt is dat we de laatste jaren zijn afgestapt van bling-bling-ballen en op de Scandinavische toer zijn. Veel hout, wit geverfd, schaatsen, rendieren met af en toe een bal.
  Ik baal dat de kringloop nu dicht is, bah. Ik vind het een essentiële winkel!
  Je boom oogt gezellgi!

 • Nicky0607

  Toch veel leuker om je boom op die manier vol te hangen! Hartstikke leuk! Onze Spike is te oud om in de boom te klimmen. Maar volgens de baas heeft meneer heel wat kerstballen gesloopt in zijn jonge jaren. En dat nummer uit je oude logje gaat linea recta naar mijn playlist. Dank u!

 • Neeltje

  Hier al járen dezelfde versiering in mijn kleine nepboompje, onbreekbaar en nog overgehouden uit het kattentijdperk en meerdere vrolijke, zwiepende hondenstaarten. Het enige dat ik koop zijn waxinelichtjes.

 • Hilly Nicolay

  Hier zitten de kringloopwinkels dicht.
  Je kunt daar inderdaad leuk spul vinden.

  Ze hebben hier een groter pand betrokken, leuke spullen voor het raam, maar helaas…
  Ik verheug me erop dat ze weer open gaan.

  Je hebt leuke poezen zag ik op de foto’s, daar kun je het van hebben als er door hun wat sneuveld:)

  Groetjes,
  Hilly

 • Mrs. T.

  Ruim 20 jaar geleden kocht ik wel teenentander nieuw en sinds dat jaar komt er elk jaar, na de kerst, wat nieuws bij. Onze boom is een bonte kermis en ik houd er van.

 • rietepietz

  Beau geeft echt hélemaal niks om een kerstboom, dat scheelt enorm. Ik vrees dat Mickey zich niet helemaal aan jouw regels gaat houden, die boef zie ik nog wl helemaal naar boven klimmem in de boom. Maar natuurlijk ga je met vier katten in huis geen boom vol hangen met dure glitterballen.
  Die oude lampen setjes in de vorm van kaarsjes hebben echt wel iets vind ik.

 • fotografiemijnlangleven

  Met wat creativiteit kan je voor heel weinig geld het toch gezellig maken.
  Wij hebben geen kerstboom, maar een echte boom van bijna 3 meter hoog in een enorme bloempot.
  Daar hangen wat glazen kerstballen (uit polen) in en een lichtjeslint van uit mijn grootmoeders zijd :-)

 • Liesbethblogt

  Haha! Plantenspuit werkt en hang de breekbare zooi bovenin. En die ijzeren hangertjes die moet je dus goed strak aanknijpen om de tak en om het oogje van de bal. Hang beneden spul wat niet breekbaar is en veel spelen zodat ie niet hoeft te donderjagen.

 • Louise

  Leuk zo kringloop shoppen :) Ik heb al jaren dezelfde kerstversiering, maar koop ieder jaar een balletje erbij. En sinds vorig jaar is de onderkant ook leeg, vanwege de hond die vrolijk lomp dicht langs de boom loopt en zo nog wel een bal (of 2) mee kan nemen :’)

 • bvision

  Ik heb alle kerstspullen uit de doos gehaald en daarmee alles versierd, dat doen we al jaren en als we niets meer hebben stoppen we met versieren. Ook hier gaan de katten wel eens met een bal aan de haal, maar de meesten zijn ook van plastic en katbestendig.

 • willyfotoblog

  Het hoeft niet altijd duur te zijn Liesbeth

  hier geen huisdieren meer en de kerstballen gaan al jaren mee

  Knappe foto’s heb je er bij geplaatst

  prettige dag

 • Audrey

  Wij verzamelen zo lelijk mogelijke dingen voor in de boom. Dat lukt bij de kringloop ook vrij aardig :)

 • Judy

  Ik ben dol op kringloopspullen. Helaas zit het er dit jaar niet in, te ver weg en ik wil niet in de bus. Leuke spullen! En je wisselende foto ‘koffie en cookies’ vind ik ook prachtig!

 • saturnein

  Bij ons in de buurt is een winkel waar ze compleet berserk gaan met kerstgerief. Daar wil ik elk jaar eens naartoe, omdat ik het schitterend vind. Ben anders niet aan de kitsch en zo, maar die winkel is zó over the top, dat ik het heerlijk vind. Tegen dat we in de afdeling komen waar allerlei bewegende dingen door elkaar blikkerige kerstmuziek staan te blèren, heb ik de slappe lach. En schaamt mijn man zich dan een heel klein beetje omdat ik zo hard loop te lachen. Daarna komen we nog een kerststal tegen (ja, het is elk jaar hetzelfde hoor) met manshoge beelden, en dan heb ik het niet meer. Enorm goed voor de mentale gezondheid, zo eens lachen tot je niet meer kan. Héérlijk!

 • AnneMarie

  Mijn kerstoutlet bevindt zich boven op zolder. Ieder jaar komt het oude spul naar beneden en doet nog prima dienst. Had een paar ballen ter aanvulling bin de action gekocht en wilde er nog wel wat van hebben maar helaas. Alles op slot. Misschien volgend jaar weer.

 • Ferrara

  Ik heb al jaren geen versiering gekocht want ik gebruik ieder jaar weer dezelfde spullen. Alleen maar rood in twee kleine boompjes van Lidl. Al die trendy kleurtjes en elk jaar iets anders hoeft van mij niet.

 • natuurfreak3

  Mooie boom Liesbeth
  Ik heb heel veel vogeltjes in mijn kerstboom hangen. Die kosten normaal heel wat. Ik los het anders op ga er naar kijken maar koop ze niet .In december ga ik terug naar de Gb en koop dan vogeltjes die niet verkocht zijn bijna gratis en die gaan het jaar nadien in de boom. Nu heb ik al een hele collectie vogeltjes voor mijn boom

 • logbankje

  Ook hier is het elk jaar een feest bij de kringloop, nu gooit alleen de corona roet in het eten. Hans

 • mizzD

  Haha.. ik vind die kerstshows in die tuincentra juist geweldig.. kan me er wel een klein uurtje amuseren met m’n ogen en m’n cameraatje.. vooral bij die kerstdorpen. Maar kopen doe ik er ook maar bijzónder weinig.. heb spullen genoeg voor in de kerstboom en die prijskaartjes staan me ook niet aan nee. Sóms koop ik weleens iets als het heel erg origineel is.. maar dit jaar dus niks.. gewoon die zaak weer uit. :-)

 • picpholio

  Prachtig toch, waarom meer uitgeven. Bij onze poes blijft tot hiertoe gelukkig alleen maar bij kijken en snuffelen, maar ja het is ook al zijn 8e Kerst ondertussen.

 • Suskeblogt

  Hier zijn de kringwinkels nog open. Met weinig geld kan je alzo je hele huis versieren. Annabel onze poes heeft een hekel aan kerstversiering. Met haar pootje slaat ze er op los.