Op mijn platenspeler: Piano Guys – Uncharted

Op mijn platenspeler Piano Guys - Uncharted

Op mijn platenspeler: Piano Guys – Uncharted

Uncharted is het 6e album van de Piano Guys, ik ken de band inmiddels al jaren en ben groot fan van hun muziek. Niet alleen de piano maar ook de cello speelt een belangrijke rol in de muziek van de Piano Guys. Hun muziekmash ups (combinatie van 2 nummers) is wat ze op Youtube bekend heeft gemaakt. Voor de groep zich vormde had één van de leden een pianowinkel waar een ander lid regelmatig kwam spelen. Die postte een zo’n mash up op youtube en werd bekend gemaakt door de pianowinkel. Inmiddels is dat geschiedenis. Hun eerste mash up, de combinatie van Michael jackson en Mozart werd bekend en de groep begon zich te vormen. Er werd nog een buurman toegevoegd en hoewel het allereerst vooral draaide om de piano- en cellospeler zijn nu ook de andere twee leden een zichtbaar onderdeel.

En dat laatste is goed te zien op hun albumhoes. Waar normaal een prachtige foto van piano en cello de hoes siert, zie je nu alle leden in een komisch samenspel. Een mooi leven moeten die mannen hebben, ze mogen elke dag doen waar ze zoveel plezier mee hebben. Is het niet muziek maken dan is het wel fotograferen en filmen. En dat begon allemaal met vooral door giften uit hun geloofsgemeenschap. Hoewel ze strenge mormonen zijn merk je dat niet in hun muziek, ze delen niet alleen de geweldigste locaties, maar ook geluk en hun prachtige positieve instelling. Het maakt hun muziek alleen maar mooier.

Daarom zwijmel ik vandaag met mijn all time favorite: Fight Song – Amazing Grace.

13 thoughts on “Op mijn platenspeler: Piano Guys – Uncharted

 1. Ik vind het toch altijd een beetje eng, als mensen gelovig zijn. Moet kunnen natuurlijk, liever weet ik zulke informatie er niet bij.

 2. Owww…. dit spreekt me wel aan hoor!
  Cello lijkt me zo’n fijn instrument om te spelen. Zo in omhelzing met je instrument…
  Ik hou van doedelzakken, ik hou van Schotland…
  Mooie plaatjes!
  Toevallig had ik het er gisteren met mijn dochter nog over. Zij moet vanwege een 25-jarig bestaan een nummer uit 1992 combineren met een nummer van nu, voor muziekles op school. Maar hoe heette dat nou ook alweer in muziektermen? We konden er niet opkomen. Een Muziek Smash-up dus…

 3. Het klinkt prima, al hoor ik dit nummer toch het liefst traditioneel en dus op doedelzakken gespeeld. worden Oh… dat hebben ze uiteindelijk ook nog gedaan hoor ik nu. Mooie clip.

Comments are closed.

Back To Top