Buitenspelen met Mickey
Katten

Buitenspelen met Mickey

Het moest er eens van komen en ik piekerde er al dagen over of ik het wel moest doen. Maar het was een mooie dag, ik had een grote doos kattenvoer binnen gekregen en terwijl de katten er allemaal heel blij naar keken zag ik Mickey in het raam zitten. En toen liep ik naar de deur, deed hem open en riep de kleine.

Het was alsof onze cluster katten begrepen dat ik mijn eigen negen levens aan het tellen was van de zenuwen, want zowel Kitty als Doezel hielden de wacht. En de kleine? Die donderstraalde rond, speelde met het groene lint van mijn favoriete dierenwinkel en sjeesden om het huis en in de tuin. En alsof dat nog niet genoeg was ook nog de boom in en uit en dan elke keer een ander hè. En ook bovenin overstappen alsof het niks is, daar kan een bepaald heerschap des huizes nog iets van leren.

Doodsbang in een schuur
Steeds verzon ik iets nieuws waardoor ik buiten wat nuttigs kon doen en op hem kon letten en uiteindelijk toen ik na paar uur even binnen liep kwam Mora thuis. En die had blijkbaar de update van Mickey gemist, want ze viel hem aan en onze kleine man schoot met een bloedgang de tuin in en zo in de schuur waar hij maanden geleden in sliep toen we hem nog niet binnen hadden. Doodsbang was Mickey en het duurde ook even eer we hem die schuur ook weer uit hadden. Uiteindelijk kwam hij zelf naar ons toelopen en bracht ik hem in mijn armen naar binnen.

Ruim na de lunch (tonijn uit blik) waagde we nog eens een poging. Hij speelde met de andere katten, met knikkers en kastanjes en toen een hond hem bedreigde rende hij met een bloedgang naar binnen. En weer naar buiten ook overigens. Maar dat is niet erg we houden allemaal van buitenspelen met Mickey.

29 reacties