De mooiste snoepwinkel van Den Bosch
Brabant,  Winkel

De mooiste snoepwinkel van Den Bosch

Dat Den Bosch een prachtige stad is, dat weten veel mensen. Maar TumTum, de mooiste snoepwinkel van Den Bosch, die kent niet iedereen. Ik kende de naam van het winkeltje maar ook ik weet dat ik beter niet op zoek kan gaan naar een snoepwinkel. En toen kwam ik er zomaar voorbij, echt waar. 

Het oude pand
De Ridderstraat, is een klein schattig straatje die uitkomt op de Markt. De ingang vanaf Markt was ooit nog smaller dan het nu is. Al in 1865 is er een vermelding over het pand, toen heette het de twee Engelse schoenen. Het werd met een verdieping verhoogd, was tot tweemaal toe het pand van een goud- en zilversmid, was een groente- en fruithandel en had meer dan eens te maken met het stadhuis wat erachter ligt. Of het nu om inkijk of brandgevaar door het roken van bananen ging. Ooit was de opkamer een werkplaats maar inmiddels is van dat alles niets meer te herkennen en is de mooiste snoepwinkel van Den Bosch vooral een verademing van gezellige knusheid in de binnenstad van Den Bosch. Zo één die je echt niet over mag slaan.

Met een heerlijkste uitdossing in de etalage is het voorbij lopen van zo’n heerlijke winkel voor mij onmogelijk. En dus deed ik dat ook niet. Ik had maar een paar seconde nodig en toen ging ik al vragen of ik binnen foto’s mocht maken. Dat mocht maar werd me niet makkelijk gemaakt. Het was een komen en gaan van mensen, moest afstand houden en ik werd ook een beetje afgeleid door al het lekkers. Van kaneelstok tot colaballen ze hebben er echt alles. Iedereen liep dan ook met een bordje en tang rond en ook ik ging niet met lege handen naar buiten. Niks zo lekker als gebroken chocoladeletters maar dat is ook lekker en dat en dat…

Ik maakte nog wat laatste foto’s, genoot van de heerlijke sfeer en de Oudhollandse stijl en maakte toen plaats. De snoepwinkel is drukbezocht en absoluut een bezoek waard, het is dan ook de mooiste snoepwinkel van ’s Hertogenbosch (en omstreken!).

 

35 reacties