Kerstmuziek die niet om te kotsen is

Kerstmuziek die niet om te kotsen is

Kerstmuziek die niet om te kotsen is

Het is elk jaar hetzelfde, de ene radiozender draait alleen kerstmuziek en als je al een leuk kerstnummer hoort dan heb je die na die ene keer ook wel weer gehoord. En dan is het nog lang geen kerst hè. Daarom deel ik mijn lijstje kerstmuziek die niet om te kotsen is om maar eens te laten zien dat er meer is dan die oude deuntjes die iedereen allang gehoord heeft.

For King & Country – Little Drummer Boy
Een voor mij totaal onbekende band maar gezien de bijna 2 miljoen weergaves zal ik wel weer de enige zijn die dit nummer nog niet had meegekregen. Nu is Little Drummer Boy toch al wel een favoriet kerstliedje van me (uit 1941!), maar deze band doet er nog even een schepje bovenop. Kijk vooral ook de clip.

The Snake Charmer – Hallelujah
Dat ik van de bagpipe hou dat is wel bekend. Ik luister dagelijks naar de muziek en of het nu 100 massaal zijn of 1, dat maakt me niet zoveel uit. Eigenlijk had ik de muziek voor deze blogpost al zo’n beetje uitgezocht toen Archy J The Snake Charmer met dit nummer op de proppen kwam. En omdat Hallelujah toch wel een favoriet nummer is, moest ik weer wat schuiven. Maar als je de clip kijkt zie en hoor je wel waarom. Meestal krijg ik bultjes van kerstmuziek van dit nummer verwacht ik dat ik die in de zomer nog draai.

Lindsey Stirling – Celtic Carol
Meer dan eens deelde ik muziek van deze getalenteerde vrouw en hoewel ze elk jaar kerstmuziek covert met haar geweldige dans en vioolmuziek, deel ik toch het nummer wat ik al jaren draai. In de jaren is ze steeds professioneler geworden, dus als je net als ik wel iets met vioolmuziek hebt, luister dan ook deze versie van Angels we have Heard in High.  Maar geniet vooral eerst van de Celtic Carol.

Piano Guys – Angels We Have Heard on High
Ooit alweer heel wat jaren geleden begonnen de Piano Guys als een verkoopstrategie voor een pianozaak waar ze werkte. Een samenwerking tussen twee leden, waarbij piano en cello wordt gecombineerd, leverde een mashup (2 nummers die gemengd worden) op die een miljoen keer gespeeld was op Youtube. In 2011 wonnen ze een grote Youtube prijs en inmiddels hebben ze 6.88 miljoen abonnees op Youtube en ook wat kerstmuziek opgenomen.

Pentatonix – Carol of the Bells
Pentatonix is een a capella band genoemd naar de pentatonic scale. De band is ontstaan uit een stel schoolvrienden die een band vormde om de cast van Glee een Amerikaanse serie, te ontmoeten. Ze wonen de wedstrijd niet maar hun muziek kreeg alsnog aandacht op Youtube. Er werden leden bijgezocht, waaronder een beatboxer die overigens ook cello speelt en een extreme lage bas. De combinatie van de 5 leden maakt Pentatonix een zeer bijzondere band die behalve kerstmuziek ook nog heel wat andere nummers hebben gecoverd en ook nog eigen muziek maken.

Two Steps from Hell – Christmas Medley
En mocht je net als ik nog lang niet genoeg hebben van deze kerstmuziek die niet om te kotsen is, luister dan vooral nog even naar deze medley die kerstmuziek omzet in iets waarmee je om kerstochtend je buren wakker maakt met boxen van een meter hoog.

29 thoughts on “Kerstmuziek die niet om te kotsen is

 1. Ja, smaken verschillen, en er zijn best leuke nummers en dat ligt ook net aan de stemming. Lang leve de weblogs, daar kan alles.

 2. Dat is dan weer het enige dat ik wél waardeer aan deze tijd: de traditionele kerstmuziek. En dan echt traditioneel hè, at gedoe met jinglebells heb ik na één keer wel weer gehoord.

 3. Muziek is emotie en afhankelijk van je stemming.
  Dit jaar luister ik anders dan voorheen. Hans

 4. Mijn favoriete kerstliedjes zijn ‘2000 miles’, ‘Stop the cavalrie’ en ‘Jezus was a friend of mine’.

  Vind ‘The drummer boy’ uit jouw rijtje tof!

 5. Smaken verschillen.
  Ik heb de jengelende bellen ook nooit een mooi kerstlied gevonden. En Mariah Carey kan me gestolen worden. Maar ja ik ben dan ook uit de tijd dat de herdertjes nog in het veld lagen en er van kersthits geen sprake was.
  Drummer boy, in diverse uitvoeringen, mag van mij het hele jaar

 6. Ik moest erg lachen om je titel. Ik heb een schijthekel aan kerstliederen, maar. weet er ook een paar die wel leuk zijn:

  Eartha Kitt- Santa Baby
  The Pretenders- 2000 miles
  The Pogues & Kirsty McColl – Fairytail of New York
  De Staat- Let it snow
  Jona Lewie- Stop the Cavalry

 7. Drummer boy is de mooiste. Een aantal andere heb ik niet aangezet of niet afgeluisterd omdat het mij toch niet helemaal kan bekoren.

  Oh, en je hebt mail (hoop ik) met een link naar mijn favoriete drummer boy versie.

 8. Daar zitten weer hele mooie tussen. Zelf heb ik al jaren een zwak voor Lonely this Christmas Mud. Zo heerlijk fout!

 9. Vooral het á capella nummer spreekt me erg aan, geweldig maar het zijn stuk voor stuk uitvoeringen die het beluisteren waard zijn. Toch hoor nét zo graag de originele versies, helemaal niéts mis mee en wat mij betreft ook gewoon niét om te kotsen. .

 10. Prachtige muziek Liesbeth, ik zie dal L. Cohen er ook tussen staat :-) Mooi hoor.
  Little Drummer Boy is natuurlijk ook prachtig zonder af te doen aan de andere nummers. Ik ga ze straks in alle rust nog eens beluisteren.

 11. De nummer twee kan me zeker ook wel bevallen. Die springt er wat mij betreft ook uit. Voor de rest heb ik niet zoveel met kerst.

 12. Mooie keuze kerst liedjes, ik ben niet zo’n kerst liedjes fan, maar deze vind ik toch wel heel bijzonder, die clip bij little drummer boy hebben ze heel mooi gemaakt

 13. Over de keuze aan kerstmuziek valt net zoals over keuze voor kleuren niet te discuteren, dat zijn persoonlijke keuzes die men kan en mag maken en de vijver waaruit gevist kan worden is enorm groot..
  In de tijd dat ik een radioprogramma had op de radio speelde ik alle jaren een nummer dat mensen een boodschap meegaf over vrede maar niets met geloof te maken had.. Een zin uit dat lied “kerstmis is den dag dat ze niet schieten en de kanonnen met een kerstboom zijn getooid. “Lied van volkszanger Wannes van de Velde.

 14. We hadden het er van de week over.. two steps from hell is prachtig. De rest niet geheel mijn ding maar zeker niet minder mooi.

Comments are closed.

Back To Top