Ploggend naar Vlaardingen

Ploggend naar Vlaardingen

Ploggend naar Vlaardingen

Ruim 30 jaar geleden werd ik in Vlaardingen geboren. Iets waar ik lange tijd mijn mond niet over open deed. Maar inmiddels weet ik dat je bed op heel wat slechtere plaatsen kan staan en dus vind ik naarmate ik ouder word steeds vervelender dan mijn geboorteplaats en familie een roteind rijden is. En dus vond ik het tijd om eens een plog te maken van de reis naar Vlaardingen. Met hier en daar een stop uiteraard.


Blabla eerst koffie. We zouden eens ingesneeuwd raken

Maria in de auto
Het is wederom door Frans mogelijk gemaakt dat ik zelf nog in de auto pas.

Verstekelinge is trouwens thuis gebleven.

Mickey foto omdat het kan

Voor de nieuwsgierigen. Ben in Vlaardingen geboren, getogen en vertrokken. En in Brabant gekomen doordat m’n vader zei; wat je van ver haalt is lekker. Enige keer dat ik geluisterd heb.


Kasteel Heeswijk
Hier mooi verhaal voor als je je verveelt tijdens 2e kerstdag.

Onderwijl komt het ene na het andere kerstlied voorbij wat we zalig meezingen. Gloria in excelsis deo . Wat Frans best aardig meezingt niet dat je dat hoort als ik ook zing.


Bijna Brabant uit en ik zie blauwe lucht.

(Zalt)bommel! rechts ligt trouwens een gebied wat Oensel heet. Random feitje.
Selfie auto
Selfie serieus in 1 keer en nou niet zeuren dat het gevaarlijk is dat zou het zijn als ik reed.
Ook zonder dat ik ondertussen foto’s maak trouwens.

Hadden we daar bijna een aanrijding heeft dat meezingen toch weer nut gehad.
Laaglandse Molen
Laaglandse molen.
Van het jaar geweest kan je dus niet bij hè op afspraak en zo, vet hek erom. Bijzonder stukje Nederland. Dit is in dezelfde straat paar kilometer verderop.

Do they know its christmas time at all heb ik in Gorinchem al 2x gehoord top geshuffeld hoor.


Burgerlijke ongehoorzaamheid

Ah dan hadden we toch links gemoeten om rechts om Rotterdam te rijden.

Maar toen besloot ik wat anders en nam de afslag Charlois. Voor de onbekenden, dat spreek je uit als sjaarloos. Extra punten voor wie het niet op z’n Rotterdams probeert terwijl ‘ie dat niet kan.
Molen oma
Half Rotterdam gebombardeerd en de rest gesloopt maar dit staat er nog. Hier is m’n oma geboren.

En toen reden we even heel Rotterdam door inclusief Maastunnel en Delfshaven even heimwee naar de stad en daarna plankgas pleite naar Vlaardingen.

Bospoldervos
Maar Annie heb z’n tassie nog vast.

Dat gezegd hebbende we zijn er.

28 thoughts on “Ploggend naar Vlaardingen

 1. Ook eens een rondje ploggen proberen? Trek dan eerst een paar sportschoenen aan. Kies vervolgens een mooie looproute uit, en combineer het hardlopen of joggen met het oprapen van zwerfafval.

  Ik moest ploggen even opzoeken :)

 2. Leuk, weer eens een plog! In Vlaardingen ben ik nog nooit geweest. Ik vind het meestal wel lekker, dat hele stuk rijden naar mijn moeder. Vooral dat mee zingen!

 3. Dus toch links… ik ging rechts en heb het klaverblad uiteindelijk vier keer moeten ‘nemen’ voordat ik goed zat.

  Mooie foto’s (en tekst).

 4. Klinkt als een gezellig tochtje! Maar wat zou er verkeerd moeten zijn aan Vlaardingen, mis ik iets? Ik vind het een mooi plaatsje, kom er graag. Die reusachtige vos in Delfshaven, die heb ik nog steeds niet live bekeken. Het ligt op de een of andere manier nooit op mijn route, maar ik vind hem erg leuk!

 5. Een leuk ritje, leuke foto’s, maar zo ver is het nou ook weer niet hoor…
  Hoewel, ik ben destijds ook niet voor niks terugverhuisd naar ‘dichter bij mijn dochter’ natuurlijk…

 6. Hahaha, dat wat je van ver haalt lekker is, hebben er in mijn familie ook al een paar gedacht;). Best een mooi ritje, maar het is inderdaad toch wel fijn als je je familie op sommige momenten dicht(er)bij hebt.

 7. Ja, Vlaardingen is altijd nog beter dan bijvoorbeeld Jemen. We hebben het hier ondanks alles beter dan de meeste mensen in de wereld.

 8. Ja, het is een stuk rustiger op de weg, maar het is nog druk genoeg, dat zal daar niet anders zijn dan hier.

 9. Ah leuk, naar Vlaardingen. Waar ik opgroeide. Ben er al jaaaaaren niet meer geweest. Ken er niemand meer.

 10. Vlaardingen is zeker niet zo verkeerd, net hoe je ook zelf er tegen over staat.
  Gelukkig heb je nog een plaatsje in de auto.
  Samenzang onderweg, is toch feestelijk en maakt de rit aangenaam. Hans

 11. Ik was al begonnen “met de vlam in de pijp”, maar die reed een heel andere kant uit. Vlaardingen ben ik naar mijn weten nog nooit geweest dus hoe ik er moet komen als ik in Brabant geraak weet ik nu… Mooi geschreven en met mooie pictures…

 12. Ah.. maar dat woord heb je dan zelf verzonnen? Want plogging bestond dus al veel langer als samenvoeging van ‘plocka’ en ‘jogging’.. wat ze dus in Zweden doen als ze afval oppakken als ze aan het joggen zijn. Plandelen bestaat ook.. is niks voor mij, want als ik twee keer buk kom ik niet meer overeind haha!
  Ploggen in jóúw betekenis doe ik eigenlijk altíjd. :-)

 13. Wat een gezellige plog! (Gave selfie ook, ehm… hoe zeg je dat… yourie, iets met zijn beiden bedoel ik). Ik kan me de rit helemaal voorstellen, kerstliedjes op, het westen nadert, het wordt drukker, etc. In mijn jeugd woonde ik een paar jaar in Zwijndrecht. Dat is aan de andere kant van Rotterdam, maar de opwinding van het naderen van de stad ik me nog goed herinneren. De Van Brienenoordbrug! In Vlaardingen ben ik veel later wel eens geweest. Interessant gebied daar!

 14. het is eigenlijk helemaal niet zo ver bij me vandaan maar ik ben er nog nóóit geweest.
  Maar jij had het best naar je zin, helemaal toppie toch?

 15. Meest voor mij sprekende foto is die van de Maastunnel. Weet me van vroeger jaren, decennia gelee, te herinneren dat we er door reden op route naar Amsterdam en verder. Toen een nationale verkeersader, nu een lokale onderdoorgang. De oranje-gele kleur van de verlichting in de tunnelbuis; bijzonder mooi!……terwijl oranje niet mijn favo-kleur is! (Mooie foto’s maak je!)

 16. Een hele trip maar toch ook wel leuk om al die merkwaardige plekken te passeren. Bedankt dat we mochten meegenieten. Kom ook weer veilig thuis hé…. :-)

 17. Vlaardingen is geen lelijke stad maar je moet de plekken wel een beetje zoeken. Rond de kerk dus, de haven, maar ook het Lickebaerdbos is mooi. Hier een blog over ploggen.

 18. dat is een leuk stukje rijden inderdaad , maar je hoefde niet te trappen als op een fiets
  muziekje er bij en koekjes denk ik , en veel moois onderweg
  ach dan ben je er ook maar zo , toch

 19. Leukkk, prachtig verslag, maar waarom noem je dit ploggen? wat mij betreft is het gewoon bloggen hoor!
  (is ploggen niet dat je onderweg rommel opraapt dan? ik zal me wel vergissen zeker?)
  Bekende molens.. en ik moet eerlijk zeggen, dat ik nog nooit in Vlaardingen geweest ben, maar dat ik er nog steeds eens heen wíl.. elke stad heeft wel wat, wat het de moeite waard maakt, heb ik de ervaring.

Comments are closed.

Back To Top