Doezels nieuwe buren
Doezel,  Katten

Doezels nieuwe buren

Het was een ongewone morgen van de week, ik was namelijk wakker. Heel vroeg wakker zelf en meestal ben ik dan niet per defintitie de gezelligste thuis. Dat viel toen heel erg mee ik sjokte achter Doezel aan mijn terras op en terwijl ik eens rondkeek naar de puinzooi hoorde ik Doezel mauwen. En voor wie geen kat als huisdier heeft, katten hebben voor alle situaties een geluid. ‘Donder op uit de badkamer ik moet op de kattenbak’, klinkt heel anders dan ‘ik zie een duif en DIE GA IK PAKKEN’, waarna de duif wegvliegt.

Dus ik stond op mijn dakterras te zijn in het ochtendlicht en toen mauwde Doezel. En dat was niet de duif, kattenbak, wallo-mauw. Dit was de ‘wat-de-fuck-mauw’. Ik negeer zijn gemiauw meestal een keer of 10 tot ik ‘ik weet het Doezel’ zeg, maar de ‘wat-de-fuck-mauw’ die hoor ik niet vaak dus ik keek eens door mijn nog licht aangekoekte wimpers en tot mijn stomme verbazing zag ik een andere kat.

Nou moet ik even als kantlijn erbij zetten dat ik op het huizenblok de enige met een dakterras ben, maar niet de enige met een extra verdieping. Mijn nieuwe buren hebben een extra verdieping waar ze niks mee doen, ik woon in die kleine ruimte. Zij zijn verhuisd en donderen er net als alle voorgaande bewoners waarschijnlijk alles in wat ze zelden tot nooit nodig hebben, ik gooi dat soort meuk weg anders was mijn kleine kot allang dichtgeslibd. Een beetje zoals ik maar dan zonder beweging.

Dus met mijn almachtige slaapkop in pyjama met ongeschoren poten, ongewassen kop maar met slaapogen en ongepoetste bek stond ik vol verbazing naar het raam van de buren te kijken. Want dezelfde smerig verkleurde gordijnen hangen er nog maar nu zat er tussen die gordijnen een kat. Een zwart witte met bandje en belletje en een heel wat kleiner koppie dan Doezel. Doezel zat ervoor met een dikke staart, die oude viespeuk en deed zijn ronduit vreemdsoortig praatje in een toonhoogte die ik niet kende, met miauws die ik niet kende, maar vooral met een shakend staartje wat ik niet kende.

Hallo Doezel doe eens normaal jij bent net 6 geworden, dat dingetje van een meisje daar is hooguit anderhalf, jij oude snoeperd. Zo ziet u maar goed voorbeeld doet goed volgen. Het enige probleem is dat Doezel de hele tijd het terras op wil om bij de buren naar binnen te gluren in de hoop dat hij dat poesje ziet. Alleen dat poesje zit er nooit, want toen Doezel naar haar keek, keek zij naar hem en mij en dacht waarschijnlijk zijn dàt de nieuwe buren?

18 reacties