Een stel lammetjes aan het begin van de lente
Dieren,  Fietsen

Beetje lente

Ik had eindelijk weer eens tijd voor een rondje fietsen. Het was er van de week nog niet van gekomen, wat is dat toch met al die verplichtingen? Zodra het mooi weer is zou je gewoon allemaal er van moeten mogen genieten. Anyway ik kreeg vandaag de kans om mijn eerste rondje lente te gaan te gaan scoren.Een lammetje met een zwart vlek in zijn vacht.

Hoe mooi de dag ook begon het trok onderweg dicht ik besloot door te fietsen, wetende dat dit voorlopig de laatste soort van mooie dag zou zijn. Inmiddels staan overal de narcissen en krokussen boven en het is alsof die de mensen aanzetten om in de tuin te gaan werken. Met regelmaat werd de geur van verse koeienschijt vermengd me vers gemaaid gras. En alhoewel veel bomen ook al in de lentetooi zijn of komen merkte ik al snel dat het voor het baby dierenspul nog wat te vroeg is.
Veel weilanden staan er nog maar leeg bij en ondanks dat ik ruim 24 kilometer fietste, kwam ik maar één veldje tegen met wat babybeestjes. Eén van de lammetje herinnerde me er even aan dat ze al tanden hebben maar voor de rest waren ze ontzettend lief en schattig en stuiterde ze vrolijk in het rond tot ze weer lekker warm tegen hun moeder kropen, het is tenslotte nog maar een beetje lente.

Schapen en lammetjes

16 reacties