Willys uit winterslaap

Willys uit winterslaap

De eerste maar een beetje warme zonnestralen maken dat Frans en ik er met Willys op uit willen. Over een paar weken begint het seizoen en ergens gister begon het echt te kriebelen. De jeep mopperde haar ochtendhumeur en snurkte hier en daar nog een beetje verder. Niet gek na maanden stilstaan, maar na wat getroetel van Frans rekte ze zich uit en startte ze mopperend. Om even later weer vrolijk te nokken. Frans kroop eronder fixte, smeerde en kietelde en kroop nog maar eens onder de klep en toen keek hij wel heel moeilijk. Schitterend moment, heeft ook niks in de gaten die man.

Moeilijke blik maar 5 minuten later alweer aan de gang.

Vijf minuten later reden we weg jeep snorde vrolijk. Het was weer even wennen het ruisen van de wind, vasthouden en schrapzetten in de bocht maar vooral het gevoel van vrijheid. Toch was de dame nog niet van haar winterdip af want het rijden ging stroef en toen stroever en toen stonk het. Weer onder de klep nog wat getroetel en ook dat probleem was verholpen. We reden naar de zon genoten en na een prutteltje bleek de mevrouw Jeep dorst te hebben.

De tankdop van een Willys jeep zit onder de bestuurders zitting

De dorst werd gelest en tevreden ging het gesputter over in gezoem als vanouds snorde ze over de weg de zon stond laag en dan voel je opeens dat het ook nog maar een graadje of 14 is en dat dat eigenlijk best koud is. Op weg naar huis fotografeerde ik de jeep, jullie geloven vast niet dat ze precies daar stil ging staan èn niet meer wilde starten. Was toch echt zo. Maar wel toen Frans even in z’n achteruit ging omdat ik een foto wilde maken. Ik hoefde haar niet naar huis te duwen hoor, denk dat ze mijn duw technieken niks vond want ze startte na een paar meter en toen de zon was weggezakt kwamen we thuis aan. De jeep ging weer in haar stalling, maar niet voor lang, de winter is tenslotte echt voorbij.

Lange schaduw van een Willys jeep

De bovenste foto is gepubliceerd door Meierijstad Herdenkt.

12 thoughts on “Willys uit winterslaap

 1. Een man met twee liefdes….. gelukkig maar dat de “dames” niet jaloers op elkaar zijn! Jouw beurt op gekroel en gekietel kwam natuurlijk toen de andere dame weer op stal stond.

 2. mogge Liesbeth
  ja de winter is voorbij , maar had mevrouw jeep een dag gehad , en buiten gestaan had die nu wit van de vorst geweest :)
  denk dat we zelf ook na zo’n lange slaap wel flink hadden tegen gesputterd na het wakker worden hihi
  maar de man die niks in de gaten had , kreeg deze mevrouw weer aan de praat
  op naar vele mooie kilometers

  geniet de dag

Comments are closed.

Dat mag niet.