Welkom op Liesbethblogt.nl!

Welkom op Liesbethblogt.nl!

Welkom op Liesbethblogt.nl!

Bijna een jaar geleden maakte ik na lang beraad een nieuwe domeinnaam aan, liet die doorsturen naar wat ooit Villasappho.nl was en deed niets meer. Tot vorige week. Toen vond ik dat het tijd was. Tijd om te verhuizen, welkom op Liesbethblogt.nl!

De hel die website verhuizen heet
Want waar ik niet helemaal op gerekend had was dat ik toch echt zelf moest verhuizen. Ik had namelijk uitgezocht dat dat niet per se hoefde, mijn provider one.com kon dat voor me doen. Klinkt te mooi hè? Was het ook. Mijn website was daar veel te groot voor. Dikke paniek sloeg toe.

Ik wil noooit meer verhuizen!

De laatste week was een achtbaan. Ik ben er vol goede moed aan begonnen maar heb letterlijk op het punt gestaan de boel op te zeggen. En met de boel bedoel ik dan ook alles. De e-mail staat nog in concepten. Verhuizen is als iemand die net zijn rijbewijs heeft vragen of hij de motor wil reviseren. Totaal onmogelijk met het gebrek aan kennis wat ik had. En ik zeg met nadruk ‘had ‘want ik ben wijzer geworden. Heel wat wijzer, ik weet nu bijvoorbeeld dat ik nooit meer wil verhuizen.

Maar ondertussen ben ik zo enorm blij dat ik het gedaan heb. Gisteravond nog was ik map voor map bezig alles te verhuizen in een programma wat eerst niet wilde werken. Net zoals de database die ook maar niet wilde. Ik heb over hetzelfde bestand wel 3 verschillende foutmeldingen gehad en als ik niet elke keer dat het niet ging, de chatsupport van mijn provider had kunnen gebruiken dan hadden jullie waarschijnlijk ergens een mailtje gekregen dat ik me vrijwillig op had laten nemen. Het was om seniel van te worden!

Liesbethblogt is klaar met verhuizen!
Maar die ellende is geweest en ik ben zo enorm blij dat dat achter me ligt dat ik verder kan met waar ik zielsveel van hou; met bloggen, jullie lastig vallen en fotograferen. Dus hierbij heet ik jullie welkom op Liesbethblogt.nl waar eigenlijk zoveel niet verandert is alleen maar de URL en alle links en mijn nieuwe grijze haren.

63 thoughts on “Welkom op Liesbethblogt.nl!

 1. Printscreens zijn verboden i.v.m de hoeveel fotodiefstal. Ik zal je link ook plaatsen maar ik beloof je vast dat je beter reacties op blogs achter kan laten dan onderdeel zijn van een blogroll. Ik krijg er amper bezoek op.

 2. Gefeliciteerd met je nieuwe blog Liesbeth,
  wat een hel zoiets. Ik heb dat een keer gedaan maar was er ziek van. Inmiddels heb ik naast mijn blogger nog een WP staan maar die staat al ruim 2 jaar onder privé omdat ik niet weet hoe ik verder moet hahahahaha….
  jou is het gelukt en het ziet er echt heel tof uit ?

  Lieve groet, Helma

 3. Hoi Liesbeth, gefeliciteerd met je nieuwe blog, wat een heidens werk is dat hé!
  Het ziet er prima uit, veel blogplezier en graag tot ziens!
  Ben niet zo actief als vele anderen maar ik probeer wel geregeld iets te plaatsen en bij de andere bloggers bij te lezen. Op sonja leest&schrijft plaats ik wel regelmatig een gelezen boek.
  Groetjes,
  Sonja

 4. Leven is onderweg zijn

  een verhuis komt nooit vanzelf
  tot op heden
  is daarvoor altijd een reden
  ergens onder het hemelgewelf

  Geniet ervan Liesbeth!
  Lenjef

 5. Ik verhuis niet met mijn blog.
  Ik neem simpel een nieuwe.
  Vroeger sloopte ik de oude blogs in een depressie.
  Nu blijft de oude gewoon online en wordt nog steeds gelezen.

 6. Gefeliciteerd …. ziet eruit als van ouds, maar zo te lezen heeft het heel wat voeten in de aarde gehad.
  Je mag trots op jezelf zijn dat het toch gelukt is.

 7. Ooit, al weer wat jaren geleden, besloot een provider van wat toen nog mijnmeningblog was dat men zelf alles ging verhuizen. Het resultaat was rampzalig. Eigen weblog niet meer bereikbaar, teksten weg, reacties niet meer te verwerken. De helpdesk deed net of het haar probleem niet was. Ik ben toen elders opnieuw begonnen in WordPress. Dat gaat nog steeds goed. Maar zelf iets verhuizen zoek ik niet meer op. In ieder geval proficiat met de nieuwe tekst/beeldomgeving en ik verheug me al weer op de nieuwe verhalen hier…

 8. Voorlopig linkt het nog wel door maar uiteindelijk stopt Villasappho.nl aanpassen is dus wel het handigste. Vergeet vooral de httpS niet.

 9. Gelukkig, alles gelukt! Dacht dat ik al gereageerd had, maar zeker alleen in mijn hoofd ?
  Wens je weer veel blogplezier!

 10. Wat knap dat het je gelukt is.Ik denk dat ik het niet klaar gekregen had.Dikke poficiat

 11. Nou snap ik ’t.

  In 2010 stopte Microsoft met het aanbieden van haar webdiensten en moesten we met onze blogs verhuizen naar WordPress. Dat ging ook niet echt vlekkeloos

 12. Gefeliciteerd! Toen ik mijn weblog verhuisde had mijn dochter verkering met mijn provider. Dat was handig. De verhuizing is destijds vlekkeloos verlopen! Hij is overigens nog steeds mijn provider maar inmiddels ex van mijn kind. Toch kan ik nog steeds op ‘m rekenen.

 13. Fijn dat het toch gelukt is. Maar wat een hel, dat verhuizen. Ik zou een “verhuisbedrijf” in de arm genomen hebben haha.

 14. bedankt voor je bezoekje op mijn blog, nu kom ik hier ook eens piepen, en ik wens je mee geluk met je nieuwe blog.
  Zelf heb ik al bijna 12 jaar dezelfde…..

 15. Ik heb mijn website alleen verhuisd er niks aan veranderd. Dat is al in het laatste jaar gebeurd.

 16. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe blog en bij deze wens ik je er minstens evenveel succes mee als met je vorige versie ! Groetjes, Rudi

 17. Ik vond de opzet en indeling van je vorige site ook heel mooi. Ik vraag me eigenlijk af wat hier dan verbeterd is en waarom je hebt gekozen voor een ander domein

 18. Verhuizen, online of offline, ís een drama! Goed dat het je toch gelukt is!!

 19. Ik verhuisde de mijne in 2008 en pas in 2010 was ik klaar met de vorige jaren over te zetten.Maar ik ben nog steeds blij dat ik het deed.

 20. Gefeliciteerd! Het is mooi geworden. Je stond met je vorige blog al een tijdje in mijn linklijst: https://arnoudhugo.nl/links/
  Ik gebruik hiervoor een mooie plugin die automatisch een screenshot van je weblogpagina maakt. Alleen bij jouw blog (en ook bij het vorige) lukt dat om een of andere reden niet. Geen idee hoe dat komt, ik krijg een foutmelding.
  Je moet het dus voorlopig doen met alleen een tekstlink. Mag ik ook in jouw linklijst trouwens? ;-)

 21. Waarom wilde je eigenlijk verhuizen? Daar ben ik echt benieuwd naar.

 22. Ik weet er alles van. Moest een keer een site voor een klant verhuizen, maar dat was één keer en nooit weer. En een weblog is nog vele malen complexer, zeker één die al zoveel jaren mee gaat als die van jou. Maar mooi dat het gelukt is en veel verdere blogplezier gewenst!

 23. Wat een werk heb je achter de rug.
  Wel fijn dat het allemaal is gelukt, ik heb een blog bij blogger, maar ook een gewone website, die is gemaakt door een bedrijf maar ik onderhoud hem zelf.
  Ik ben door dat bedrijf gesponsoord hoor, anders was ik er nooit aan begonnen.
  Ik wens je veel succes met deze site.
  Groetjes Irma

 24. Gefeliciteerd met je nieuwe plek! Een blog verhuizen is inderdaad meestal enorm stresserig, is ook mijn ervaring. En helaas beloven hosts vaak meer dan ze waarmaken uiteindelijk.

  Dus ik voel helemaal met je mee!

 25. Ja, het is gewoon een klote klus, zelfs als je weet wat je doet. Mijn blog omvatte jaren aan informatie en dan is de klus net wat groter als je nog maar een jaar bezig bent.

 26. Het is je gelukt, petje af.
  Ik ga gewoon weer hier je leuke blogjes volgen.

  Fijne dag Liesbeth.

 27. Hoi Liesbeth,
  Jeetje wat een horror story, kan me voorstellen dat je daar krankjorum van zou kunnen worden.
  Maar al met al is het je wel mooi gelukt, heb je een gaaf nieuw blog en een sappig verhaal er aan over gehouden.
  Als je in dit soort tijden van verhuizen en ellende rechtop kan blijven en dit neer kan zetten dan ben je een topper.

  Groetjes, Karina

 28. Oh, dat is zo herkenbaar. Verhuizen van web streepje log naar mij eigen domein was een hel. En volgens mij heb jij er veel meer kennis van dan ik. Dus als dit voor jou al verschrikkelijk was, dan ga ik nooit meer verhuizen.

 29. Welkom op je nieuwe stek. Ik denk dat ik deze naam wel kan onthouden…

 30. Va harte gefeliciteerd, het is je gelukt!
  Ik doe het je niet na, al zou ik het willen.
  Deze naam is veel beter.

 31. Haha nee ik heb niet echt iets met feest foto’s maar er komt nog wel een zomerse serie aan van een stad die ik bezocht heb. Ook goed?

 32. Knap dat de verhuis je gelukt is. Ik zou niet weten hoe ik daaraan moet beginnen.
  Proficiat en veel blogplezier ermee!

 33. Gefeliciteerd met je nieuwe blog! Respect voor je doorzettingsvermogen.
  Annie M.G. Schmidt jutte zichzelf op door te zeggen: ‘Ik wil het, ik wil het, ik wil het!’
  Ik zal je iets vertellen: ik wil niet eens aan verhuizen DENKEN (-:
  Veel blogplezier!
  Lieve groet ♥

 34. Toen mijn vorige blog provider de boeken dicht deed ben ik ook naar WP gekomen (de gratis versie, want ervoor betalen wil ik niet). Die verhuis is toen niet zonder brokken verlopen… ik besef heel goed doorheen welke hel je hebt gegaan…

 35. Pff, respect voor jou! Ik zou er niet aan moeten denken, zo’n verhuizing. Maar leuk hier, gewoon weer helemaal jij.

 36. Gefeliciteerd met je nieuwe internet-thuis!
  En echt goed dat het je gelukt is, Liesbeth.
  Een housewarming-party in aantocht met een selectie van je meest feestelijke foto’s?

 37. ja.. en dan moet je verhuizen, dat is toch ook wat. Ik blijf gewoon waar ik ben.

  Love as Always
  Di Mario

 38. een ganse klus Liesbeth…

  ik ben op WP geraakt, toen mijn vroegere provider er de bui aan gaf

  alle succes gewenst

 39. Hallo Liesbeth, zoiets heeft nogal wat voeten in de aarde hè?
  Ik zit nu 10 jaar op WordPress, en zie geen reden om dat te veranderen.
  Ik heb het aangepast, zodat ik je kan blijven volgen.
  Je nieuwe site is niet beveiligd, weet je dat?

 40. Ha Liesbeth,knap dat het jou gelukt is,wens je veel blog plezier
  op jou nieuwe adres,en kom je zeker bezoeken.en wel zo aardig
  dat je het even door gaf.Veel succes in je nieuwe Home.
  Groetjes Christiene.

 41. Wat fijn dat je verhuist bent van blog. Leuk dat je nog steeds ga bloggen.

 42. Ik zal je de hel besparen die ik maakte van weblog naar WordPress en naar WordPress in eigen beheer …
  Laatste keer heb ik iets van 1400 blogs handmatig overgezet…alle foto’s er weer bij gezet ..
  En nu heb ik zoiets ..als het weer fout gaat dan stop ik helemaal !!
  Ben het eigenlijk soms best zat

 43. Mis mijn reactie, maar geloof dat ik zo iets als dat ik al jaren bij one.com tot volle tevredenheid.
  Blijf je volgen heb alles aangepast, tot blogs. Hans

 44. Nou een verstandige stap, zit al jaren bij One.com en ben er hel tevreden over.
  Heb de intsellingen aangepast, tot blogs. Hans

 45. Toen ik verhuisde van blogger naar WP was dat ook niet zo heel eenvoudig. Gelukkig was ik maar een paar jaar op blogger aktief.

 46. Petje af voor deze geslaagde klus die vast niet zonder de nodige krachttermen is verlopen. Hoe is het met Frans?
  Ik zal de link aanpassen.

 47. Ik wil het niet eens wéten….. ! Zou ik moeten verhuizen is het blogavontuur over en uit. Niet flexibel genoeg om het wiel nóg een keer uit te moeten vinden.
  Maar jou is het weer gelukt. Ik kom nu gewoon via de link op mijn site bij je, en dat werk maar waarschijnlijk heb jij de boel nu nog door gelinkt. Ik neem aan dat ik de linke op mijn linken pagina ook zal moeten aanpassen.

 48. Zou ook niet willen verhuizen! Zou het niet zien zitten. Proficiat hoor! Veel moed en lef gehad ?

 49. Oooh.. ik ben superblij voor jou dat het je gelukt is. Mij is het een paar jaar geleden dus totaal niét gelukt.. een heel stuk kwam niet mee en na een half jaartje zag ik alle foto’s uit die oude postjes verdwijnen.. jammer maar helaas. Ik wil voorlopig ook NOOIT meer verhuizen hehe.
  Maar jij kunt nu weer lekker verder.. goed zo!

 50. Ik kan me er wat bij voorstellen… Vroeger had je web-log, daar zijn er ook diversen afgehaakt omdat een move gewoon niet mogelijk was, wat men ook probeerde.

 51. ha die Liesbeth
  jij verder onder je eigen naam
  ja zal wat voeten in aarde gehad hebben , maar het is gelukt , en dat is wat telt
  ik heb de link in m’n lijstje aan gepast

  nee de Muur van Mussert laat ik samen met een bezoek aan het middelpunt van Nederland en bezoek van de Koepel toren voor een andere keer

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top