Actueel Thuis

Warm blijven in bed

Met de eerste nachtvorst liggen ook de eerste koude nachten alweer achter ons. En er zullen er meer komen. Hoewel ik gewend ben aan een onverwarmde slaapkamer heb ik niet zoveel moeite met warm blijven in bed. Ik deel met jullie mijn tips en wens je alvast een heerlijke warme nacht toe.

Een pyjama niet sexy?! Jammer dan!

Pyjama
Slaap in een katoenen pyjama of flanel, geen synthetisch materiaal en zeker niet in dat glibberspul. Het is niet warm. Draag een pyjama met lange mouwen, je armen en schouders liggen snel bloot en houd je met lange mouwen warm. Maak de slaapkamer ook niet te warm. De kosten zijn hoog en je raakt gewend aan die temperatuur. Je slaapt beter met het raam op een kier dan met 23 graden.

Kijk goed naar de langste maat voor je een fleecedeken koopt, 1.5 meter is prima voor de kat 2 meter voor jezelf.

Dekbed en dekens
Investeer in je dekbed en hoezen. Katoen ademt en neemt vocht op. Een vier seizoenen heb ik nooit gehad ik gebruik bovenop mijn dekbed een fleecedeken die dubbellaags is. Voor de minder koude nachten heb ik een dunnere fleecedeken. Zeker met de huidige winters Denk eraan dat wanneer je een fleecedeken koopt, voor je bed of bank et cetera, dat die dingen vaak maar 1,5 meter lang zijn. De meeste mensen zijn langer dan dat en daar je vaak gestrekt in bed ligt is een langere deken veel beter.

Sokken
Je schijnt er wintertenen van te krijgen, het is niet sexy en het zal me jeuken. Als je je voeten niet warm houdt slaap je slechter. Draag wijde sokken die je bloedsomloop niet afknellen. Enkelsokjes werken ook! Was je voeten, droog ze goed af en poeder ze desnoods in met talkpoeder. Overigens kan je ook een fleecedeken om je voeten wikkelen, die trappel je  weg als het te warm wordt.

Bedenk wel dat sokken goed isoleren, ook koude voeten dus. Sokken moet je dus niet aan doen als je voeten al koud zijn maar als ze het worden.

Kruik
In een koud bed stappen kan je makkelijk voorkomen door een kruik in je bed te leggen. Niet meteen naar de winkel rennen een statiegeld fles voldoet ook.
Knip de teen van een oude sok open en trek de sok om de fles. Werkt gegarandeerd.

Warm blijven in bed betekent ook dat als je er even uit moet, je jezelf warm moet houden. Trek pantoffels aan en een vest of badjas. Leg je bed achter je dicht en slaap lekker.