Waarom ik per direct in winterslaap wil

Waarom ik per direct in winterslaap wil

Waarom ik per direct in winterslaap wil

Nou vooral omdat ik moe ben

En omdat het vies koud is

En omdat ik toch geen foto’s kan maken

Waarom ik per direct in winterslaap wil

Veelal omdat het aardig weer is als ik moet werken

Omdat ik een nieuw kussen heb en die goddelijk is

Dat het alweer veel te vroeg donker wordt

En veel te lang donker blijft

Omdat de katten zo lekker liggen te snurken

Omdat het nog heeel lang duurt eer er lammetjes rondspringen

Omdat het over een paar weken kerst is

Met van die walgliedjes die weer tot het voorjaar in m’n kop zitten

En daarna iedereen weer aan schaatsen gaat denken inclusief die 11 steden wat natuurlijk nooit meer gaat gebeuren.

Omdat iedereen jankt over het klimaat en groen doen en beter milieu

Maar straks een hele berg weer naar een warm land vliegen

En zich volvreten met kerst

Omdat het nu overal vies freaking blubberig gaat worden

Omdat het na de kerst nog minimaal 3 maanden diep droevig weer wordt

En mijn schoenen niet meer waterdicht zijn

Omdat het een kwestie van tijd is voor ik weer met prutoog, suisoor en verstopte loopneus rondloop.

Maar vooral omdat ik nog geen paddenstoel gezien heb en de herfst bijna voorbij is.

34 thoughts on “Waarom ik per direct in winterslaap wil

 1. Zou graag meedoen!
  Maar maandagoppasdag, dus gaat hem niet worden.
  En om nu elke week weer wakker te moeten worden, geen optie.

 2. Ohhh, dat wil ik ook. En dan een koelkast naar mijn bed. Zodat ik alleen mijn arm maar uit hoef te steken om iets lekkers te pakken als ik tussendoor even wakker word. Wacht! Bij nader inzien heb ik liever een butler naast mijn bed.

 3. O, ik wil ook wel in winterslaap ………… lijkt me heerlijk, en dan in het voorjaar weer wakker worden …….. ik doe mee……….

 4. Heerlijk dat uitgebreide mopperen. Ik kan het helemaal invoelen. En ik kan er nog aan toevoegen, dat het zo kort licht blijft; voor mij als schilder(es) is dat NIKS; ik wil daglicht, echt langdurig daglicht. Daarom wil ik ook best in winterslaap.

 5. Ik heb ook liever geen winter maar pas me er zo goed mogelijk aan.Er waren veel minder paddenstoelen maar zag er toch nog een hele boel en wat foto’s betreft er is nog genoeg om te fotograferen.je bent doodmoe ,als je nog verlof hebt staan nam ik 2 dagen op om lekker uit te rusten .

 6. Geen tijd voor winterslapen, een nacht in de 24 uur is genoeg! Kop op Liesbeth er zijn genoeg leuke dingen te doen en te beleven hoor! En echt, die winter is zo weer voorbij. Nog maar een maandje zo ongeveer dan hebben we de kortste dag alweer gehad… Wordt het lekker weer eerder licht!

 7. Ik hou van ieder jaargetijde, dus ook van de (hopelijk lekker koude) winter, mèt sneeuw :-) En daarna wordt het weer voorjaar, dat is de allermooiste tijd van het jaar. Kortom, voor mij geen winterslaap

 8. Ik doe ook mee, maar dan wel met pauzes om boekjes te lezen en tv te kijken. Eigenlijk wil ik gewoon twee weken ‘wintervakantie’ in huis :)

 9. Dat van die paddenstoelen herken ik… Nou ja, ik heb er wel een paar gezien, maar geen zo mooi als wat ik her en der (voornamelijk twitter) voorbij zie komen.
  Jammer.

 10. Ik doe mee.
  En inderdaad. Echt mooie paddenstoelen heb ik ook nog niet voorbij zien komen bij ons in het park. Zou dat komen omdat het zo lang zo droog is geweest?

 11. Ja, dat zou lekker zijn zo’n winterslaap. Je lichaam op standje vrieskou en opgekruld die koude dagen doorslapen. Maar soms zijn die koude dagen ook erg mooi en heeft ieder jaargetijde wel z’n schoonheid. En het mooie van de winter is dat het daarna gewoon weer lente wordt!

 12. Tjonge….wat wil jij graag in de winterslaap stand…..en het moet pas beginnen….Veel sterkte.

 13. de winter, niet mijn favoriete seizoen

  alhoewel ik koude zonnige dagen ten zeerste weet te appreciëren

  groeten

 14. Ik wordt pas wakker als het winter wordt, ik hoop al jaren op een metertje sneeuw. Alleen al daarom wil ik niet in winterslaap…

 15. Ze janken nogal onverstaanbaar want die bestuurders doen maar weinig aan dat vliegverkeer.

 16. Nou, ik vind dat janken over het klimaat niet janken, en dat mensen dan toch gaan vliegen kan je ze niet kwalijk nemen. Dat regelen is aan onze bestuurders.

 17. ha die Liesbeth
  wat kan jij mopperen zeg hihi
  je zal wel erg moe zijn
  je weet wel dat alles weer voorbij gaat , dus ook de winter

  en je zei het al , de tijd gaat inderdaad erg snel
  met neusje komt het goed

 18. Ik heb een griepvaccinatie gehaald waarvan nu al bekend is dat deze mij niet gaat beschermen tegen een grieppandemie. Dus misschien moet ik toch ook maar in winterslaap. Maar nu nog niet, want ik wil eerst nog…

 19. Aggossie, maar het wordt vást een heel gezellige winter nu je lekker tegen Frans aan kunt kruipen….oh… wacht ff, ja natuurlijk, dié reden vermeld je niet voor je winterslaap;-)

Comments are closed.

Back To Top