Blogtip: Voeg je link toe aan Gravatar

Blogtip: Voeg je link toe aan Gravatar

Met grote regelmaat zie ik bij reacties op mijn blog een verkeerde link staan of is de link helemaal afwezig. Totaal overbodig tenzij je geen eigen blog of website hebt. Dus moet je altijd je website uittypen bij een reactie? Moet je reactie heel vaak geaccepteerd worden? Wil je meer verkeer naar je website? Voeg dan je link toe aan Gravatar!

Wat is Gravatar?
Gravatar staat voor Globally Reconized Avatar. Een avatar is een foto of plaatje die je gebruikt bij een internet profiel, zoals de foto van jezelf op fakebook. Het is dus je profielfoto voor bij blogs. Gravatar is gratis, werkt automatisch en werkt zonder extra plugins met WordPress.

Waarom is Gravatar handig?
Gravatar is de manier om makkelijk te reageren op onder andere WordPress blogs. Zodra je een profiel hebt aangemaakt en bent ingelogd komen je gegevens automatisch inclusief profielfoto, meteen in beeld te staan als je reageert op een blog. Voorbij is het tijdrovende invullen van allerlei gegevens om vervolgens te zien dat je reactie eerst moet worden goedgekeurd. Reageer je met een Gravatar profiel dat is de kans groter dat je reactie meteen zichtbaar is, je profiel is namelijk waarschijnlijk al gekeurd en veilig bevonden. Blijf je ingelogd via Gravatar/Wordpress dan kan je dus steeds makkelijk reageren met je eigen profielfoto of logo.

Heb ik nodig dan?
Email, gebruikersnaam en de link van je website. Een profielfoto of logo is handig maar niet verplicht.

Blogtip: Voeg je link toe aan Gravatar

Hoe kom ik eraan dan?
Ga naar Gravatar.com en druk op de Create your own Gravatar knop. Vul daar het emailadres in waarmee je op blogs reageert. Heb je een WordPress account, klik dan rechtsboven op wordpress.com sign in-knop. Vervolgens gebruikersnaam en wachtwoord. Bedenk wel dat die gebruikersnaam hetgeen is waaronder je bekend wordt en dat dropje38 niet zo heel professioneel overkomt. Gravatar stuurt een bevestiging naar je e-mailadres.

Blogtip: Voeg je link toe aan Gravatar

Gelukt en nu?
Begin eerst maar eens met gegevens invullen. Ik heb daar niks over mezelf verteld, maar voegde wel een profielfoto en later mijn logo toe. Let op die foto komt overal dus bij je reacties te staan. Ik was de selfies zat, mensen die m’n gezicht willen zien komen maar naar mijn website. O ja die website dus.

Website toevoegen
Er vanuit gaande dat je dit leest omdat je het steeds typen en invullen van je gegevens beu bent, heb je een website of blog die je aan je reactie toe wilt voegen zonder dat steeds te typen. Of je nou op wordpress.com blogt of je eigen domeinnaam hebt, voeg die link toe! Zo doe je dat:

Log in
Klik linksboven op ‘My Profile’
klik rechts op ‘websites’
klik op add wordpress.com website als je dat hebt
of op ‘add website’ als het om iets anders gaat (eigen domeinnaam en alle persoonlijke blogs)
vul in met de hele link https://blablastreepjedingespuntwhatever dus.

Even checken:
Klik op ‘view profile’ (rechts boven)
als het goed is zie je daar onder die enorme profielfoto (lang leve mijn knappe logo) een screenshot van je website. Komt er 404 in beeld dan is er iets mis gegaan.

Reageer vanaf nu met het in Gravatar gebruikte e-mailadres. Log desgevraagd in als je je reactie toe wilt voegen en je zal zien dat je naam aanklikbaar is.

Blogtip: Voeg je link toe aan Gravatar

24 Reacties op “Blogtip: Voeg je link toe aan Gravatar

 1. Voor ik mijn eigen domeintje had, logde ik via WordPress. Mijn emailadres is nog steeds daaraan gelinkt maar ik kan niet meer inloggen daar. Da’s zo onhandig! Ik heb de helpdesk al eens om hulp gevraagd maar ze kregen (gek genoeg) mijn emailadres niet losgekoppeld van mijn oude niet meer werkende WordPress-account. Bij WordPress-webloggers kan ik dus niet eens mijn eigen emailadres achterlaten. Ik zal eens kijken of dat hiermee op te lossen is.

 2. Ik kan alleen niet reageren via mijn smartphone bij bloggers die bloggen op wordpress.com. Op tablet en laptop hebben ik geen problemen.

 3. Ik lees je nu op m’n smartphone, maar ga later zeker kijken hoe het bij mij zit.

 4. Goede tip! Bij mij staat alles al ingevuld, en ik heb onderaan aangevinkt staan: Bewaar mijn naam…. enz.

 5. mogge Liesbeth
  ja we krijgen wat winters weer , nu zolang het droog blijft , is het mij goed :)
  ik ben elke keer nu echt blij dat ik er niet meer in hoef te werken
  maar het is zo best goed weer voor een wandelingetje , allen doe ik nog ff mak an
  maandag voor controle en ik vermoed de hechtingen er uit , dan zie ik wel weer
  fijn weekend groet

 6. Ik heb die functie wel aanstaan dat gegevens als cookie bewaard blijven. Maar het is meer dat er % tekens in de links staan of dat de hele link niet klopt.

 7. Ik heb gewoon ‘Bewaar blabla’ aangevinkt en hoef hier nooit iets in te vullen. Daarbij wil ik niet ingelogd blijven bij WordPress of Gravatar om dezelfde reden dat ik Facebook volledig blokkeer.

 8. Liesbeth, ik sluit me aan bij Rob. Mogelijk heeft het te maken met het wissen van de browsgeschiedenis, een handeling die ik heel regelmatig verricht. Ik heb dat vandaag nog niet gedaan en toch moet ik hier alles weer invullen. Ik doe het graag hoor!

 9. Vreemd genoeg heb ik een avatar en wordpress.com blog.

  Toch moet ik bij jou altijd het hele riedeltje opnieuw invullen ..

  Verbaasde groet,

Reacties zijn uitgeschakeld.

Mijn blog draait op cookies en koffie!

Categorieën

Leesvoer:

Boek Susan Boyle

Archief: