Doezels week in zoveel vragen

Doezels week in zoveel vragen

Doezels week in zoveel vragen

Is het u dames en heren anderen leden der katachtigen wel eens opgevallen hoeveel vragen het menselijk ras ons als huisdier stelt? Ik weet, nu stel ik eens een vraag maar ik zal u homo sapiens wat voorbeelden geven. Met stipt op 1 nochtans in mijn huis; waar ben je geweest. Wil je iets lekkers. Zal ik het dekentje over je heen leggen. Waar ga je heen. Waarom mopper je zo. Die laatste wil ik wel even beantwoorden, ik mopper omdat men mij zoveel vragen stelt maar niet geneigd is te luisteren.

Mijn oor is beschadigt. Door onoplettendheid en ronduit lompigheid 1 der soortgenoten van mij, is mijn opperhuid aangetast en misschien zelfs mijn lederhuid. Naar ik vermoed zal ik voor altijd een kaal en opvallend wit plekje op mijn oor houden. Liesjbed vindt dat natuurlijk ‘bed ess’ en meer van die laag bij de grondse omschrijvingen.

Ik heb tegenwoordig een nieuwe slaapplaats. Hoewel ik nog twijfel over de kwaliteit slaap ik tegenwoordig in een doos. Het is er één van de hofleverancier Aldi, de nerf erin is wel aardig. De deken erin, die komt dichtbij prinselijk. Wat een heerlijk zacht bed, ik kan er werkelijk niets verkeerds aan vinden. Hooguit dat ik niet de enige met zo’n deken ben. Alle dames en Frans hebben er zo één. Liesjbed en ik slapen uiteraard beide onder een rood met witte stippen deken. Liesjbed noemt de dekentje, 5 seconde dekentjes. Omdat ze binnen 5 seconde ingepikt zijn door één der mormels hier.

Vond nog wat foto’s van Marion, dit mollige poesje is degene die mij elke morgen wakker maakt. Haar ‘mieuw’ gaat door elke welverdiende slaap heen. Ze is dol op dozen zelfs als het een hele gekke is.

Alle dames slapen overigens binnen, alleen Mora heeft een paar warme plekjes in de schuur. Soms draagt Frans deze knappe zwarte dame naar binnen, die dan bijna onzichtbaar op de bank gaat liggen spinnen van genot. Over binnen geslapen gesproken. Job mag nog steeds fijn buiten blijven. Van de week maakte ik het hem weer even duidelijk. Het heeft niet geholpen want sindsdien komt die dikke (heb je dat gezien joh!) blaaskaak ’s morgens ook. Dan vraag ik je!

23 thoughts on “Doezels week in zoveel vragen

 1. Je weet het weer leuk te vertellen, Doezel. Onze Spike heeft 2 dozen staan. En nog een kussen onder de krabpaal, een poef, een kussen op de opbergbox en een mandje. Hij krijgt elke avond een snoepje. Zijn kattenbak wordt elke dag 2x schoongemaakt, hij krijgt heerlijke brokken en natvoer en hij wordt geborsteld en geaaid (veeeel!). Dus ik vind dat ik het volste recht heb om zoveel vragen te stellen!

 2. mijn mens heeft de bank tegen de radiator geschoven, ik geniet nu van een stroom opstijgende warme lucht als ik op de leuning lig.
  Snobbel.

 3. Mijn mens heeft de bank tegen de radiator geschoven, hierdoor ontstaat een warme luchtstroom als ik op de achterleuning slaap, inventief als mijn mens soms toch is.

 4. Doezel en de andere katten hebben het duidelijk voor het zeggen … jij mag zo blij zijn dat je hen mag eten geven, vertroetelen, bij hen op de bank mag zitten … :-p

 5. Dat poezen zom denken is mij al heel lang duidelijk hoor. Ik zie en hoor niets anders hier. En wij mensen worden geduld omdat we nu eenmaal gek op die dieren zijn. Die ons behandelen als onderdanen….:)

 6. Diesel, ik weet zeker dat Job een goede dienaar word. Ik heb iets soortgelijks meegemaakt. Niet een, maar twee onbeschaafde zwervers die overigens sprekend op Job lijken, drongen mijn huis binnen.
  Ik was ook verontwaardigd maar het viel eigenlijk wel mee. Want hoe meer katten, hoe meer aandacht ik krijg. Komt doordat t schuldgevoel ook toeneemt bij de mensen. En die zwervers zijn eigenlijk watjes, te angstig voor alles en geen echte tegenstanders.
  Natuurlijk voed ik van tijd tot tijd dat schuldgevoel bij de mens flink.
  En ik doe soms iets waardoor t lijkt dat de zwervers mij aanvallen. Dan zuig ik en pest ik wat en geef stiekem een nep en dan nét als de zwervers een mep terugverkopen ziet het mens het.
  Dat is een zeer elegante verfijnde manier om de balans te herstellen.
  Een koninklijke poot van Moos

 7. Woooooooow heerlijke Doezel foto ale opening foto en hij schijnt zich neergelegd te hebben dat er nog medebewoners zijn.

 8. Wat een verwennerij ….

  Mijn blogpost over Toos, de Sint Bernhard hond van mijn buren vertelt dat het ook een stuk slechter kan ….

  Diervriendelijke groet,

 9. Ach prins Doezel, je hebt het maar getroffen met je personeel, toedekken met een dekentje , toe maar, en dat bieden ze aan. Ik moet altijd maar zelf zorgen dat ik onder een dekentje kruip.
  Miauw….Beau!

 10. De eerste foto verdiend een prijs.
  Het verhaal komt me bekend voor ik had ook 2 kerels in huis, nou ze waren ook vaak op stap vooral de rooie. Hans

 11. Gewond in de strijd, dat moet voor dames toch wel aantrekkelijk zijn. Je hebt het maar goed daar.

 12. Staat vast stoer zo’n klein beschadigd plekje. Kan je goed over opscheppen straks als het genezen is. Je hebt toch wel heerlijk personeel als ze met zo’n pracht van een doos voor je aankomen.

 13. ha die Doezel
  allereerst beterschap , en wie weet staat dat plekje wat er blijft je wel :)
  al die vragen altijd hé , je zou er moe van worden
  die doos van jou is comfortabeler dan zo’n eierdoos :)
  nu maar rusten

Comments are closed.

Back To Top