Fotoserie: Heideschaapjes op de heide

Heideschaapjes op de heide

We reden pasgeleden een herfstrit langs- om- en door vrij toegankelijke natuurgebieden in Brabant. Hoewel op de foto’s niet te zien, was het maar 8 graden en dat is koud, zo koud dat af en toe stoppen en opwarmen in de zon nodig was. Zo koud, dat ik stikjaloers was op deze kudde schapen. ‘Wil ook wel zo’n warme jas’, zei ik tegen het dichtstbijzijnde schaap, ik kon hem krijgen als het goed en wel voorjaar was mekkerde ze terug.
Ergens herkende ik die kop en die stem, deze schapen fotografeerde ik vorig jaar toen ze als kudde door Brabantse plaatsen trokken en ik ze ontmoette in Geldrop. Prachtig om te zien zo’n kudde en zeker met die heerlijke herfstkleuren op een heide die ik al zolang ken, bij een dorp wat alweer jaren de mijne niet is. Ik maakte nog wat foto’s en liet de schaapjes voor wat het was. Want het was koud, de zon zakte akelig snel en ik moest het met mijn eigen vachtje doen en die is lang zo warm niet als die van de heideschaapjes op de heide.

24 reacties

 1. Schitterend.. ben gek op schapen. Kom hier op Rotterdam-Zuid vaak de stadskudde tegen, maar zo op de heide ziet het er allemaal nog veel mooier uit.

 2. ja altijd mooi om een kudde te treffen
  gelukkig ben ik in in die omstandigheid :)
  is ff wennen die koude , maar dan is het weer goed , toch
  je hebt ze mooi in beeld gebracht

 3. Ze lopen er lekker warm bij….prachtig met die mooi gekleurde heide…top Liesbeth.

 4. Mooie foto’s! Altijd leuk om een kudde tegen te komen. Hier in Deventer is ook een stadskudde, ik heb er wel foto’s van gezien toen ze de brug over gingen, maar ben ze nog nooit in levende lijve tegengekomen.

 5. Gek….gisteren gereageerd…kreeg zelfs een melding dat ik dubbel had gedrukt…..en nou zie ik niets….zeker de spambos..??..

 6. Ik kijk het straks ff na want ik moet je reactie nu goedkeuren en dat is ook al zo vreemd.

 7. Ik ben dol op schapen en foto’s van schapen.
  Dat ene exemplaar ziet er wel een beetje eng uit. Net er een oogbol in haar oor groeit. Zal haar oorbel wel zijn, maar toch…

 8. O ja héérlijk zo’n schapenvachtje. Wij hadden ze in het tijdperk dat autoverwarming nog niet zo vanzelfsprekend en/of geweldig was op de auto stoelen, ook in de zomer lekker koel. Nu heeft er ook een schaap het leven moeten laten om van de rolstoel van Henk een lekker warm plekje te maken. Misschien ook in de Willy proberen?

 9. Willy blijft thuis als het te koud is. Die rit wad toch al geen succes door de instructies.

Reacties zijn gesloten.