Heideschaapjes op de heide
Dieren,  Fotoserie

Fotoserie: Heideschaapjes op de heide

We reden pasgeleden een herfstrit langs- om- en door vrij toegankelijke natuurgebieden in Brabant. Hoewel op de foto’s niet te zien, was het maar 8 graden en dat is koud, zo koud dat af en toe stoppen en opwarmen in de zon nodig was. Zo koud, dat ik stikjaloers was op deze kudde schapen. ‘Wil ook wel zo’n warme jas’, zei ik tegen het dichtstbijzijnde schaap, ik kon hem krijgen als het goed en wel voorjaar was mekkerde ze terug.
Ergens herkende ik die kop en die stem, deze schapen fotografeerde ik vorig jaar toen ze als kudde door Brabantse plaatsen trokken en ik ze ontmoette in Geldrop. Prachtig om te zien zo’n kudde en zeker met die heerlijke herfstkleuren op een heide die ik al zolang ken, bij een dorp wat alweer jaren de mijne niet is. Ik maakte nog wat foto’s en liet de schaapjes voor wat het was. Want het was koud, de zon zakte akelig snel en ik moest het met mijn eigen vachtje doen en die is lang zo warm niet als die van de heideschaapjes op de heide.

24 reacties