Waarom ik geen minibieb begin

Waarom ik geen minibieb begin

Waarom ik geen minibieb begin

Met mijn grote mate van liefde voor boeken en minibiebs zou het niemand verbazen als ik een minibieb zou laten bouwen door Vriendjelief. Hij zou er vrij weinig moeite mee hebben dat voorop maar we willen beide geen minibieb en dit is waarom.

De dag dat ik officieel ingeschreven was in dit dorp werd ik ook lid van de bibliotheek. En dus kon ik door de inlever- en reserveringskast aardig zien wat er gelezen werd. Drama, het komt totaal niet overeen, nog niet een beetje.

Na vijf jaar in dit dorp heb ik 1 hele mensen ontdekt die leest wat ik lees. Daarnaast word ik nog steeds aangekeken alsof ik een alien ben in dit gezellige gastvrije Brabantse dorpje (haha) waarom zou ik dan investeren in iets als een minibieb? Uiteraard zou het ook iets positiefs kunnen brengen maar een minibieb werkt alleen als er een grote gunfactor heerst.

Ik rij graag een minibiebrondje en heb echt mijn favorieten inmiddels, met een eigen minibieb raak ik dat kwijt omdat ik mijn eigen kast moet vullen. Ik weet niet of ik dat wil missen en ik weet zeker dat ik me niet druk wil maken over het volhouden van mijn eigen minibieb. Daarbij probeer ik de kosten wat te drukken en probeer ik de meeste boeken die ik koop weer te verkopen.

Een minibieb is niet goedkoop, dat ik iemand heb die kan bouwen en onderhouden scheelt al, maar plexiglas, betumen, verf het tikt echt wel aan. En dan het ophalen van boeken nog, iets wat echt nodig is zeker als mijn eigen uitgelezen boeken niet gewaardeerd gaan worden. Uiteraard mag een hobby geld kosten, maar ik heb al hobby’s.

Waar ik woon eindigt het dorp en hier wordt dan ook hard gereden. Het is geen plek waar kinderen veilig zouden zijn. Daarnaast ben ik dol op mijn rust en heb ik geen zin om steeds mensen aan de deur te hebben. Ik hoor helaas alles en hoewel dat boekliefhebbers zijn lees ik mijn boek graag in stilte en breng het dan naar de minibieb van een ander.

29 thoughts on “Waarom ik geen minibieb begin

 1. Als je de tijd én de fut niet hebt om een mini bib te onderhouden…
  dan gaat het zeker niet lukken.
  Tja, dat is met alles zo hé ?

 2. Het moet leuk blijven, een hobby. Als je denkt dat het zo in mekaar zit, ondergetekende beter niet doen. Terechte beslissing van een minibiebmevrouw.

 3. Dat snap ik wel, ja. Ik heb er wel een zoals je weet. Maar dat was niet zo ingewikkeld. Ik heb gewoon een kastje binnen in de hal van mijn flat neer gezet. Dat heb ik gedaan tijdens de eerste lockdown toen de bibliotheken dicht waren en eigenlijk speciaal voor mijn senioren-buurtjes. Er wordt wel gelezen, die ik als ik de boel weer eens afstof. Dat vind ik toch leuk.

 4. Ik lees dit met interesse want ik zou zelf best een minibieb willen. Maar je geeft goede argumenten om het niet te doen. Ik struikel in de eerste plaats over de kostenpost. Daarnaast ook wel of er wel interesse voor zou zijn, hier in het buitengebied.

 5. Heel begrijpelijk inderdaad dat je het niet ziet zitten om een minibieb te starten. Gewoon maar lekker doorgaan met het genieten van de minibiebs van anderen!

 6. Ik begrijp dat wel. Het is best nog een zorg om eea te onderhouden.
  Laatst nog heb ik een hoop boeken bij diverse minibiebs hier in de buurt achter gelaten. De een nog mooier dan de ander haha.

 7. Ik heb ook een tijdje overwogen om er eentje te beginnen, maar ook ik snuffel liever in iemand anders zijn minibieb dan dat ik het zelf ga opstarten.

 8. Allemaal heel begrijpelijke redenen. Ik denk dat je echt gelijk hebt als je schrijft dat je de gunfactor ook moet hebben.

 9. Wij kennen een uitgebreid kringloopsysteem voor thrillers en romans. Die gaan via vrienden door naar weer vrienden van vrienden en zo verder. Ook bladen volgen dezelfde weg. Slechts de gespecialiseerde boeken en bladen gaan moeizamer. Een van mijn oude vrienden is net als ik verslaafd aan de gevleugelde vrienden en leest (of verknipt) alles. Dus wat ik over houd gaan door naar hem, en omgekeerd… En wat niet in een echte huisbieb thuishoort verdwijnt weer richting kringloop….

 10. Ik zou moeite hebben mijn gelezen boeken weg te doen. Klinkt mss raar, maar ik pak ook nog wel eens een boek wat ik al eerder las.

 11. Voor dat soort mensen is vast een heel speciaal plekje in de hel.

 12. Ik hou ontzettend van mijn rust en bovendien woon ik tegenwoordig in een appartement in Nederland en hier in Frankrijk is men niet geinteresseerd in mijn Nederlandse boeken,

 13. Ik wil zelf rust en met zo’n minibieb is de rust gestoord.
  Is niets voor mij en begrijp je heel goed

 14. Wij brengen af en toe boeken die we niet meer willen bijhouden naar de kringloopwinkel…. dat is ook een vorm van “delen”.

 15. Vooral niet doen als je daar geen trek in hebt, het hoeft van niemand toch? Je zou er waarschijnlijk ook téveel werk van maken en dan wekt het ergernis op wanneer mensen er een zooittj van maken en dat komt óók voor.

 16. Dit lijken me allemaal goede redenen om niet zelf een minibieb te beginnen. Ik zou denk ik vooral zo’n minibiebrondje (als ik er een had) het meest missen. Doe bist-er eem oet (hoeft geen vertaling :-) ) je kijkt eens naar wat er zoal aangeboden wordt en je kunt weer wat gelezen boeken kwijt. Kortom die mooie combinatie van blikverruiming, op jezelf zijn en lekker lezen en je sociale gezicht laten zien.

 17. Het is ook geen must om zelf een minibieb te hebben omdat je van minibiebs houdt. Ga lekker genieten van de andere minibiebs en hou de rust in huis. Nog veel leesplezier.

Comments are closed.

Back To Top