Met mijn grote mate van liefde voor boeken en minibiebs zou het niemand verbazen als ik een minibieb zou laten bouwen door Vriendjelief. Hij zou er vrij weinig moeite mee hebben dat voorop maar we willen beide geen minibieb en dit is waarom.

De dag dat ik officieel ingeschreven was in dit dorp werd ik ook lid van de bibliotheek. En dus kon ik door de inlever- en reserveringskast aardig zien wat er gelezen werd. Drama, het komt totaal niet overeen, nog niet een beetje.

Na vijf jaar in dit dorp heb ik 1 hele mensen ontdekt die leest wat ik lees. Daarnaast word ik nog steeds aangekeken alsof ik een alien ben in dit gezellige gastvrije Brabantse dorpje (haha) waarom zou ik dan investeren in iets als een minibieb? Uiteraard zou het ook iets positiefs kunnen brengen maar een minibieb werkt alleen als er een grote gunfactor heerst.

Ik rij graag een minibiebrondje en heb echt mijn favorieten inmiddels, met een eigen minibieb raak ik dat kwijt omdat ik mijn eigen kast moet vullen. Ik weet niet of ik dat wil missen en ik weet zeker dat ik me niet druk wil maken over het volhouden van mijn eigen minibieb. Daarbij probeer ik de kosten wat te drukken en probeer ik de meeste boeken die ik koop weer te verkopen.

Een minibieb is niet goedkoop, dat ik iemand heb die kan bouwen en onderhouden scheelt al, maar plexiglas, betumen, verf het tikt echt wel aan. En dan het ophalen van boeken nog, iets wat echt nodig is zeker als mijn eigen uitgelezen boeken niet gewaardeerd gaan worden. Uiteraard mag een hobby geld kosten, maar ik heb al hobby’s.

Waar ik woon eindigt het dorp en hier wordt dan ook hard gereden. Het is geen plek waar kinderen veilig zouden zijn. Daarnaast ben ik dol op mijn rust en heb ik geen zin om steeds mensen aan de deur te hebben. Ik hoor helaas alles en hoewel dat boekliefhebbers zijn lees ik mijn boek graag in stilte en breng het dan naar de minibieb van een ander.