Bloesemtochtje op de fiets

Tot voorkort was het traditie dat ik elk voorjaar een bloesemtocht door de Betuwe reed. Zodra de eerste mooie lentedagen zich aandienden begon het te kriebelen zo ook dit jaar. Ware het niet dat we met de huidige benzineprijzen en mijn nogal volle werkrooster, besloten het te laten voor wat het was. Maar zoveel natuurschoon kriebelt en ik besloot dan ook een bloesemtochtje op de fiets te doen.

Ja op de fiets, weet nog net wat dat is zolang is zo weinig fiets ik de laatste tijd. Maar als ik ga dan ook meteen goed. Net zoals deze keer, ik toog dan ook met een stapeltje boeken op de bagagedrager op weg en zou wel zien waar ik uit kwam. Bij een minibieb waarschijnlijk en onderweg zou ik in die voortuinen ongetwijfeld nog wel wat bomen in bloei zien. Ik had keuze te over, klikte diverse schoonheden maar zocht nog iets bijzonders.

Na de derde minibieb was het raak, ik zag een bloesemboom die ik nog niet kende en parkeerde onder de boom op de stoep. Het gezoem van de hommels en bijen kwam me al tegemoet maar ik moet zeggen dat ik meer fan van hommels ben, die zijn wat langzamer. En over langzaam gesproken, na een paar minuten reed een auto zo traag langs me heen dat ik me afvroeg of degene die reed blind was. Moest me toch vragen wat ik aan het doen was, aardappels rooien dat zie je toch.

Chauffeur vond me niet grappig, de bewoner van het huis wel. Die vroeg vanuit het bovenraam of het een beetje wilde lukken. Ik antwoordde bevestigend en na een laatste foto en een vriendelijke groet vond ik na ruim 26 kilometer dat mijn bloesemtochtje op de fiets geslaagd was.

26 Reacties

 1. 26 kilometer? Mijn hemel! Respect! Maar je hebt wel weer prachtige foto’s gemaakt.

 2. IN de pre-coronajaren vaak gedaan. Samen met een goede vriendin die daar ook nog familie had wonen, langs de Linke allerlei mooie bomen, struiken, plekken opzoeken. Pannenkoek eten in Buren…. Maar ja, toen kwam dat virus…Volgend jaar toch maar weer eens inplannen…

 3. Het bloesem seizoen… elk jaar weer volop genieten !
  Hoe kleine bloemekes zo groots kunnen wezen hé ?

 4. Ooo die sering! Prachtig! Allemaal trouwens.

 5. prachtige foto’s van die bloesems Liesbeth

  de eerste foto vind ik zelf een topper

  een fijne avond gewenst

 6. Volop genoten van je bloesemfoto’s. Werkelijk prachtig. Je mag het nog doen 😉

 7. Bedankt dat je de tocht op de fiets hebt gedaan Liesbeth, nu kunnen wij van je mooie foto’s genieten.

 8. Zeker een geslaagde bloesemtocht. En best herkenbaar dat mensen denken dat ze opmerkingen moeten maken als je ergens foto’s van maakt. Loop/fiets/rijd gewoon lekker door en bemoei je vooral niet met mijn foto’s, denk ik dan.

 9. Met zulke mooie foto’s is een ritje zeker geslaagd.
  Hier lijkt het overdag af en toe te sneeuwen door de afvallende bloesem van de boom van een buurvrouw.

 10. Het is een feestje om te fietsen, bloesem en een zonnetje. Hans

 11. Dat fietstochtje heeft echt wel heel wat moois opgeleverd hoor. Vandaag heb ik niet gefietst wegens “te stormachtige wind”.

 12. waar bemoeit die automobilist zich mee, ik had waarschijnlijk ook iets doms gevraagd. Domme vragen, zijn domme antwoorden.

  Love As Always
  Dimario

 13. Ik woon niet op kersenpitspuugafstand, nog niet een beetje.

 14. Oh zo mooi!!!!

 15. Mooie foto’s. Jammer dat het allemaal niet zo lang duurt met die bloei. Gelukkig krijgen we ieder jaar weer een kans.

 16. Prachtige foto’s en keurige afstand gefietst.

 17. Ik herinner mij kersen plukken vlakbij jou.

  In het nieuws kwam vroeger de wereldkampioenschappen kersenpit spugen.

  Maar volgens mij zijn de kersenbloesems ook op fietsafstand van jou!

  Zeker ook nu heb je weer mooie foto’s gemaakt!

  Stille groet,

 18. Prachtig, vooral die judasboom.

 19. Prachtige foto’s. Jammer dat bloesems niet langer blijven zitten.

 20. een mooi fleurig en geurig rondje fietsen
  het aardappels rooien prima gelukt hihihi
  een mooie serie foto’s mee terug en de boeken weg

 21. Wat staan ze er prachtig op!

 22. Wat mooi deze bloesems.
  Prachtige foto’s

 23. Judasboom zei de eigenaar en ka net ff te ver hoewel ik Valkenswaard – Vlaardingen wel gedaan heb.

 24. Die laatste lijkt een rode brem, maar ik kan me vergissen, mooi is het wel!In mijn voortuin staat een lila sering z’n best te doen maar dat is net even te ver fietsen voor jou denk ik. ;-)

 25. Mooie foto’s heb je van die bloesems genomen.

 26. Bloesems zijn altijd zo puur en geuren vaak heerlijk.
  Ze hebt ze ook erg knap op foto gezet

Reacties zijn gesloten.