Vragende theezakjes
Persoonlijk

Vragende theezakjes

De koffie op mijn werk is niet te zuipen, misschien een enigszins straffe wijze om een blog te beginnen maar het is de reden dat ik een pak thee kocht bij een bekende grootgrutter en zag dat er vragende theezakjes in zaten. O ja dat was er ook nog. Gelukkig ben ik niet de enige op mijn werk met een voorliefde voor fatsoenlijke thee en inmiddels heb ik heel wat nieuwsgierige theelabeltjes opgespaard en moet ik naar waarheid zeggen, het zijn best leuke vragen.

Wat zou je doen met 10 miljoen?
Mag graag dromen over dit soort dingen maar ik zou zeker investeren in een nieuw huis en dus in een degelijke tiny house want er moet eerst gesloopt worden. Ook zou ik wat stukjes grond opkopen. Zou zeker ook een bloghuisje voor mezelf fixen en in het te bouwen huis komt een boekenkamer met een ordinair lekkere stoel. Zou overigens ook wel even wat centjes uitdelen en investeren in wat vastgoed, wat de prins kan, kan ik ook. Kippetjes, paar geitjes daar heb ik dan ook ruimte voor. Waarschijnlijk komt er dan ook een elektrisch autootje maar verwacht niet dat ik opeens een reis boek en over de Chinese muur wil lopen ofzo.

Waar heb jij afgelopen week het meeste van genoten?
De Bevrijdingsdagen hier in Brabant zijn altijd leuk en waren deze keer een feestje omdat we ons eigen plan trokken. Binnenkort volgt meer!

Hoe belangrijk is sociale media voor je?
Ik zou er prima zonder kunnen leven. Insta gebruik ik alleen om mijn boeken en foto’s hier te delen, op Twitter volg ik alleen een paar hashtags. Facebook kijk ik een paar keer per week overheen en dan alleen de pagina die over minibiebs gaat. Mensen volg ik al jaren niet meer op sociale media, als ik daar de updates moet lezen zijn ze niet echt sociaal he.

Wat zou je nog eens willen leren?
Tijdens de Covid pandemie heb ik een maand of vier Duits proberen te leren en hoewel ik pasgeleden heel vloeiend kon zeggen dat ze de boel belazerde omdat de verkeerde prijs op de grote borden stond, heb ik nog steeds geen gevoel voor die taal.

Wat is het leukste wat je geleerd hebt van je oma?
Mijn oma had engelengeduld dat heb ik niet van haar overgenomen helaas maar ik merk wel dat mijn geduld met kinderen heel wat rekbaarder is dan met volwassenen. Mijn oma zorgde goed voor iedereen, ik herinner me dat ze eens boos werd omdat mijn broer de logeerhond wat lekkers voorhield en toen zelf opat. Per direct was hij de rest kwijt en ging het naar de hond. Ook de mussen in de tuin werden verwend en als me iets is geleerd dan is het wel dat eten weggooien een zonde is. Ik herinner me mijn oma levendig hoe ze dode bloemetjes plukte en hoewel het even heeft geduurd moet ik zeggen dat ik mijn groene vingers dus ook van haar heb. Lekker eten heeft ze me ook geleerd, pannenkoeken gebraden kip macaroni met ham en kaas boterhammen met gebakken ei maar ook de boterbabbelaars die ze altijd in haar tas had. Mijn oma was een oma zoals je in boekjes leest, maar ze heeft me ook opgevoed.

Zou je op Mars willen wonen?
Nog niet misschien

Wat staat er altijd bij jou in de koelkast?
Opschuimende koffiemelk ik hou van thee maar begin mijn dag met koffie.

Hoe lang ben je ooit achter elkaar wakker geweest?
Ook ik ging lang geleden toen ik nog een soort van jong was, uit. Moest ik werken dan pakte ik de laatste trein naar huis maar ik moest de dag erna pas ’s middags beginnen en dus zat ik in de eerste trein naar huis na een heel gezellige maar alcohol loze nacht. En terwijl ik aan mijn bed dacht trof daar mijn collega aan die me fijntjes vertelde dat ik alsnog vroeg moest beginnen en op het rooster had moeten kijken. Om een uur of vier ’s middags begon me dat wel op te breken trouwens. Ik ben er vrij zeker van dat ik die avond om acht uur in bed lag en dat ik zeker 36 uur wakker geweest ben toen. Dat was overigens eens en nooit weer.

Zou je in het buitenland willen wonen?
Ik heb nog steeds wel eens het idee dat ik dat al doe…

24 reacties

 • Lies

  Of ze zetten je aan ’t denken, óf ze toveren een glimlach op je gezicht…
  Lie(f)s.
  @Geen idee van wie/wat/waarom die meneer daar stond…

 • minoesjka2

  Leuk hé, die theezakjes vragen. Ik heb er ook al eens wat blogjes aan besteed. Toch zie ik bij jouw weer vragen voorbij komen die ik nog nooit gehad heb. Maakt het lezen voor mij nog leuker.

 • rietepietz

  Tja, dat mis ik dan allemaal want ik drink nooit thee. Zou ook geen antwoord kunnen geven op die “omavraag” want ik heb m;n oma’s niet gekend.Ik herinner me wél indrukwekkend een logje van jou over jouw oma toen ze pas overleden was en jij met haar geborduurde zakdoekjes met de trein huis reed. Misschien was het zelfs wel het eerste logje dat ik van je las. Helaas had ik dus niet zo’n oma.

 • Simone

  Ik gebruik die vragen op de theezakjes ook graag voor blogartikelen. Toevallig deze week nog eentje online gekomen. Erg leuk ook om jouw vragen en antwoorden te lezen!

 • Dimario

  Natuurlijk helemaal geweldig die vragen en dan ook nog leuk om de antwoorden bij je te lezen. Ik zou wel in het buitenland willen wonen, maar dan niet als werkende. Dus ik moet nog een paar jaar wonen of toch die tien miljoen moeten winnen.

  Love As Always
  Dimario

 • Mrs. T.

  Ja, dat zijn leuke vragen. Heb er ook al wat logjes aan gewijd.

  Maarre: waarom heb je het gevoel in het buitenland te wonen? Omdat je op het Brabantse platteland woont? ;-)

 • fotoblog

  leuk om dit te lezen Liesbeth, zeker dat van je oma

  ik drink uiterst zelden thee

  die theezakjes zijn me dus ook niet opgevallen

  prettige dag

 • Ferrara

  Elders in Blogland komen die vragen ook voorbij. Leuke oma had je. Mijn oma van moeder’s kant was ook zo’n leuke, helaas niet oud geworden. Doorwerken na een nachtdienst, niet fijn.

 • petergreyphotography

  Mooi verhaal over je grootmoeder. Leuke oma! Mijn oma van vaders zijde, beppe, was een strenge vrouw en kritisch over hoe bij ons thuis het huishouden werd gerund, wat vaak tot een tijdelijke verwijdering leidde. Maar op een zeker moment was ze er dan weer en dan kregen mijn broertjes en ik een rolletje drop uit haar karbies, zo’n smal rolletje want te gek moest het ook weer niet worden. Toch herinner ik me dat als een bijzondere en welkome traktatie.

 • Sjoerd

  Goh, ben ik meteen gaan kijken of we ook van die theezakjes hebben, het was me nog niet opgevallen. En Yes, het staat erop, vandaag: Wat is jouw favoriete muziek instrument. Drums natuurlijk… Slagerij van Kampen…
  Mooie blog vandaag.

 • Naomi

  Leuke vragen en leuk om jouw antwoorden te lezen. Dat lange wakker zijn lijkt me ook zeker niet voor herhaling vatbaar. Het zal de leeftijd wel zijn;).

 • picpholio

  Wat leuk, dit had ik nog nooit gezien. Eigenlijk helpen die theezakjes je zelfs ook nog aan wat inspiratie voor je blog :-) Wat wil je nog meer Liesbeth ?
  Fijn weekend gewenst.

 • Karel

  ja er staan best leuke vragen op , ik drink sinds m’n opname vorig jaar november ook thee , en wel in de ochtend , en nu de koffie om 8 uur in de avond