Boeken en films

Mijn favo boeken tot nu toe een update

Wat worden er toch mooie en interessante boeken geschreven. En wat een voorrecht heb ik dat ik op mijn werk menig bladzijde om kan slaan. Dat gezegd hebbende heb ik na mijn werk amper puf om nog iets zinnigs te doen , dat jullie niet denken dat ik het heel makkelijk heb ofzo. Boeken dus, ik hou ervan maar het moet gezegd dat stapeltje op de foto is niet geheel correct. Ik lees zo snel dat boeken van dat stapeltje alweer favoriet af zijn en ik de daadwerkelijke favorieten alweer verkocht heb.

De Crèche – Elle van Rijn
Nu ken ik de schrijfster van haar TV carrière maar wist ik al een hele tijd van dit boek, kwam het niet zo lang geleden tegen en het staat niet voor niets bovenaan. Het boek gaat over de Joodse Crèche die in ’42 en ’43 de kinderen verzamelden van de ouders die opgesloten zaten in de schouwburg in Amsterdam. Met gevaar voor eigen leven haalden de kinderverzorgsters de ouders over om hun kind af te staan die door de moedige vrouwen naar onderduikadressen werd gebracht.
Het boek is geschreven vanuit de 19-jarige Joodse Betty, is zeer goed leesbaar en is een echte pageturner.

Stil in mij – Danielle Hermans en Esther Verhoef
De verhalen over de katholieke kerk en zijn priesters maakten enorme indruk op me, maar vlak de zusters niet uit. Dit boek gaf me ijskoude rillingen en op sommige momenten geloofde ik de verhalen niet. De twee schrijfsters die de tientallen vrouwen hebben geïnterviewd kregen hetzelfde gevoel en vormden samen een bizar indrukwekkend boekwerk.

Wie heeft er wel een boek bij zich? Johan Goossens
Een cabaretier die leraar Nederlands wordt op een ROC in de Randstad, niveau 2. Johan Goossens verteld met verve over zijn werk als leraar en specifiek over zijn leerlingen terwijl een medeleraar hem meegeeft gewoon de beveiliging te bellen als er iets is. Heerlijk boekje, vlot en liefdevol naar zijn leerlingen en een echte tip als tussendoortje dit boek.

Tunnel naar de vrijheid Ellen Sesta
De bouw van een 170 meter lange tunnel onder de Berlijnse muur door, leest als een spannende thriller maar is waargebeurd en geschreven aan de hand van betrokkenen en dagboeknotities. Zeer compleet en bijzonder boek over de Koude Oorlog en het gevaar wat deze mensen liepen.

Sorry dat ik je wakker bel Marlies Koers
Verloskundigen moeten een roeping hebben want wat een onregelmatig leven hebben die. Het boek beschrijft haar leven naast haar werk maar ook over de tijd dat haar eerste boek gelanceerd werd. Superleuke afwisseling en zeer recent boek een absolute must voor vrouwen die zwanger zijn en voor elk ander persoon die meer over dit bijzondere vak te weten wil komen.


De andere boeken op de foto voor even favoriet maar nu weer niet:

Voorbij band of Brothers was gewoon een te bekend verhaal voor mij. Absoluut een goed geschreven boek maar lees het vooral voordat je de serie kijkt.
De boevenwagen, losse verhalen over mensen die criminelen naar de rechtbank rijden, maar ook naar ziekenhuis, verlof en begrafenissen. Zeer interessant inkijkje maar het had naar mijn idee 50 bladzijdes korter kunnen zijn.
De weg terug Mariette Middelbeek. Dienst Terugkeer en Vertrek helpt uitgeprocedeerde vluchtelingen terug naar huis en dat gaat heel wat verder dan een vliegticket. Bizar hoeveel geld hier in omgaat maar ook heel mooi dat die mensen niet na jaren aan hun lot worden overgelaten.
Rotterdam, geblaakte stad, bleef me minder bij dan ik zou willen maar geeft een waargebeurde en persoonlijke inkijk door de ogen van een knul die het bombardement meemaakte.

Welk boek van de laatste tijd maakte indruk op je? Of welk hierboven beschreven boek spreekt je aan?