Kind zonder oorlog

Kind zonder oorlog

Kind zonder oorlog

Je hebt geen Ausweis nodig
Weet amper wat het is
De sirene ken je alleen van eens in maand
Maar niet van betekenis

Stampende laarzen en geschreeuw in de straat
halen bij jou geen nare herinneringen boven
je geloof zal jou niet van je leven beroven
en alleen je telefoon verscheurt jouw slaap

Oorlog is voor jou iets van op TV
van lessen op school
of om een werkstuk over te schrijven
Laat je altijd een kind zonder oorlog blijven

15 thoughts on “Kind zonder oorlog

 1. De vergelijking van sommigen met wat ooit in WO2 gebeurde gaat altijd mank. Ik bezocht ooit Buchenwald. Daar rondkijken geeft een goed idee over wat industriele vernietiging van andere mensen inhoudt, en mij vaak boos maakt als ik weer eens die vergelijking met toen hoor maken. Kinderen en mensen moeten in vrede kunnen opgroeien of leven. Oorlog is een ramp op veel vlakken. Helaas leren mensen maar vooral dictatoren en haatzaaiers niets van de geschieden is..

 2. Oh, verdorie, ik kan niet kopiëren hier. ;-)
  Wil de tekst naar me appen aub? Zou supertof zijn.

 3. Wow, hoe mooi! Ik stuur dit naar mijn werkmail want wie weet, kan ik hem wel ooit gebruiken voor iets. Maar dan neem ik uiteraard eerst contact met je op voor toestemming. Oké?

 4. Prachtig verwoord.
  Helaas zit ik op school tussen de vluchtelingen uit Oekraïne en Afghanistan. Zij weten wat het is. Vooral de Afghaanse jongens die hier alleen of als wees zijn. Het is niet te vatten wat ze hebben doorstaan. En nog… en dan die onzekerheid… mogen ze blijven?

 5. Laten we hopen dat de oorlogen ooit eens en voorgoed tot het verre verleden behoren.
  Maandelijkse sirenes hebben we hier niet meer.

 6. het gedicht is mooi
  laten we hopen dat er ” ooit ” een generatie zonder oorlog zal zijn :(

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top