Fotoserie: Ik word zielsgelukkig van september
Fotoserie,  Herfst,  Persoonlijk

Fotoserie: Ik word zielsgelukkig van september

Elk jaar lijkt het erger te worden, mijn verlangen naar de herfst in de zomer. Het felle licht, de hitte en wederom de droogte die alles zo lelijk maakt. Waar ik normaal de eerste tekenen van de herfst al ruik halverwege augustus, rook ik die pas vorige week. De subtiele verandering in de lucht zal niet iedereen merken, maar ik, ik merk het wel. En nee het zijn niet alleen de temperaturen die normaal gaan doen, het zijn niet alleen de bomen die verkleuren nee het is alles, alles. Van het vocht in de lucht, van vallende kastanjes, van najaarsbloemen die bijna bloeien, van de eerste keer dat ik weer sloffen aan kan. Van mist op de velden, van de ondergaande zon die zo fantastisch kleurt en soms alleen even tussen donkere wolken door kijkt, van pyjama’s aan in bed wat dan toch nog net te warm is maar vooral van september. Want september is het en daar word ik zielsgelukkig van.

20 reacties