Fotoserie: Ik word zielsgelukkig van september

Fotoserie: Ik word zielsgelukkig van september

Fotoserie: Ik word zielsgelukkig van september

Elk jaar lijkt het erger te worden, mijn verlangen naar de herfst in de zomer. Het felle licht, de hitte en wederom de droogte die alles zo lelijk maakt. Waar ik normaal de eerste tekenen van de herfst al ruik halverwege augustus, rook ik die pas vorige week. De subtiele verandering in de lucht zal niet iedereen merken, maar ik, ik merk het wel. En nee het zijn niet alleen de temperaturen die normaal gaan doen, het zijn niet alleen de bomen die verkleuren nee het is alles, alles. Van het vocht in de lucht, van vallende kastanjes, van najaarsbloemen die bijna bloeien, van de eerste keer dat ik weer sloffen aan kan. Van mist op de velden, van de ondergaande zon die zo fantastisch kleurt en soms alleen even tussen donkere wolken door kijkt, van pyjama’s aan in bed wat dan toch nog net te warm is maar vooral van september. Want september is het en daar word ik zielsgelukkig van.

20 thoughts on “Fotoserie: Ik word zielsgelukkig van september

 1. Ik houd ook van de herfst liesbeth.
  Van die mooie pompoenen op tafel.
  Kaarsjes aan.
  Lekkere stoofschotels.

  Groetjes,
  Hilly

 2. Ik rook het ook! Elk jaargetijde heeft wel iets moois, vind ik. Nou ja, behalve de winter dan. Die kunnen we overslaan, wat mij betreft. Mooie foto’s!

 3. Uit fotografisch oogpunt, zijn september en oktober, geweldige maanden Liesbeth.
  De foto van het eikeltje op het prikkeldraad, valt bij mij onder de categorie kunst.

 4. Het is al fijn dat die temperaturen dalen en komend weekend zelfs herfstachtige hoogten bereiken. De omslag naar het najaar is op zich plezierig, maar aan de andere kant hadden we natuurlijk een zomer zonder weerga. Het wordt weer tijd voor boswandeling in de sfeer van verkleuring en verlies bladerdek etc. Seizoenen zijn altijd iets om van te genieten…

 5. Voor mij heeft ieder seizoen z’n charme als het zich tenminste gedraagt zoals het hoort. Maar ik gun jou je herfst, vind ik ook heerlijk ruiken.

 6. Fantastisch dat eikeltje op het prikkeldraad. Eerlijk gezegd mag de herfst van mij nog wel even wegblijven, maar als ik straks binnenkort door een herfstig bos naar de schrijfcursus fiets geniet ik ook wel volop van de mooie kleuren.

 7. Ik hou van ieder jaargetijde, maar het voorjaar is favoriet. De zomer was wel erg droog en warm/heet, maar toch fijn :-)

 8. Fototechnisch misschien, maar ik ben een echt zomermens. Het kan me niet lang genoeg duren.

  Love As Always
  Dimario

 9. Ik vind de herfst ook een van de mooiste seizoenen in de natuur. Jouw foto’s vertellen genoeg.

 10. De herfst die langzaam nadert, is dan ook een prachtig seizoen met een explosie aan warme kleuren.

 11. Het goeie is dat je je geluk vertaalt in prachtige woorden en foto’s. Ik wens je nóg meer geluk toe. (Niet alleen daarom hoor!)

 12. mooi in woord en beeld
  ik merk gelukkig ook de verschillen in de lucht
  en op het land , al is b.v het vallend blad door de droogte wel heel vroeg ingezet :(

 13. Ik voelde vorige week ook ineens de herfst in de lucht hangen. En hoewel de reden bij mij precies tegenovergesteld is als bij jou (ik vind de herfst moeilijk), zie ik tegenwoordig ook wel de schoonheid van september. Jij hebt ’t ook weer prachtig vastgelegd.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top