Doezels week over baby’s en ander gespuis

Doezels week over baby's en ander gespuis

Doezels week over baby’s en ander gespuis

Heeft u dat gezien? Liesjbed wilde zomaar even een nieuwe baby toevoegen aan het gezin, omdat het zo’n schatje was. Nou ik Prins Doezel, goedendag hoe maakt u het allen, heeft daar een stok voor gestoken! Liesjbed was niet blij met me, maar ze kijkt geen poesjes meer op Marktplaats maar fotografeert ze nog wel, ik rook toch zeker een andere kater van de week dus binnenkort za het bewijs wel weer op haar blog staan.

Muis in huis!
Hadden nog een muis in huis een veldmuis niet Mickey. Vertaald uit het kattiaans is het overigens ‘vies muis’ want behalve dat ze ziektes overbrengen zijn ze ook totaal niet smakelijk. Helaas vonden Frans en Liesjbed dat er een vergadering belegd diende te worden met de hele feline familie en dat er een duidelijk taakomschrijving besproken zou worden. Liesjbed was zeer kort wij muizen in huis, jullie geen snoepjes. Frans daarentegen zette gewoon een klem en binnen een uur had hij de zaak geregeld.

Net als Liesjbed ben ik zeer tevreden over de doorgevoerde weerwijzigingen, het gras smaakt stukken beter nu ze weer groen is en ik ben toch al niet zo’n fan van dat hete weer. Maar ik moet zeggen dat het huidige weer ook onze smaak, Mickey wijst me er net even op, niet is. Kan iemand daar nog wat aan veranderen? ’s Nachts regen overdag schitterend herfstweer graag.

Katers in ’t veld
Over regen gesproken Liesjbed had vakantie, hebben we allemaal volop van genoten want dan is ze nog uithuiziger dan normaal. Maar stiekem vond ik Prins Doezel het toch wel leuk dat ze wat vaker aanwezig was. Ben nog met haar gaan wandelen, ze had het over bloemetjes maar volgens mij wilde ze stiekem gewoon mijn charmante verschijning fotograferen. Na de wandeling dook ik samen met Mickey het veld in. We verstopten ons voor Liesjbed maar die had ons zo gevonden.

U merkt het dames en heren vrij weinig nieuws in de kattenwereld, Kitty slaapt wat meer binnen en heeft een handeltje opgezet af en toe mauwt ze ‘boekies voor snoepies’ maar ze is omkoopbaar joh, Liesjbed weet precies waar ze haar moet aaien en krabbelen en dan krijgt ze alles voor elkaar bij haar. Liesjbed schijnt het wel leuk te vinden want Kitty is voor jaren wild en onbetrouwbaar geweest en nu kan ze haar knuffelen zoveel ze wil.

Warme poesjes
Mora slaapt zoals altijd in de schuur en houdt daar het ongedierte buiten, Liesjbed pakte haar eens extra lekker in want wij der katten voelen dat er wel eens een koude winter aan kan komen. En daar wij heus weten wat er allemaal speelt raad ik u een advies aan wat Liesjbed al jaren ter harte neemt. Investeer in dikke gevoerde sokken, leg een kleed op de vloer waar je zit de Zweedse ballenwinkel heeft ze al vanaf 10 euro. Investeer in sloffen met een dikke zool en kijk ook uit naar een dubbelgevoerde fleecedeken van 2 meter lang en koop er een paar, wel zo fris, en wij der katten liggen ook graag warm.

13 thoughts on “Doezels week over baby’s en ander gespuis

 1. Ha Doezel! Leuk om wat van je te horen! Ik vind dat jij en je personeel een goed team zijn. Mooie foto’s heeft Liesjbed weer gemaakt. En hier liggen de dekentjes ook al klaar.

 2. Kijk eerst bij het Goed, die hebben in deze omgeving nieuwe vloerkleden tegen best vriendelijke prijzen. Sokken bij Action maar let op dat er op de fluf binnenin geen sticker zit die krijg je er niet uit zonder schade.

 3. Valt me toch een beetje tegen van Uwe Hoogheid dat het muizen vangen naar het personeel doorgeschoven moest worden en U daar de prinselijke tandjes niet op stuk wilt knagen .
  En dan nog verwachter dat er heerlijke kleedjes en dekentjes aangesleept worden. Het moet niet gekker worden hé! Maar evengoed dank voor de tips natuurlijk.

 4. Ook hier zijn de poezen de hele dag bezig met voorbereidingen op een winterslaap. Ze trainen best veel daarop. En als je niet oplet is de bank en ook de stoelen ingenomen. De extra dekens tegen de kou (want van Jetten moeten we de CV uit laten..) zijn al snel ingenomen ook. Kortom…herkenbare verhalen. Zonder die muis dan.. Dat hadden we vele jaren geleden eens. Een veldmuisje die het verkeerde huis binnen was gelopen. Waar onze toen volwassen katten Patser en Poespoes (beiden hemelen dus dan mag het verteld) en onze boerenfox Purdy (ook hemelen) korte metten maakten met de indringer….

 5. Bedankt Doezel om ons op de hoogte te houden.
  Foei dat je zo jaloers bent. Ja weet toch dat je Liesbeth haar schatje bent.

 6. Dat dat personeel denkt dat ze nog wat in te brengen hebben verbaast me.

  Love As always
  Dimario

 7. Hee Doezel :)
  Gelukkig loopt ons contract nog tot mei 2023/
  Is het echt zo erg als iedereen zegt??
  Maar bedankt voor alle tips.

 8. Wat betreft het weer ben ik het helemaal met u eens hoogheid! En wat betreft die tip voor goedkope vloerkleden hartelijk dank. Ik zie ze overal zó duur dat m’n energierekening (mazzel met een vast contract tot 2024) lager uitvalt maandelijks dan één zo’n kleed.

 9. Bedankt Doezel om ons te updaten over jouw toestand en die van je metgezellen. Kon je als leader of the gang Mora niet overtuigen om dat muizenprobleempje binnenshuis even op te lossen (of gaat je gezag niet zo ver) :-)
  Enfin, zo te lezen stellen jullie het allemaal heel goed en worden er al voorbereidingen genomen voor de komende koude wintermaanden.

 10. ha die Doezel
  weer genoeg gaande bij je daar , al zeg jij dat er weinig nieuws is
  goed tips om het behaaglijk te houden heb je ook
  geniet er van

Comments are closed.

Back To Top