Fotoserie Katten

Fotoserie: Het poesje dat maar even is gebleven

Al tijden hadden Frans en ik het erover dat we er een poesje bij wilde, een meisje en een speelkameraadje voor Mickey. We keken op Marktplaats kregen er twee aangeboden die we niet namen en toen kwam er een telefoontje. Meteen stapten we in de auto want we wisten, dit zou het wel eens kunnen zijn. Het rood cyperse meisje met witte sokjes was het ook, maar ze had uiteraard een geschiedenis. Maar dat ze weg moest van haar huidige plek dat was duidelijk. Geen speelgoed op de grond en een tijdelijke eigenaar die wel iets anders aan zijn hoofd had.

Eenmaal thuis bleek ze een ware schat, maar niet voor de andere katten. Alleen de geur maakte al dat Mickey en Doezel van slag raakten en zij zelf ook. Van een spelend meisje veranderde ze in een doodsbang weggekropen bolletje. Het kleine dametje kreeg haar plek in de slaapkamer en ik was zeer tevreden dat ze op een veilige plek bij ons was. Maar wist stiekem dat ze niet bij ons hoorde.

Uiteraard mopperde ik nog even, maar de volgende morgen maakte ik de foto’s die je hieronder ziet en binnen 20 minuten reageerde een jong stel. Hoe meer in over hen te weten kwam, hoe meer ik berustte dat die kleine rode schat, niet mijn kleine rode schat was. En toen die twee jonge mensen eenmaal hier waren en vol geluk naar het kleine poesje keken, toen wist ik hiermee maken we een heel goede keuze. Fotoserie: Het poesje dat maar even is gebleven.