Willys lusten alleen benzine
Actueel,  Tweede Wereldoorlog,  Verhaal

Willys lusten alleen benzine

Nadat ik halfslapend Vriendjelief minimaal drie keer geduwd had dat ie niet zo moest snurken, realiseerde ik me dat het Willys was en dat ik beter naar de garage kon gaan, die ouwe heeft zo weinig om wielen die gaat door tot je er bent en hoe langer het duurt hoe chagrijniger ze wordt.

En dus hees ik mij in mijn pyjama, gooide maar meteen wat extra ramen open en sjokte naar Willys. Goedemorgen jeep, is er? Fijn dat je een keer thuis bent, heb al eerder staan ronken maar toen hoorde je me niet. Misschien lag ik zelf te ronken Willys, moet nogal wat werken weet je. Jup je moet benzine betalen. We snappen elkaar Willys, maar waarom riep je me?

Zoals je weet hou ik de actualiteiten aardig bij en weet ik dat de benzine best prijzig is, maar is dat een reden om me zo weinig mee uit te nemen? Ik rijd goedkoper dan die lelijkerd voor de deur. Geamuseerd keek ik Willys aan, agossie ze voelt zich achter gesteld maar uiteraard had ze een punt en onderwijl pruttelde ze vrolijk verder. Ik weet dat je moet werken maar laatst ben ik alleen met Frans de hort op geweest. Klopt, ik heb geen zin meer om mijn spaarzame vrije dagen te besteden aan politieagentje spelen en wegknetteren in de zon terwijl er bij godsgratie net een broodje vanaf kan. Ik werk niet zoveel om een halve tank benzine te verrijden waar ik geen plezier aan heb. Willys knikte, ik rijd niet op broodjes en gratis soep daarbij ik heb de discussie gehoord het gedrag van de mens is aardig verandert, je zou denken met een nieuwe oorlog om de hoek dat ze wel wat meer respect voor voertuigen als ik krijgen maar het zit er niet in. Leren ze niet meer.

Willys mopperde nog even verder, meer in haarzelf dan naar mij en ik liet haar vooral begaan. Er zat haar overduidelijk iets dwars maar dat zou er zo wel uitkomen. Dat gezegd hebbende, ze schraapte haar uitlaatpijp en knikte even naar mijn plek in de jeep waar ik maar gauw ging zitten, zullen we het even over de komende paar maanden hebben? Ik wil graag wat ritjes maar dat vrijwilligerswerk moet er maar eens vanaf, ze maken ook niet gratis een ritje in de kermis of het vliegtuig. Even nog mopperde ze verder en daarna mompelde ze net hard genoeg, neem maar verlof op want ik heb je er graag bij. Een glimlach verscheen op mijn gezicht maar voor ik iets terug kon zeggen zei ze, niet zo dom grijnzen ga naar je bed je moet straks werken.

13 reacties