12 herkenbare problemen van een boekliefhebber

12 herkenbare problemen van een boekliefhebber

12 herkenbare problemen van een boekliefhebber

Boeken die te dik zijn om bed te lezen en dan vooral dat je het boek wel heel graag wil lezen en zit te knikkenbollen aan tafel.

Welk boek ga ik nu lezen..? Uhmmmm.

Dat ik serieus eerst moet kijken voor ik besluit dat ik mijn boek uit ga lezen. Ooo joh ik moet om 6 uur op het is 23:30 uur die 250 bladzijdes dat komt helemaal goed met mijn nachtrust.

Boeken met een harde kaft komen best hard aan als je in slaapt valt tijdens het lezen in bed.

Goede boeken, ik wil ze uitlezen maar ik wil ze ook niet uitlezen.

In de kringloop heb ik dit boek nou gelezen of niet? Het staat niet op mijn lijstje, geen review erover geschreven dus dan niet. Eenmaal thuis in de kast, ah kijk daarom herkende ik dat boek.

Dit boek is bijna uit dus ik moet een tweede meenemen.

Nee joh ik heb dat boek voor de lol vast praat lekker verder.

Vriendjelief: Ben je bijna klaar? Ja alleen die kast, die kast, die kast, die kast, die kast en…

Van die tringstickers op boeken die zo goed vastzitten dat zelfs de föhn niet werkt. Degene die dat bedacht heeft moet een diep intense haat naar boekliefhebbers hebben.

Elk miniem detail van een goed boek herinneren behalve de titel of de schrijver.

Open eindes.

17 thoughts on “12 herkenbare problemen van een boekliefhebber

 1. Te dikke boeken voor in bed heb ik nog niet gehad, wel soms om mee te sleuren op de trein of zo. En ja, dat willen uitlezen maar ook niet willen uitlezen, herkenbaar! Ik laat stickers op boeken wel soms zitten, oeps. En op reis heb ik ook echt vijf boeken of zo mee, want ik moest maar eens zonder zitten.

 2. Haha heel erg herkenbaar en leuke inspiratie om eens een blog van te maken zelf :-)

 3. Een aantal dingen herken ik wel, ik kan ook heel slecht titels onthouden, maar weet het verhaal feilloos te vertellen. Boeken met een harde kaft staan mooier in de kast, maar lezen inderdaad minder fijn dan boeken met een zachte kaft. Ook ik val regelmatig in bed in slaap met mijn boek om dan vervolgens wakker te schrikken als mijn boek op de grond valt.

 4. Heel herkenbaar, als ik in een boek zit moet het uit, al ben ik de dag erna een wrak.

 5. O, ja, heel herkenbaar allemaal.
  Behalve het op bed nog een boek uit willen lezen.
  Voor de veiligheid neem ik nl geen boeken mee naar bed.
  Daar heb ik tegenwoordig een podcast voor ontdekt, ook wel heel fijn, gewoon via je telefoon…
  En als je in slaap valt ………… als jij uit is stopt hij vanzelf.

 6. Ik lees nooit in bed en als ik een boek halverwege toch niets vind stop ik gewoon, ik ga niet tegen mijn zin een boek uitlezen.

 7. Oh wat een herkenbare problemen behalve de harde kaften in bed. En gisteren nog bijna in tranen omdat het mooie ontroerende boek dat ik las bijna uit was. Nog even geprobeerd om het bittere einde uit te stellen door in een ander boek vast te beginnen, maar dat was tevergeefse moeite, toch snel weer op zij gelegd …

 8. Een te zwaar boek in bed, daarvoor gebruik inmiddels de E-reader. Maar verder zit ik het liefst met een boek op schoot of aan de eettafel. Niet kunnen stoppen als het boeit of spannend is, herken ik zeker.

 9. Ik kan nooit zomaar in slaap vallen, ik moet echt stoppen met wat ik doe. En dan slaap ik ook zo. Maar ik weet nog van vroeger dat ik nooit zomaar kon stoppen… en dan is het vervelend dat je niet zomaar in slaap valt.

  Love As Always
  Dimario

 10. Zéér herkenbaar. Overigens deze week een boek gehaald bij de bieb waarbij er een sticker over het nawoord geplakt zit. Echt, hoe lomp kun je zijn? Ik snap dat er een streepjescode in moet, maar toch niet op een pagina’s waarop tekst staat?!

 11. Als ex lezer herken ik wel het probleem van dikke boeken met een harde kaft in bed, zonde als je boek dan op de grond valt, niet doen dus. Ik las in bed altijd flutromannetjes, daar viel je snel bij in slaap en kon je gerust laten vallen. Nu heeft de TV op de timer “dienst”.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top