Dieren Fotoserie

Fotoserie: Schapen als echte modellen

Al zolang ik me kan herinneren ben ik dol op dieren. Veel doller dan op mensen ook om precies te zijn. En hoewel ik mensen heb gefotografeerd en die meestal wel beter luisteren vind ik dieren leuker en schapen staan in mijn top 5. Zijn ook uitdagender want er valt niet zoveel aan te retoucheren, staat wel weer tegenover dat de bekleding altijd goed zit, altijd van de goede stof is en mocht er één toch niet zo bevallen dan komt er zo nog wel één over de dam of twee. Waren modellen nooit zo blij mee als ik opeens afgeleid raakte door een knapper onderwerp maar wiens fout is dat eigenlijk?

Schapen gaan graag in een groep op de foto en mocht ik ze eens alleen fotograferen dan is dat de uitzondering en blaten ze me meestal tips toe die ik toch niet gebruik, ook al zoiets waar zogenaamd echte modellen zo blij niet mee zijn. Maar goed sommige modellen zijn net schapen hoewel dat best een belediging is voor het schaap.
Want hoezo heb jij een goede kant, schapen hebben er minstens drie want zelfs hun achterkant is fotogeniek en als ze gekke bekken naar me trekken dan doen ze dat gewoon terwijl ik kijk. Oprechte beesten zijn het, kan de mens nog iets van leren.