Update uit ons tuintje

Update uit ons tuintje

Update uit ons tuintje

Een jaar geleden alweer, bouwde Frans een huisje voor Job. Toen ik het huisje deelde zat er nog geen dak op en omdat ik stiekem wachtte tot Job het huisje zou gaan bewonen, vergat ik het hele huisje te delen en deed ook niet zoveel aan ons tuintje. Maar ergens dit voorjaar veranderde dat. Ik vond het zonde dat we een tuin hadden er niets mee deden en toen ik ook nog een plekje nodig had om mijn kat te begraven, toen was het duidelijk en zijn we aan de slag gegaan. 
Babymeesjes
Frans sjorde lang geleden overleden heggetjes uit de grond, ik maaide de woekerende klimop. Inmiddels zijn de overdreven aanwezige planten ook verdwenen, heeft Frans meer brandnetels tussen stenen uit gehaald dan hem lief is en heb ik de roos meer dan eens vervloekt. Maar niet zijn doornige nek omgedraaid. Wel zie ik regelmatig één of ander smerig woekerend kruipding wat overal tegelijk boven lijkt te komen. Samen met wormen, wippende slakken en miereneitjes. Gadverdamme. De worm verdween al vlot in de hongerige bekkies van de inmiddels uitgevlogen meesjes. Van de 4 in het huisje zijn er 3 levend weggekomen. Ik heb papamees en 2 van de baby’s nog vast weten te leggen. Voorlopig zijn ze nog niet bezig met een tweede leg en hangen de nestkastje leeg.

Eetbaar spul
De laatste keer in de outlet tuinwinkel besloten we wat kruiden mee te nemen en ook wat zaden. De kruiden staan in hun hangbakje en de sla komt met velen tegelijk boven. Ook heeft Frans een bak kamille geplant. Voorlopig stelt het nog niet zo heel veel voor allemaal, maar kamille werkt ontsmettend en het zou leuk zijn als de zakjes niet meer bij die vreselijk drogist hoef te halen. Ook hebben we meloenen geplant, echt in de grond gestopt en wat potgrond bij gestopt ook. Oké de dag erna hebben we de rest van de meloen soldaat gemaakt en de andere pitjes erbij gespuugd. Niet allemaal, volgens mij heb ik er ook een paar opgegeten.
Cyclamen
Kreeg van diverse kanten te horen dat cyclamen moeilijk zijn. Ze bloeien nog, sterker nog heb nieuwe knoppen gezien. Ik heb een paar oude bloemetjes weggehaald, ik flikker er regelmatig water overheen en hou de klimop uit de buurt. Ik zal het wel zien met die dingen. Schijnen wel giftig voor katten te zijn, de mormels hebben er geen interesse in. Onderwijl plantte ik in de modderige gaten die de overleden heggetjes achterlieten, kattengras. Dat groeit joh! Mormels vinden het ook leuk. Ik minder Frans heeft de grasmaaier er overgehaald en samen hebben we de troep er weer uitgestoken. Frans heeft nog een pluk voor ze laten staan.
Hangbakkies
Eén van de dingen die ik tegenkwam toen ik door de tuin en schuren rommelde was een voorraadje hangbakkies. De houders wist Frans te vinden. Er broeide al vlot een ideetje en na een rondje tuinwinkel had ik genoeg om allerlei bakkies te vullen. Terwijl Frans ze op mijn verzoek ophing. Het werd wel eens tijd dat ik mijn stempel op de tuin zou drukken. Laat Frans maar prutsen, zelfs de houders die niet meer goed of compleet waren, fixte hij nog. Hebben overigens nog meer van die bakkies gescoord, moesten we voor naar zo’n enorme tuinwinkels. Kapitalistische kakwinkels zijn het, maar na 3 andere zaken waar ze de groene niet handen, had ik helaas geen keus. Dat je vervolgens die hele winkel door moet inclusief de complete wooninrichtingsafdeling en inclusief sta-in-de-weg bejaarden die amper iets kopen dat stelde mijn geduld enigszins op de proef. Maar dan heb je redelijk betaalbare bakkies die inmiddels zelfs aan het kattenhuis hangen.
Katten huisje
Vorig jaar mei begon Frans aan het timmeren van een huisje voor Job. Geen simpel vierkant dingetje maar een echt huisje met raampjes. Ik deelde het huisje toen we die met lier en al in op de goede plek in de tuin hadden gezet maar toen had het huisje nog geen dak. Inmiddels heeft het huisje al een jaar een mooi pannendak, mopperde Doezel dat het zijn huis was en zagen we met regelmaat één der katten erin. Wat wil je met zo’n oude windvaan, mooie zolder inclusief trap en een heerlijk nestje. Helaas keek Job er niet naar om. Tot van de week ik sjokte in mijn pyjama de tuin in en daar lag hij. Hij schrok van me toen ik vlug mijn camera ging halen, maar leek het wel naar zijn zin te hebben.

Ons tuintje komt tot leven en hoewel ik me de blubber irriteer aan een snelgroeiend kruipend kutplantje, geniet ik dagelijks van ons harde werk.

33 thoughts on “Update uit ons tuintje

 1. Een tuin is erg fijn.Ik geniet alvast erg van de mijne en niets leukers dan eetbare dingen in je tuin te kunnen plukken.Verser vindt je ze nergens.Je tuintje ziet er erg gezellig uit.

 2. Jullie verwennen de dames en heren schromelijk. Natuurlijk krijg je er ook wat voor terug. Heel veel liefde en een mooie tuin. Wat wil een mens nog meer?

 3. Ik weet niet of het door de foto’s komt, maar het ziet er zo uitnodigend en kleurrijk uit! Doet me denken aan de tuin van Amelies vader (uit die Franse film haha).

  Kom de mijne ook even doen alsjeblieft ;)

 4. Neem van mij aan dat het vooral de goede hoek qua foto’s is en dat de helft van de tuin nlg een drama met zooi en brandnetels is.

 5. Ik kan genieten van mooie kleurrijke tuinen maar het vraagt nogal wat tijd en zorg om er iets moois van te maken. Tijd die mij meestal ontbreekt

 6. mooi verslag en tuin, het is even heel wat werk maar dan heb je ook wat.

 7. Wat een heerlijke tuin maar ook: Wat een onderhoud! Jullie zijn in ieder geval goed bezig geweest. Groetjes en tot blogs.

 8. Een eigen tuin is zo fijn, een plek om te genieten.
  Maar ook om te werken, de dieren zijn je dankbaar. Hans

 9. Mooi hoor, dat kattenhuis met echt dak erop.
  Vind het ook lekker om in de tuin bezig te zijn, ook al hebben wij een vrij kleine tuin. Maar op een paar vierkante meter kun je al heel wat plantjes kwijt. Kamille is echt super, ziet er mooi uit en lekker om thee van te trekken.

 10. Heel erg leuk om te zien! Het huisje is echt heel schattig.

 11. Wat is dat gaaf geworden zeg. Ziet er super uit. En hangbakken zijn heel gezellig. En handig, want als dat wat erin staat het niet overleeft, kost het vrij weinig moeite om het te vervangen;).

 12. Hier heb ik klimop staan als erfafscheiding maar je moet het altijd wel in bedwang houden want het is een killer voor andere planten.

 13. Geduld moet je hebben, dan is tuiieren best een dankbaar werkje.
  Grote tuincentra mijd ik, de verplichte wandeling vind ik vervelend. Liever haal ik bij de boerenbond wat zaadjes. desnoods vraag ik het een buur of kennis.

 14. whahahah, ik hoor zo’n beetje mezelf praten. Ik ben geen tuinman, maar ik vind niets doen ook helemaal niets.

  Love As Always
  Di mario

 15. Sommige plantjes zijn net stof, je haalt het weg en na een paar dagen, jawel hoor daar is het weer. Toch mooi dat Job in het huisje ligt.

 16. Het harde werken en de bron aan inspiratie hebben duidelijk hun vruchten af geworpen. Als je het mij vraagt oogt het allemaal zeer mooi. Hopelijk is Job er ook zeer tevreden mee.

 17. Heeft dat snelgroeiende k-plantje ronde blaadjes? Want zo’n exemplaar hebben we hier. Ik vind het heerlijk om te rommelen in onze voor- en achtertuin. Het enige jammere vind ik dat het gras in de achtertuin een groot drama was, dus daar ligt nu kunstgras.

 18. Dat van die groene vingers is een fabeltje de mijne worden alleen maar bruin! ;)
  Ik wist het, zonder dollen, ook niet maar het zit in m’n genen. M’n oma was dol op haar planten en bloemen.

 19. Zo te lezen moet ik ook weer eens aan de slag. Met al dat water groei alles twee keer zo hard. Ook allerlei zaken die ik er niet in wil hebben.

 20. Wat een mooi logje Liesbeth, een tuin onderhouden, is nog best veel werk hoor.
  Die babymeesjes, zijn zo schattig om te zien, fraai vastgelegd hoor.

 21. jullie zijn goed bezig , dat komt daar helemaal goed
  als je zou weten welk kruipplantje het is , kom je er misschien achter hoe het weg te krijgen , zonder gif
  ik als bejaarde ben blij dat ik niet voor je voeten loop :)
  suc6

 22. Veel werk, maar dan heb je ook wat! Mooie hangbakkies, ik zoek nog steeds iets voor het balkon.

 23. Ik wist eigenlijk niet dat je zo’n groene vingers had. Je hebt er in ieder geval talent voor. Prachtige foto’s ook!

 24. Oeh.. daar erger ik me ook dood aan.. aan van die verplichte routes door zo’n zaak heen.. maar ze hebben dat allemaal afgekeken van die grote Zweed en dáár ben jij juist fan van.. toch? ;-)
  Je hebt het tuinier-virus goed te pakken.. maar het ziet er meteen ook zo leuk uit hé, dus begrijpelijk. Goed van die cyclamen! ik denk dat die het misschien buiten beter doen dan binnen?
  Weet niet welk kruipplantje het is, maar sommige krijg je nóóit weg.. gewoon maar af en toe weg blijven schoffelen is alles wat je dan kunt doen.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top