Actueel Duurzaam

Waarom ik Alieexpres heb opgezegd

Het was het zoveelste pakketje wat kwam, terwijl ik maar bij één verkoper bestelde waardoor ik genoeg kreeg van Alieexpres. Maar ook de stinkende producten, de slechte verpakkingen en afwijkende kleuren hebben er aan meegewerkt. Toen ik ook nog een fake Alieexpres website zag ging ik op onderzoek uit. Lees hier waarom ik Alieexpres heb opgezegd en jij dat ook beter kan doen.

De producten stinken naar goedkoop plastic. Ook als het helemaal niet van plastic is.

En je niet weet of wat erin zit wel goed voor je is laat staan toegestaan in Europa.

Ik wil niet langer een land steunen die qua politieke regelgeving en rechten voor de mens nog iets te leren heeft understatement.

Het staat me tegen dat iets wat ik (goedkoop) wil hebben verder reist dan ik ooit zal doen.

Waarom ik Alieexpres heb opgezegd

Ook als ik alles bij 1 verkoper bestel en in een bericht duidelijk maak dat hij het in 1 doos moet doen, komt het rustig in 4 enveloppen met steeds andere afzenders.

Het kost niks hoe groot is dan de kans niet dat daar kinderarbeid aan vast zit? Of dwangarbeid? Oeigoeren zijn een etnische minderheid in dat gezellig alieexpresland en die zitten opgesloten in enorme kampen. Ik ken dat ergens van…

Retour of garantie tja dat is er gewoon niet in China.

Copyright ehm hahahah! Ze maken niet alleen dingen na, dure merken laten daar hun producten maken.

Dat het eeuwen duurt eer het er is vind ik al irritant, maar dat het wel snel verzonden wordt en vervolgens rondslingert bij de douane. Daar kan ik niet zo goed tegen.

Nog irritanter, het idee dat producten van Blokker, Hema, Action gewoon daar vandaan komen en vervolgens 5 keer zo duur zijn. Wandel de Hema maar eens in, die vreemde chemische stank is niet hun worst. Die stank hangt er sinds ze een paar jaar terug bijna failliet waren en sinds ze besloten van die tafels vol zogenaamd leuke rommel te gaan verkopen.

Al die kleine bedragen bij elkaar maken wel dat Aliebabba nogal rijk is, als in naar de beurs voor 400 miljoen. Dat zijn heeel veel kleine dingen bij elkaar.

Trouwens China is nog een ontwikkelingsland…echt waar.

Koop voor 50 euro bij Alie en de PostNL bezorger komt alleen voor jou.

China hoeft niet aan bepaalde eisen te voldoen. Speelgoed dus ook niet. En accu’s ook niet. Oftewel het plastic kan kankerverwekkend zijn en accu’s kunnen spontaan ontploffen. Maar die Europese regels das maar gezeik. Kijk vooral onderstaand filmpje, eigenaar had een Chinees stepje gekocht die hij aan het laden was.

Ze maken alles na waar in Nederland nog rechten aan verbonden zijn. Je zal maar een patent hebben.

Verschepen vanuit Porselein, Spain of Russische Federatie. ‘China’ is in het Amerikaans servies, what’s with the good China? Oftewel waarom staat het goede servies op tafel? Zoiets dus. Het is niet één of ander dorpje maar een slechte vertaling.

Happy Sokken zijn leuk, maar die van hun krimpen, vallen kleiner uit en zijn een slechte investering als je voeten groter zijn dan maat 42. Maar dat merk je niet meteen want de sokken blijven krimpen.

Simpele online veiligheidstips

Er zijn websites die doen alsof ze Alie zijn en je gegevens misbruiken, opletten dus!

Omdat terugsturen duurder is dan het product is terugsturen niet rendabel en een duidelijk geval van jammer joh.

Pakketje verkeerd bezorgd? Postnl en Alieexpres zien dat als jouw probleem. Postnlpersoon heeft namelijk aangegeven dat hij/zij bezorgd heeft.

Ik heb er geen last van maar de postbode stopt regelmatig hier omdat mijn buren weer wat besteld hebben en niet thuis zijn. Overcomsumptie dat werkt Alie wel in de hand.

Ach joh ik bestel gelijk 4 opladers, dan heb ik er nog een paar als er 1 stuk gaat. Ik heb het iemand bloedserieus horen vertellen, helaas heeft elektronica geen keurmerk en voer je het zelf in en ben je dus zelf verantwoordelijk. Kijk vooral ook naar dit filmpje. Veel mensen weten niet dat accu’s gevaarlijk zijn en veilig opgeborgen horen te worden. Algemene tips, geen accu’s en batterijen opladen zonder toezicht. Er bestaan vuurvrije zakken om accu’s in te bewaren. Maar koop die troep binnen Europa, dan heb je bij je verzekering nog een poot om op te staan.

Ook kan een verkoper de producten gewoon niet opsturen, na het verlopen van de periode krijg je je geld terug zo goed is het bij Alie wel geregeld. Maar je hebt wel minstens een maand gewacht in die tijd had je het ergens anders allang gekocht kunnen hebben.

Merken jullie dat ik nog niks over corona heb gezegd? Dat we dat klotevirus aan dat land te danken hebben is wel duidelijk. Een beestenmarkt met wilde dieren is de oorzaak. En dan hebben we het niet over de Antwerpse vogeltjesmarkt maar over een markt met dieren die ik niet kan benoemen zo onbekend en met dieren die wel degelijk bekend zijn omdat ze met uitsterven bedreigt worden. Dat zit daar in kooitjes opgestapeld en dat soort kruisbesmetting heeft ons ook Sars al gebracht. Maar die markt prima joh niks aan doen. Wat krijgen we na corona? Nog een arts die de mond gesnoerd wordt of vliegtuigen vol pakketjes? Mijn antwoord kennen jullie.