Waarom ik Alieexpres heb opgezegd
Actueel,  Duurzaam

Waarom ik Alieexpres heb opgezegd

Het was het zoveelste pakketje wat kwam, terwijl ik maar bij één verkoper bestelde waardoor ik genoeg kreeg van Alieexpres. Maar ook de stinkende producten, de slechte verpakkingen en afwijkende kleuren hebben er aan meegewerkt. Toen ik ook nog een fake Alieexpres website zag ging ik op onderzoek uit. Lees hier waarom ik Alieexpres heb opgezegd en jij dat ook beter kan doen.

De producten stinken naar goedkoop plastic. Ook als het helemaal niet van plastic is.

En je niet weet of wat erin zit wel goed voor je is laat staan toegestaan in Europa.

Ik wil niet langer een land steunen die qua politieke regelgeving en rechten voor de mens nog iets te leren heeft understatement.

Het staat me tegen dat iets wat ik (goedkoop) wil hebben verder reist dan ik ooit zal doen.

Waarom ik Alieexpres heb opgezegd

Ook als ik alles bij 1 verkoper bestel en in een bericht duidelijk maak dat hij het in 1 doos moet doen, komt het rustig in 4 enveloppen met steeds andere afzenders.

Het kost niks hoe groot is dan de kans niet dat daar kinderarbeid aan vast zit? Of dwangarbeid? Oeigoeren zijn een etnische minderheid in dat gezellig alieexpresland en die zitten opgesloten in enorme kampen. Ik ken dat ergens van…

Retour of garantie tja dat is er gewoon niet in China.

Copyright ehm hahahah! Ze maken niet alleen dingen na, dure merken laten daar hun producten maken.

Dat het eeuwen duurt eer het er is vind ik al irritant, maar dat het wel snel verzonden wordt en vervolgens rondslingert bij de douane. Daar kan ik niet zo goed tegen.

Nog irritanter, het idee dat producten van Blokker, Hema, Action gewoon daar vandaan komen en vervolgens 5 keer zo duur zijn. Wandel de Hema maar eens in, die vreemde chemische stank is niet hun worst. Die stank hangt er sinds ze een paar jaar terug bijna failliet waren en sinds ze besloten van die tafels vol zogenaamd leuke rommel te gaan verkopen.

Al die kleine bedragen bij elkaar maken wel dat Aliebabba nogal rijk is, als in naar de beurs voor 400 miljoen. Dat zijn heeel veel kleine dingen bij elkaar.

Trouwens China is nog een ontwikkelingsland…echt waar.

Koop voor 50 euro bij Alie en de PostNL bezorger komt alleen voor jou.

China hoeft niet aan bepaalde eisen te voldoen. Speelgoed dus ook niet. En accu’s ook niet. Oftewel het plastic kan kankerverwekkend zijn en accu’s kunnen spontaan ontploffen. Maar die Europese regels das maar gezeik. Kijk vooral onderstaand filmpje, eigenaar had een Chinees stepje gekocht die hij aan het laden was.

Ze maken alles na waar in Nederland nog rechten aan verbonden zijn. Je zal maar een patent hebben.

Verschepen vanuit Porselein, Spain of Russische Federatie. ‘China’ is in het Amerikaans servies, what’s with the good China? Oftewel waarom staat het goede servies op tafel? Zoiets dus. Het is niet één of ander dorpje maar een slechte vertaling.

Happy Sokken zijn leuk, maar die van hun krimpen, vallen kleiner uit en zijn een slechte investering als je voeten groter zijn dan maat 42. Maar dat merk je niet meteen want de sokken blijven krimpen.

Simpele online veiligheidstips

Er zijn websites die doen alsof ze Alie zijn en je gegevens misbruiken, opletten dus!

Omdat terugsturen duurder is dan het product is terugsturen niet rendabel en een duidelijk geval van jammer joh.

Pakketje verkeerd bezorgd? Postnl en Alieexpres zien dat als jouw probleem. Postnlpersoon heeft namelijk aangegeven dat hij/zij bezorgd heeft.

Ik heb er geen last van maar de postbode stopt regelmatig hier omdat mijn buren weer wat besteld hebben en niet thuis zijn. Overcomsumptie dat werkt Alie wel in de hand.

Ach joh ik bestel gelijk 4 opladers, dan heb ik er nog een paar als er 1 stuk gaat. Ik heb het iemand bloedserieus horen vertellen, helaas heeft elektronica geen keurmerk en voer je het zelf in en ben je dus zelf verantwoordelijk. Kijk vooral ook naar dit filmpje. Veel mensen weten niet dat accu’s gevaarlijk zijn en veilig opgeborgen horen te worden. Algemene tips, geen accu’s en batterijen opladen zonder toezicht. Er bestaan vuurvrije zakken om accu’s in te bewaren. Maar koop die troep binnen Europa, dan heb je bij je verzekering nog een poot om op te staan.

Ook kan een verkoper de producten gewoon niet opsturen, na het verlopen van de periode krijg je je geld terug zo goed is het bij Alie wel geregeld. Maar je hebt wel minstens een maand gewacht in die tijd had je het ergens anders allang gekocht kunnen hebben.

Merken jullie dat ik nog niks over corona heb gezegd? Dat we dat klotevirus aan dat land te danken hebben is wel duidelijk. Een beestenmarkt met wilde dieren is de oorzaak. En dan hebben we het niet over de Antwerpse vogeltjesmarkt maar over een markt met dieren die ik niet kan benoemen zo onbekend en met dieren die wel degelijk bekend zijn omdat ze met uitsterven bedreigt worden. Dat zit daar in kooitjes opgestapeld en dat soort kruisbesmetting heeft ons ook Sars al gebracht. Maar die markt prima joh niks aan doen. Wat krijgen we na corona? Nog een arts die de mond gesnoerd wordt of vliegtuigen vol pakketjes? Mijn antwoord kennen jullie.

38 reacties

 • meninggever

  Hoewel ik soms wel geneigd ben daar te bestellen, deed ik het slechts een enkele keer. Omdat het een prachtig model van een KLM Fokker betrof dat ik nog nergens had gezien, laat staan voor de gevraagde prijs. Het pakketje werd me keurig aangemeld, ik kreeg de hele verscheping te zien en het kwam exact op de aangegeven dag en tijdstip voor de deur. Keurig verpakt en zonder geur. Staat in mijn KLM-collectie te pronk. Toch heb ik de neiging tot meer bestellen onderdrukt. Omdat ik inderdaad zie dat een deel van de argumenten die hij benoemt relevant zijn. Vreemd land, rare regels, de Oeigoeren voor mij van minder belang dan de mensen uit Hong Kong, waar men zich niet houdt aan de met Engeland afgesproken zaken. En om de dreiging t.o.v. Taiwan. Of de Chinese Zee, het vreemde omgaan met de dictator in Noord-Korea en de opbouw van de defensie. Maar realistisch ben ik ook. Veel, zo niet alles, komt tegenwoordig uit China. Ook als je denkt dat het uit Europa of bijvoorbeeld Japan komt. Ikea laat haar producten er deels ook maken. Het is en blijft de producent van de wereld. Feiten waar je bijna niet meer aan voorbij kunt gaan…

 • Zo simpel is dan geluk

  Ik heb nog nooit iets bij zo’n soort website besteld en ben het ook eigenlijk niet van plan. :)

 • Aukje

  Action, ik haal er de verfspullen.
  Gewoon omdat ik ik veel schilderijen toch een soort van verpest en om te oefenen is het heerlijk.
  Moet zeggen dat ik best tevreden ben over de kwaliteit van de verfspulletjes.

 • Kris

  Mooi en gefundeerd pleidooi om daar nooit te kopen. Wij doen dat nooit. We proberen bewust duurzaam en ecologisch te winkelen. Rank a brand leert ons een beetje hoe het zit met de productie van bepaalde merken. Wij vinden dat alvast een mooie richtlijn.

 • fotografiemijnlangleven

  Ik koop liever kwaliteitsproducten én het liefst bij en handelaar/verkoper in onze buurt.
  Als ik het niet direct kn betalen, tja, dan spaar ik wat langer, zo simpel is het.
  Met kwaliteits producten heb je zelden een probleempje, is het aangenaam werken of bewerken. die goedkope Chinese rommel… niet aan mij besteed :-)

 • BraCom

  Wel eens wat gekocht, inderdaad het meeste is rommel en het duurt ontzettend lang
  hoezo opzeggen? als je niks meer besteld ben je er toch ook vanaf neem ik aan, heb al jaren niks meer besteld, hoor nooit wat van Ali ?

 • Naomi

  Ik heb er nog nooit iets besteld en ben dat ook niet van plan. Vooral omdat ik geen zin heb om lang te wachten op iets wat ik in Nederland ook gewoon kan kopen en waarvan ik dan in ieder geval ‘zeker weet’ (voor zover dat kan dan) dat het een beetje kwaliteit heeft.

 • schrijfsels

  Je hebt vast gelezen van de vondst in de buurt van Luik van een (gestolen) oplegger van DHL met een hele vracht AliEpress-spullen ….

 • orriens nicole

  Dat zijn stuk voor stuk heel valide redenen waarom je AliExpress hebt opgezegd. Zelf koop ik er zelden, maar soms val ik voor de charmes van iets.

  Mijn laatste aankoop wat, wat ik dacht twee grote balkonbakken, wat twee kleine bloembakjes bleken te zijn….

 • Louise

  Ik heb er ook nooit wat besteld, maar dat is inderdaad vanwege het idee dat het zolang duurt voordat het er is… daar ben ik te ongeduldig voor ^^

 • Saralien

  Soms bestel ik er wel maar ik kan me in je meeste argumenten wel vinden ja… ik ga toch even nadenken volgende keer!

 • Ferrara

  Ik zal wel hopeloos ouderwets zijn, maar ik koop alleen inktpatronen online. En dan nog niet bij deze webshop.
  Dat maffe elektrische fietsje waar ik vorige week over schreef vond ik alleen op hun website.

 • Ximaar

  Ik heb niet veel nodig en wat ik wel nodig heb kan ik hier om de hoek kopen. Zelf ben ik om een aantal redenen die je noemt een soort antiglobalist. Dwz globalisatie van kennis vind ik prima. Maar meuk uit het land met de laagste lonen van hot naar her verschepen staat me flink tegen. Helaas ontkom je er niet altijd aan en kan je dergelijke producten ook in een stenen winkel treffen. Alleen zit er dan wel een CE-keurmerk op en heb je meer rechten als het niet goed is. En de stad blijft leuker en leefbaarder.

 • Hans

  Verstandige beslissing, het zijn vaak slechte producten met een geschiedenis die heel verschillend kan zijn.
  Van kinderarbeid, gevangenen en dan milieu schade.
  Meestal zijn het producten die voor de Chinese markt zijn en helemaal geen EU certificaat hebben. Hans

 • VillaSappho

  Ik denk dat als iemand niet zelf kan bestellen, om wat voor reden dan ook, dat jij dat ook niet moet gaan doen. Iets wat me opviel is juist dat betalen ernstig makkelijk gaat zonder creditcard dus.

 • Di Mario

  Het is nooit te laat om in te zien dat je het anders moet doen. En laten we eerlijk zijn. Heel veel mensen weten dit en kopen er nog steeds. Dus.. je doet het goed als je het niet meer doet. En totdat iedereen gestopt is… moeten we dit rond blijven zeggen.

  Love As Always
  di mario

 • Nicky

  Ik ben er één keer ingestonken omdat mijn koeltasje stuk was. En dat tasje was zo fijn! Er kon precies een broodtrommel en een beker in. Maar ik kon nergens meer zo’n tasje vinden. Via Ali besteld uiteindelijk. Na twee weken wachten (grom) kreeg ik een tasje binnen waar ongeveer twee ijsblokjes in konden. Sindsdien boycot ik ze.

 • Mirjam Kakelbont

  Roos heeft er diverse dingen besteld en is tevreden.
  Van mij mag ze geen kleding kopen bij Primark. Inmiddels is ze 24 maar ze houdt zich er nog steeds aan (-:

 • Rianne

  Ik heb eenmaal iets besteld bij Wish (of zoiets), soortgelijke site in ieder geval, en had daar meteen zo’n slecht gevoel bij, dat ik er nog wel eens kijk, maar nooit meer iets gekocht heb. Niet vanwege de geur of de lange doorlooptijd, maar vanwege het besef dat hun producten niet duurzaam geproduceerd zijn en dat de arbeidsomstandigheden daar ook wel naar zullen zijn.

  Ik vind het dus een goed besluit van je.

 • Bertie

  Soms koop ik wat bij bekende firma’s, bij Alie-expres tot nog toe niets.
  Het klinkt me niet aantrekkelijk in de oren, ik weet alleen dat het omheel veel kopers gaat.

 • Judy

  Sorry, ik bedoelde geen veroordeling, en ook geen toontje.
  Ik reageerde op de geur waar je het over had, en heb die ervaring dus in de winkel die ik beschreef. Heeft misschien een hele andere reden, dat kan zijn, maar ik verdenk goedkoop plastic spul. Het is niet zozeer de geur, maar ik word duizelig en naar van iets, dampen? Eerlijk gezegd heb ik dat bij de h.ema niet, maar daar ligt ook heel veel goedkoop chinees (?) spul.
  Ik ben het eens met beter niet kopen van dit soort geimporteerde spullen.

 • VillaSappho

  Je weet ook niet wat ik er kocht en waarom dus misschien kan het toontje een beetje minder? Veroordeling hebben we al genoeg.
  Om in jouw straatje te blijven ik heb 2 keer markers gekocht voor mijn inmiddels allang Ex. In dezelfde winkel, hetzelfde merk overlappende kleuren en nieuwe. De eerste batch was prima de tweede stonken zo erg dat ik ze terug ben gaan brengen. Twee zwarte stiften de 1 meurt de ander niet. Oftewel, je weet niet meer wat je koopt. Ik kocht onderdelen voor een apparaat wat ik al jaren had die kapot waren gegaan en niet meer te koop zijn in Europa. De meeste mensen donderen het weg en kopen nieuw omdat dat het idee is in dit land. Dus vette tip van mij, ruik in elke winkel waar je komt even aan je product er zijn een hoop bedrijven zo goed als failliet en China blijft lonken met zulke prijzen.

 • Suskeblogt

  Ik ken die site en weet dat daar veel namaak, zeg maar slechte namaak tussen zit. Een meisje vroeg me onlangs voor haar daar te bestellen maar Eva maakte haar duidelijk dat de kwaliteit niet goed is.

 • Mrs. T.

  Ik heb er nog nooit iets besteld. En dat gaat ook niet gebeuren. Eigenlijk mogen de meiden het ook niet, maar soms moet het blijkbaar. Daar gaat dan wel altijd een discussie aan vooraf. Maar ik koop ook niet bij action, dat is ook zo’n heel foute winkel. Ik snap dat goedkoop verleidelijk is, maar het is vaak ook duurkoop. Is het niet omdat het maar even meegaat bij de consument, degene die het produceert is vaak ook nog ‘ns de klos.

 • Ria

  Ik bestel sinds de corona alleen nog maar in NL. Voordeel dat het er binnen een paar dagen is en dat je de winkel bedrijven hier ook nog steunt. Als ik bij bol.com bestel betaal ik altijd achteraf en meestal is het binnen 24 uur hier. Gr. Ria

 • picpholio

  Same for “Wish” ls je niet tevreden bent over het bestelde product, laat je dit gewoon weten…. je krijgt je centen terug en het product moet je zelfs niet retour sturen. Vraag alleen is, wie doet de moeite of wie is hiervan op de hoogte. Spreek uit een éénmalige persoonlijke ervaring.

 • Judy

  Ik snap niet dat je daar uberhaupt ooit kocht, dit was toch allemaal al bekend. Het lijkt goedkoop maar het is (vaak) nep en/of lelijk. Om dezelfde reden koop ik ook niet bij de a.ction. Ik kan al niet de winkel in omdat daar dampen hangen waar ik duizelig en naar van word, binnen een minuut dat ik daar binnen ben. Volgens mij komt dat van het plastic. Of van de bestrijdingsmiddelen die ze in de containers spuiten waarin het vervoerd wordt.

 • schrijfselsvanmij

  Ik bestel daar niet/nooit, mijn zonen (helaas) wel omdat het vele malen goedkoper is dan hier.

 • Karel

  ik heb ff moeten zoeken wat alieexpres was :)
  las o.a over duizenden gevonden pakketjes van die firma
  nee bij dat soort zaken koop ik niet , zo ie zo weinig online
  wil iets echt zien en in de handen hebben , zeg maar ouderwets :)

 • mizzD

  En dan worden er soms door de douane nog pakjes tussenuit gevist en betaal je de hoofdprijs aan invoerbelasting.. hebben vrienden van ons gehad. Goedkope campingstoeltjes worden dan ineens veel duurdere.. en ze zaten voor geen meter..!
  Die enge kerel, die z’n personeel voor een hongerloontje laat werken onder hele slechte condities, wordt er inderdaad alleen maar rijker van.. ik deed sowieso al niet mee.

 • AnneMarie

  We moeten met de tijd mee maar ik heb sowieso een hekel aan al die postorderbedrijven. Hier rijden de busjes af en aan om spullen te leveren bij de buren. Hoezo luchtvervuiling en klimaatverandering.