Blijigheden 4

Blijigheden 4

Blijigheden 4

Het was de laatste maanden niet bepaald een periode met blijigheden. Toch verzamelde ik ze sinds februari maar van delen kwam het even niet. Tot ik er van de week opeens weer aan moest denken.

Superfelle parhelium zien. Is mijn favoriete natuurverschijnsel vooral omdat het vele mensen helemaal niet opvalt. De rode rand is de kant waar de zon tegen ijskristallen schijnt. Het is dus een reflectie van de zon en nog gaver dan het parhelium is het paraselena, de bijmaan. Dan weerspiegelt de maan. Heb ik nog maar één keer gezien en is veel zeldzamer doordat de maan meestal niet zo fel schijnt. Overigens kun je dus ’s nachts ook regenbogen zien. Helaas betekent het zien van een parhelium ook dat er ander weer aankomt. Ze voorspellen weinig goeds helaas.

Blijigheden 4Lammetjes daar word ik blij van, maar dat hadden jullie vast al door. Dit soort lammetjes word ik vooral heel blij van->

Ik zal wel weer de laatste op aarde zijn maar adblocker heeft een browser voor op smartphone daar word ik heel heel blij van.

Muziek zo hard draaien dat de bas trilt op je borst en het dan nog een beetje harder zetten

Dat je ‘s morgens knoppen ziet en de bloem ‘s middags al uit is.

Iemand van te lang geleden die een berichtje stuurde, voelt als vanouds, mooie dingen.

Dat je al twijfelend toch nog naar de bibliotheek gaat op een zaterdagmiddag niet lang voor sluitingstijd, er maar 1 iemand treft en uiteindelijk een flinke stapel boeken scoort. En de dag erna, zondag, hoort dat alles dicht gaat. Maar hé ik had grotendeels genoeg te lezen tijdens quarantaine.

Dat ik ondanks alles je oude bril nog kan dragen (die toch lekkerder zit) omdat Vriendjelief die nog eens extra repareerde.

Dat je telefoon een regenmelding geeft en je net op tijd je was binnen hebt. Mag ook wel eens.

Dat je online kleding koopt en de kortingscode eens daadwerkelijk werkt.

Daags voordat België op slot ging tanken voor €1.13 per liter. Hoppa alle tanks vol als een echte Hollander.

Blijigheden 4Dit soort honden-> en dan tegen de eigenaar grappen wat dacht u ik vind ze zo leuk ik neem van elke kleur één? Eigenaar vond me minder grappig dan ik mezelf.

Tijdens opruimerige verveelbui trok ik een paar nogal diep weggestopte spijkerjasjes (2 dezelfde) uit m’n kast. Van die jasjes van jaren- en flink wat kilo’s geleden zeg maar. Dacht dat die kansloos te klein waren geworden maar ze passen nog!

Dat je na weken en weken quarantaine een pakketbezorger treft die Hagenees praat. Praat met me gek!

Dat er geheel tegen mijn weten in een frituurpan in huis is en Vriendjelief heel goed patatjes kan bakken!

Dat de was zo heerlijk droogt in dit weer! Ik zal wel weer een raar mens zijn maar ik vind het heerlijk om de was op te kunnen hangen buiten en een een paar uur later te voelen dag het gewoon droog is.

Een doos reeds gelezen boeken wegbrengen naar een jonge meid met interesse in de Tweede Wereldoorlog (ze bestaan!) en vanaf een afstand een praatje maken en zien dat ze ondertussen de titels leest. #doorgeven.

33 thoughts on “Blijigheden 4

 1. Meestal overdag, maar vooral als het van mooi weer naar een dag regen gaat.

 2. Dat parphelium is mooi zeg! Begrijp ik goed dat dit ’s nachts zichtbaar is? Want nu wil ik gaan opletten of ik het een keer kan zien!

 3. Ja hoor, de was buiten drogen vind ik ook heerlijk. Dus dan zal ik ook wel een beetje gek zijn;). Verder weer een fijn lijstje.

 4. Ze zijn er overdag en ’s nachts ze ontstaan doordat er regen aan komt. Maar geen hoosbui of onweer. Eerder een langdurig regenfront.

 5. Altijd fijn dit soort lijstjes. Onze bermen bestaan tegenwoordig niet meer uit gras, maar uit een kleurrijke verzameling wilde bloemen, dat maakt me echt wel blij! En onze hond die het concept spelen begint te begrijpen is ook te leuk.

 6. Die parhelium had ik nog nooit van gehoord laat staan zien.
  Toch eens opletten want de maan heeft wel mijn interesse. Kijk waarschijnlijk alleen op het verkeerde moment.

 7. Wat bijzonder, parhelium. Is dat een bijzon? Nooit gezien jammer genoeg.
  Dat die jasjes nog pasten, heerlijk! Ik viste laatst ook een broek uit de kast die ik nog bleek te passen, joepie!

 8. Het zijn juist de kleine dingen in het leven die er toe doen.
  Gelukkig geniet je nog in deze corona tijd.
  Groetjes Irma

 9. Ik word blij van zaken binnen en buiten. De drie jonge katten die me nog altijd vertederen met hun dwaze gedrag soms. Of hun knuffelbuien. Ik word blij van het feit dat de luchtvaart op Schiphol elke dag weer een beetje op gang komt. Dat we weer wat meer mogen, kunnen winkelen binnenkort waar we dat het leukst vinden. IK word (soms) blij van een geweldige Netflix-serie, een lekker boek, of die vitrine met modellen die ik al heel lang apart wilde uitstallen. En nu is gelukt…simpele zaken, maar zeer blij makend…

 10. Wat is er eigenlijk veel om blij mee/over te zijn.

  Vandaag een mooie blije dag gewenst!

 11. Dat zijn mooie dingen. Parhelium kende ik niet. Maar van lammetjes en de was buiten drogen word ik ook blij. En je grap over die honden vind ík wel leuk.

 12. Oh ja, de was buiten drogen. Helaas kan dat hier niet vanwege de vele meeuwen, die poep wil je echt niet op je schone wasgoed. Maar niets zo lekker dan een dekbed dat naar buiten ruikt.

 13. De Perhelium is mooi op de foto gekomen.
  Ach met in deze periode word je regelmatig wel melig.
  Hondjes, schaapje en alles op pootje zijn leuk om te zien en soms ook om te knuffelen. Hans

 14. Toch leuk dat je een logje vol leuke dingen kan volpennen :-)
  Stel je het tegenovergestelde voor… dat zou sneu zijn denk ik

 15. Ik zou wel willen dat er hier in huis zich ook een frietpan verstopt heeft. ;-)

 16. Die lammetjes, daar word ik ook echt blij van… En melige buien trekken hier ook regelmatig over.

 17. een nare periode hebben we achter de rug….Liesbeth

  en veel had ik zelf niet nodig om me “verblijd” te voelen

  dat van die ijskristallen wist ik wel niet

  fijne avond

 18. Dat paradingesgedoe levert mooie foto’s op. Verder inderdaad toch nog aardig wat blijigheden…

 19. Oh.. een parhelium.. heet dat zo? zag er ooit ook eentje in de Ardennen, maar had geen flauw idee wat het was. Zo leren we weer bij. :-)
  ’t Is super mooi als je in zo’n ellendige tijd nog van dingetjes blij kunt worden vind ik.

  Die vent met die honden was wel een flapdrol.. is toch gewoon grappig? Ik zag een tijdje geleden dat de ouders van buurvrouw, die bij haar op visite geweest waren, vertrokken in precies dezelfde auto als de buurvrouw zelf heeft en vroeg toen of dat twee halen één betalen geweest was.. zíj moesten daar allemaal wél om lachen hoor! :-)

 20. Wat had je veel dingen om blij van te worden. Ik merk wel sinds ik in quarantaine ben geweest dat ik heel snel blij word van kleine dingen. Het is niet meer allemaal zo vanzelfspekend. Ik word ook blij van de hondenfoto. Mijn vriendin heeft er ook 3 zo in dezelfde kleurtjes. Voor jou nog een hele fijne Zondagavond en tot blogs. Liefs Ria

 21. Ondanks de nare periode waren er best veel dingen die gelukkig maakten. Mooi is dat.

 22. Het was een waardevolle afwisseling tussen al het Brabants en daarbij hij kwam keurig op tijd mijn pakket brengen.

 23. Geen idee of dat Hagenees me blij zou kunnen maken.
  Blij dat je blij bent met deze al dan niet kleine dingen in het leven.

 24. er is er maar 1 bij waar ik niet net als jij blij van zou worden
  die keiharde muziek bbbrrrr

 25. Wat geinig, die jonge honden in drie verschillende kleuren. Daar word ik best blij van. En natuurlijk van buiten gedroogde was.

 26. Gelukkig waren er toch ook nog dingen om blij van te worden. Mooi verschijnsel trouwens dat parhelium, ik kende het niet. Beetje jammer dat het baasje niet om je opmerking kon lachen, ik heb er wel heel hard om gelachen, haha.

 27. Dat van die was deel ik echt wel met je. Lammetjes blijven een genot om naar te kijken. Morgen mag ik weer naar de bieb. Even wat boeken omruilen.
  Wij hebben juist de fituurpan de deur uit gedaan.

  Love as always
  Di Mario

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top